Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den všem,
dostala jsme výsledky z Prenatalu-negativní na Down, ale nejsou tam ale výsledky ostatních trisomií (Edwardsův a Patuuv). Nevíte zda se tam píšou jen kdyby byly pozitivní ty další dva syndromy?
Děkuji
Myslíš NIPT test? Tam je to napsáno jako trizomie chromozomů 21, 18, 13 a k tomu rizika.
@Fifidlo píše: Více
Aha, já jsem si zaplatila rovnou NIPT test, takže NT+ mě minul, tak bohužel neporadím.
Příspěvek upraven 12.03.25 v 19:55
@Magda124 ano
utz dnes rano a krev take.. celkove negativni, ale vlastne pravdepodobnost je uvedena jen na down syndrom.
@Fifidlo je to teda hodně zvláštní. Já teda nebyla v Prenatalu, ale měla jsem pravděpodobnost u všech 3 trisomií.
@Magda124 koukala sem ze i u syna jsem to pred 3 roky mela. Takze asi je to negativni komplet..
Taky jsem tam měla riziko jen pro Down. U tech dvou ostatních jsou vyrazne častější změny na ultrazvuku, tak jsem si rikala, že když ten byl ok, tak snad nehrozí (a hodnoty z krve taky ok)
@Fifidlo Jen pozor na jednu věc. Nevím, jak vysoké máš riziko DS, ale občas se stává, že se narodí dítě s DS, i když ultrazvuk a všechno ostatní vypadalo dobře. Jsou tady o tom i diskuze. Stoprocentní je pouze amniocentéza.
To vím
chci si jít udělat ještě NIPT test. Jinak volala jsem do Prenatalu a oni ty další dva syndromy nepíši, když jsou negativní.
NIPT je ale také jen screeningový… neřekne ti stopro výsledek. Ale opět jen výši rizika.
vim ale jistota nebude nikdy
mam screening negativni, na plodovku nepujdu ![]()