Přenášení - postup v Podolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10425
21.7.16 21:54

@Šarlota4 to je nejakej horor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
21.7.16 22:08

@sakota horor asi neee. Ale je to fakt komous. Sprchy, wc na chodbe ( ja teda jeste pomerne daleko ). Sestry taky nebyly zrovna 2× mile. Ja byla z sestinedelka hodne zklamana. Pritom na sale i rizikovym to bylo pekne, personal fakt vybornej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
21.7.16 22:11

@Šarlota4 Ja pocitam dopredu s tim, ze 6nedeli je tam proste hrozny. A tim, ze o tom vim, jsem s tim tak jako smirena, nemam zadna velka ocekavani a nejak to tam planuju prezit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
21.7.16 22:28

@sakota prezijes to urcite :) preju klidny prubeh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.16 22:53

@sakota Tak já tě taky podpořím, i když anonymně (moc se mi o zdravotních věcech nechce mluvit veřejně) - ve 41+3 jsem odmítla vyvolávání, ve 41+5 jsem vyměkla a nechala si zavést půlku vyvolávací tablety… asi po dvanácti hodinách kontrakce, po dvaceti od začátku kontrakcí otevřená na tři centimetry a souhlasila jsem s prasknutím vody… za pár hodin bylo miminko na světě. Bylo to dlouhý, ale jsem fakt ráda, že se to obešlo bez dalších zásahů. Ono se to fakt těžko odhaduje, kdybych šla už ve 41+3 a souhlasila s dalšími zásahy, třeba by to bylo rychlejší, třeba by to skončilo sekcí… ale ani vyvolávaný porod nemusí znamenat x hodin na kapačce a na monitoru.

Nicméně to fakt nemusíš řešit, máš spoustu času ;-)

@Elenloth Uf… tak to je možná lepší datum poslední menstruace prostě zapomenout :?

• Citovat
  • Upravit
10425
22.7.16 08:52

I tobe diky, anonymni. Tak ja se zkusim nestresovat, v klidu cekat a verit, ze se to co nejdriv samo rozjede. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
22.7.16 09:38

@sakota uplne te chapu. Ja jsem taky cele tehotenstvi o porodu nepremyslela a nenapadlo me, ze se to zvrhne v takovy stres. Nejlepsi je to nechat v klidu, ale ty posledni dny je to fakt tezke. Jinak sestinedeli je v nekterych vecech fakt soda, ale sestry byly az na jednu moc fajn, hodne pomohly s kojenim, o deti se staraly hezky. I behem vyvolavani a porodu byli vsichni maximalne mili. Az na to, ze me pak po celkove narkoze „zapomneli“ na gyn. Odd a kdybych krvacela nebo zvracela tak uz tu mozna nejsem. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10425
22.7.16 19:42

@Šarlota4 Dekuji. Uz aby to bylo. :) @Elenloth Jojo, je to takovy zvlastni pocit, den terminu ubiha a vubec nic se nedeje a clovek tak nejak prestava verit tomu, ze se nekdy neco pohne… :D Jsem zvedava, zda jeste pujdu v pondeli na kontrolu, ale jsem presvedcena, ze jo. Mrzi me, ze jsi to mela tak dramaticke…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.21 06:47

Obnovuji diskuzi - prosím anonymně. Dnes mám termín porodu (40+0). Jsem po IVF, takže datace je na den přesná. V Podolí mi však řekli, že i když je známo přesné datum početí, nechají mě, pokud se porod sám nerozjede, až do 41+3, kdy mám rezervovaný nástup do porodnice na vyvolání. Já se však bojím nechávat těhotenství takto dlouho, přeci jen placenta stárne… zatím je vše v pořádku, zítra jdu opět na monitory. Chci se zeptat, mám právo si říct, že bych chtěla porod nechat vyvolat dříve a že nesouhlasím s čekáním až do 41+3? Nebo je to opravdu jen na rozhodnutí lékařů dle aktuálního nálezu? Nebudu samozřejmě v porodnici dělat žádné scény :) jen mě zajímá, zda jste si některá řekla o “dřívější” vyvolání a zda vám bylo vyhověno.

Jen poznámka, jsem druhorodička, první porod mi v Podolí vyvolávali ve 40+0 z několika důvodů (placenta, cukrovka), a plně mi to vyhovovalo. V tomto těhu je vše ok, takže dle lékařky není důvod.

• Citovat
  • Upravit
608
17.10.21 07:03

Ahoj,
já si obě vyvolání v Podolí vlastně vydyndala… mám dvě dcery, oba porody vyvolávané. První v 40+5 a druhý v 39+3. Já jsem velký stresař. Obě dcery vymodlené. O obě dcery jsem se v těhotenství neskutečně bála. Druhá dcera je také z IVF. V Podolí jsem jim vše vylíčila-že se o ně velmi bojím, ze jsou vymodlené a normálně lidsky poprosila a možnost vyvolání po termínu. U první jsem měla jako důvod vyvolání „stresovaná rodička“ :lol:. U druhé jsem měla dva dny silné poslíčky, otevřená na dva cm a přes neustále tvrdé břicho necítila pohyby. Byť monitor a kontrola úplně ok, tak jsem opět poprosila dr o vyvolání, že dceru málo cítím a bojím se o ni. Dr po konzultaci s vedoucím směny svolila s tím, že porod je stejně už na spadnutí a že říkám li, že necítím pohyby, je to indikace k vyvolání, byť je vše dle monitoru i uzv ok. Původně jsem v poradně i tak byla domluvená, že pokud po 40+0 nic, tak se domluvíme jak dál. ;)

Chápu tě. Na poradně bych být tebou otevřeně řekla, že se velmi bojíš a že prosíš o nečekání do 41+3…podle mě se dá domluvit. Na druhou stranu - pokud jsou monitory ok, tak vyvolání je samozřejmě zásah, může trvat dlouho, blokuješ místo na rizikovém a také není bez rizika. Chápu tak, že se do toho v porodnici nikomu nechce jen tak… Každopádně třeba se to rozběhne samo dnes, či zítra a bude po problému :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.10.21 09:13

Ze ti vyvolani jednou dopadlo dobre neznamena, ze to bude ok znovu. Porad je to zasah.
Do 42+0 je to porod v terminu, prenaseni je az potom. A k monitoru si muzes nechat zkontrolovat i prutoky.
Kazdopadne o tom s nimi mluv a uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
17.10.21 09:29

Přenášení je těhotenství trvající déle jak 42 týdnů. Tohle je potermínové těhotenství. Většina žen (medián) rodí 40t+5. To je takový průměr. Takže to by většina žen na světě přenášela, a to je nesmysl :) Já měla syna 40t+6, dceru 41t+3.

Samozřejmě tě budou tlačit do vyvolávání dřív. Říkám samozřejmě, protože často nemají aktuální informace (vědecké studie) a protože je to z jejich pohledu jednodušší. Řízený čistý porod, na objednání, menšího dítěte.

U vícerodičky je naprosto nesmyslné vyvolávat dřív jak 42t. Pokud tedy nejsou nějaké zdravotní komplikace. U prvorodičky se to zvažuje víc, kor pokud by ti odhadli vysokou váhu novorozence (ALE mně se s váhovým odhadem sekli o skoro 700 gr, kamarádce se taky hodně sekli, kvůli váze v Podolí vyvolávali a zjistili pak, že nemuseli).

Já sama, pokud bych byla zdravá já i dítě, tak bych před 42t vyvolávat odmítla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
17.10.21 09:31

@Freya10 Jenže reálně by tě mělo stresovat i to vyvolání. Ono vyvolávané porody jsou jednoduše rizikovější. Kontrakce jsou bolestivější, pro matku i pro dítě. Dítě má vyšší riziko nedostatku kyslíku. Hrozí mnohem více akutní císař. Je to vždy zvažování pro a proti. Jako prvorodička bych na to snad kývla, pokud by mi řekli, že čekám pětikilové dítě :D Jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
17.10.21 10:02

@Dobrej_tym Neboj-studie mám načtené ;). Za mě bylo únosnější jít do monitorovaného vyvolání, kde je prakticky celý porod pod kontrolou a kde jsem měla s doktory dohodu, že kdyby se jim na stavu dítěte cokoliv nezdálo, tak okamžitě císař, než se stresovat každý den trombem na placentě, který nemusím odhalit a je fatální… jsem ale ujetá :lol:.
Bolestivost pro matku mi byla totálně jedno a oba porody byly úplně v pohodě, bolest skoro žádná, děti na monitorech v pohodě, apgar 10-10-10 obě… nám to vyšlo a díky Bohu za to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
17.10.21 10:27

@Freya10 Pokud mas ale nactene studie, tak vis, ze u vyvolavaneho porodu hrozi vyssi riziko priduseni ditete, mimo jine. Obecne riziko trombozy takove neni, nevim, jake bylo u tebe konkretne. Tj
beru ze ses chranila proti jednomu riziku, ale hrozily zase jine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí