Bolest podbřišku v 6. týdnu těhotenství

Anonymní
11.3.25 15:49

Bolest podbřišku 6tt

Ahojte. Chci se zeptat na bolest podbřišku? Jaká bolest to byla? Jako na menstruaci? A jak dlouho jste ji pociťovali? V jaké intenzitě a časovém rozpětí? Jsem teď od menstruace v 6 týdnu těhotenství. Ovulaci jsem měla v druhé půlce cyklu takže v pátek jdu k paní doktorce a první prohlídku. Děkuji předem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
625
11.3.25 16:26

O podobě s menstruací napsat nemůžu, protože já své dny měla extrémně bolestivé… Každopádně první týdny od zjištění těhotenství (cca od pátého do současného patnáctého) cítím občas nepříjemnou bolest. Někdy delší, někdy kratší, někdy mírnější jindy jak kdybych schytala kopanec… Ale prý je to úplně běžné a nemám se tím znepokojovat, jde jen o rozpínání dělohy, takže vše pracuje tak, jak má 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.25 16:32

@CatOnTheMoon moc děkuji jedná se mi o ujištění různé i nternetu čtu že je to normální ale radši jsem se chtěla ujistit v pátek se samozřejmě na vše paní doktorky zeptám. Nechci nic zanedbat. Moc děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
1726
11.3.25 17:42

Já měla MS bolesti snad naposledy v pubertě a pak až teď v těhotenství. Skončily mi asi před týdnem (teď jsem 9+4) a měla jsem je hned od vynechání MS. Většinou mě chytly v noci, když jsem šla na WC. Nebyly tak silné, abych z toho brečela, ale ani úplně slabé. Kolikrát mě polil pot. Většinou jsem si musela vzít magnosolv, který mi vždy pomohl za pár minut (je ale na předpis, já ho brala už před těhotenstvím, tak mám ještě zásoby). Kdybych si to magnezium nedala, těžko říct, jak dlouho by mě to bolelo, ale úplně sportovně bych to určitě nebrala, bylo to dost cítit. Dost doufám, že už se mi to nevrátí 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
11.3.25 19:59

Ahoj, ja mela sileny bolesti asi nekde do 7tt. A kdyz rikal sileny, tak sileny. Mela jsem návaly hroznych bolesti, klepala se na záchode a myslela jsem, ze potratím, jaka to byla bolest. Držím palce, bolesti jsou normalni, jak se vse roztahuje a hnízdí. Ja na to nerada vzpomínám, bolelo to opravdu hodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
11.3.25 20:07

Já jsem teda taky zatím na začátku těhotenství, tak nejsem zrovna expert - tipuju přibližně 8. týden (nepravidelný cyklus, takže se mi to špatně dopočítává a od doktorky jsem zatím podle ultrazvuku moc přesný časový údaj zatím nedostala), ale taky mě ty bolesti trápily. Na začátku jsem si vzhledem k tomu nepravidelnému cyklu myslela, že mě bolí už břicho na znamení toho, že se mi už blíží (jako obvykle opožděná) menstruace, takže to bylo podobné. Až po nějaké době to začalo být podezřelé a přišel na řadu test a dvě čárky :D Pak se to teda na nějakou dobu ještě zhoršilo, občas to celkem intenzivně píchlo, párkrát to byla i taková delší svíravá bolest, která byla fakt dost nepříjemná. Doktorka z toho nějakou velkou vědu nedělala, pochopila jsem, že to je asi vcelku normální, děloha se zvětšuje, může na to tlačit i močák, střeva… Nicméně mi kladla na srdce, že kdyby se ta bolest nějak výrazně zhoršila a nedejbože bych začala krvácet, tak mám okamžitě do nemocnice s ohledem na možné mimoděložní těhotenství (ale měla jsem na něj podezření, protože mě teda sestřička objednala na první prohlídku moc brzo, na ultrazvuku nebylo ještě nic vidět a nebyli si jistí, jestli to je tím, že je to ještě příliš malinké nebo protože se nachází mimo dělohu). Každopádně poslední cca. 2 týdny už je to podstatně lepší, žádné bolesti moc nepozoruju (zato ale přišlo nechutenství a neskutečná únava :D ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
12.3.25 04:05

Bolesti v podbřišku v 6. týdnu jsou běžné, často připomínají menstruační křeče. Může to být růst dělohy nebo natahování vazů, pokud ale bolest zesiluje nebo je doprovázená krvácením, raději to řeš s lékařkou. U mě to trvalo pár týdnů, pak to ustoupilo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky