Přenášení - postup v Podolí

10425
21.7.16 19:44

Přenášení - postup v Podolí

Zdravím,

zítra mám TP (stejný dle ms i dle utz) a protože nic nevypadá, že by něco mělo v blízké budoucnosti nastat, zajímá mě, jak se postupuje u přenášení, ideálně konkrétně v Podolí. V pondělí jdu na KO, budu 40+3… pokud bude všechno vypadat normálně, objednají mě na další KO zase až za týden? Vím, že to dost možná řeším předčasně a vlastně zbytečně, ale asi se potřebuju informacemi trochu uklidnit. Celé těhotenství jsem byla klidná, že mně se přece nemlže stát, že bych přenášela, takže no stress…ale teď, jak je to skoro reálné, z toho trochu nervózní a nejistá jsem, tak budu ráda za postřehy, co mě tak čeká.

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3594
21.7.16 19:55

@sakota Ahoj, o tzv. přenášení se jedná až po 42+0 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
21.7.16 19:58

@vjerunqa takze do te doby se to nebude nijak resit…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
21.7.16 19:59

V podolí nevim. ale u apolináře se po termínu chodí na monitor a poradnu ob den. když se týden po nic nedělo, tak doktor řekl že v pondělí nastoupím na vyvolávačku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
21.7.16 20:00

@Alyss1 diky za zkusenost. Ja se trochu bojim, aby dite neprerostlo do nejakych neprijemnych rozmeru :D kdyby se to nechalo jen tak bezet. Uz pred mesicem melo odhad na 3kg… (vim, vim, je to jen odhad, +- pul kila, rikala i doktorka… ale sakra, je to i + pul kila! :D a teda ze bych si chtela jen tak strihnout na prvni pokus dite pres 4 kila…no, bojim se trochu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
21.7.16 20:04

@sakota To záleží jen na Tobě, co dovolíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
21.7.16 20:05

Mě v podolí začali vyvolávat 41+4 a porodila jsem 41+6…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
21.7.16 20:15

Jojo-v Podoli zacinaji vyvolavat vetsinou ve 41+3…3 dny se pocitaji max na vyvolani, takze je to tak, aby se porod urco stihnul do 42+0 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425

@doumi diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth

@sakota Asi te objednaji do rizikove poradny a daji ti termin na vyvolavacku. Budou te honit na monitory obden. Me neustale strasili tim jak je to pro dite riziko, napsali mi nespravny stav placenty, ktery pak jiny doktor opravoval s udivem, monitory vsechny na trikrat a pak zacali vyhrozovat, ze mi muze dite ze dne na den umrit. pritom mu vubec nic nebylo. Vsichni se drzeli terminu podle menstruace i kdyx podle uzv bylo dite skoro o tyden mladsi. Pak uz jsem to nevydrzela a na tu vyvolavacku sla. Byla to velka chyba, ale stalo se. Zalezi hodne na tech doktorech, mnozi se snazi te narvat do tabulek za kazdou cenu.

• Citovat
  • Upravit
10425
21.7.16 20:18

@Elenloth Aha. Zajimave. Zatim naopak, kdyz jsem na posledni KO v pondeli nadhodila, ze to treba do patku stihneme (na termin), tak se doktorka usmala a rikala: ale na to nemusime prece tak spechat, mate caaas… Tak uvidime, na koho priste narazim. Dosud naprosto bezproblemove tehotenstvi, dokonce i prvni milimetrove otoky se mi objevily teprve vcera vecer (na prstech), tak pocitam, ze to treba nebudou chtit nikam tlacit… kazdopadne dekuji za zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
21.7.16 20:20

@Freya10 diky za info! Tak to mam jeste skoro 2 tydny cas. :D Vyvolavani se teda bojim jak cert krize, asi nevhodne cteni nevhodny pribehu, tak budu doufat, ze se mimino rozhoupe samo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
21.7.16 20:23

@Elenloth Protoze ti doktori u poceti nebyli=nemohou vedet, jak je plod presne stary a je-ji jednou urcen termin TP (idealne podle UZ ve 12.tt),tak jim nezbyva nic jineho, nez se ho drzet.Po 42.tt velmi strme stoupa riziko komplikaci, placenta zacne velmi rychle vypovidat sluzbu a plod muze zemrit behem chvile…tak hovori statistiky a tak si to nikdo netroufne podcenit-to by tu pak taky mohl byt smutny denicek o „idiotech doktorech, co mi nezachranili dite“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
21.7.16 20:29

@sakota Jasan-taky ti muze dnes v noci rupnout plodovka a mimi bude presne na termin ;).Ja byla na vyvolani (prvorodicka) a bylo to uplne v pohode-vse normalne snesitelne, zadny epidural apod., porad jsem cekala, kdy jako nastane ta hruza, kdy jako se mi bude chtit jecet a ono nic-asi moc koukam na telku :mrgreen:.Manzel pote konstatoval, ze za nej byl porod pekna nuda, neb jsem si par hodin popochazela po pokoji a sprchovala se a najednou dve zatlaceni a dite venku (3740g,51cm) :palec:.Alias-vyvolani vubec nemusi byt dramo, ale u tebe k nemu docela pravdepodobne ani nedojde :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
21.7.16 20:30

@Freya10 s tim souhlasim, ja nejsem zadny extra sebevedomy pacient, na jednu stranu bych rada vsechno prirozene, ale zas nechci riskovat a lekarum verim, takze kdyz reknou, ze je potreba to resit, tak oka, kdyz reknou, ze mi daji jeste cas, taky oka. Ma jedina obava je, aby 1. dite nebylo preeeerostly a nepotrhalo me nejak silene moc 2.vyvolavacek (protoze co jsem cetla, tak to je mnohem hnusnejsi prubeh nez prirozeny rozbeh porodu). Ale nakonec preziju vsechno, hlavne at je dite v cajku..

edit: Moc dekuju za uklidneni, tohle je presne pribeh, ktery jsem potrebovala dneska cist! :)) Porad jsem myslela, ze uz par dni pred porodem se,,bude neco dite", poslove, zatka, voda, neco…a u me je furt totalni NIC, takze si nedokazu predstavit, ze se to tak najednou rozjede… :D

Příspěvek upraven 21.07.16 v 20:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky