Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, kamarádka má 2letého chlapečka. Je narozen v dubnu 2009. Když mu bylo zhruba půl roku, byl na očkování Prevenaru. Platili si 3dávky. Doktor jim říkal, že ve 2letech je přeočkování a že už to možná schválí vláda tak, že se platit nebude muset. Když teď byli s malým u doktora, řekl jim, ať příště sebou vezmou peníze a přeočkují ten Prevenar. Vím, že , že děti od srpna 09 už neplatily nic.
Jenže kamarádka teď ty peníze prostě nemají. Chlapovi sebrali skoro 10tis z výplaty, jí klesla mateřská, tak teď je pro ně dobrá každá koruna.
Nevíte tedy jak to je, zda si to musí platit sami? A jestli třeba nelze počkat dva/tři měsíce než se vzpamatují z toho rozpočtu a přeočkovat později?
Děkuji za odpověď. Kamarádka je zoufalá z toho, že je špatná máma, že nemá ani na očkování. Myslím, že by se tam nějaká koruna na to našla, ale teď jsou fakt hodně rozhozeni z toho, že přišli téměř o 14tis/měs, tak schovávají každou korunu…
možná bych se na místě kamarádky zkusila poptat na jejich zdravotní pojišťovně. tohle je hodně specifický případ.
jinak já jsem klárce platila tři dávky a čtvrtou měla zdrama. ale ona je ročním 2006 a naše úžasná vláda mění tyhle podmínky každou chvilku. takže bohužel neporadím. ![]()
Můj syn je únor/2009 a přeočkování si budem platit taky. Nemá to přesně ve 2 letech, to se nestihlo kvůli nemocem v rodině. Půjdem teď v květnu a budem platit necelých 1500 za vakcínu Prevenar 13, objednala jsem to v lékárně. Jinak jsem platila za ty 3 předchozí dávky okolo 1800 a to byl obyčejný Prevenar.
Já myslím, že je to jasný už z toho co víš Ty.. děti od 8/2009, tzn. narození v srpnu 2009, takže mladší nemají nárok. Bohužel nemůže všechno platit zpětně.
Já holkám dávala jen 1 dávku po 2. roce věku, ale co jsem slyšela, tak ty dávku musí být po sobě v určitým čase,jinak se musí přeočkovat a platit všechno znova. Ale to si nejsem jistá, jestli neplatí pro Hexa vakcínu.
No jak psala Nozu za zeptání kamarádka nic nedá,ale nevím…
A taky jsme byly ve dvou letech na 4přeočkování a malá byla zrovna nemocná a dr.na mě tlačila,že jen jak to bude trochu možný musí se naočkovat,jinak celý očko nemá smysl.Takže jen se jí trochu ulevilo hned jí naočkovala,aby to bylo v termínu ![]()
A nevíte dokdy by teda měla být ta 4. dávka apliokována? koukala jsem na prevenar.cz a nemůžu to najít ![]()
Gina108 píše:
A nevíte dokdy by teda měla být ta 4. dávka apliokována? koukala jsem na prevenar.cz a nemůžu to najít
No mě dr.řekla,že to má být do druhých narozenin,max.krátce po nich ![]()
Já jsem byla na poslední dávce přesně na dvou letech jsme 11/2008 a platila jsem 1400,–. Tuším,že ze zdravotního pojištění se platí jen rokům 2010 a 2011 je topěkná sviňárna jinak se to napsat nedá
![]()
Gina108 píše:
A nevíte dokdy by teda měla být ta 4. dávka apliokována? koukala jsem na prevenar.cz a nemůžu to najít
je to tady:
Ahoj, nám se prcek narodil v červenci 2009, 3 dávky jsme si platili a tu poslední ve dvou letech si taky každopádně zaplatíme. Zkus se podívat na vaší pojišťovnu, přeba nějakou korunu přidá......