Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, viděla jsem tu pár zkušeností, ale nikdo nenapsal, jak to dopadlo.. Byli jsme na uz a miminko má zvětšený žaludek ve 30tt, budou to ještě sledovat, jen mě zajímá, co to může znamenat a jak to dopadlo u těch, kterým to na screeningu řekli taky
dekuji ![]()
Ahojky, kdysi na podzim nebo v zimě, už nevím, jsem tady přispívala do podobné diskuze a nikdo se mi neozval. Může se to stát. Já jsem měla ve zprávě ze screeningu uvedeno - „žaludek je více naplněn“, kontrola u OG. Za pár týdnů u OG to pak bylo v pořádku, říkal, že vidí tu "žaludeční bublinu menší a nevidí kolem žádné patologické projevy, žádné vedlejší bubliny nebo defekty žaludku, traktu apod. Posléze i na posledním screeningu to bylo taky v pořádku.
Co mi na to doslova řekl pan doktor v nemocnici (na posledním screeningu): že prý se to může stát, že je to vlastně pouze náhoda, když miminko zastihneme na kontrolách s plným žaludkem, než se vyprázdní. Důležité je to sledovat a ověřit, že to odešlo, tedy že trávící ústrojí dobře funguje. Takže se nemusíš bát, s největší pravděpodobností to nic nebude ![]()
@Mandarinka104 moc děkuju za odpověď, tak uvidíme, co další kontrola ![]()