Přepichování paprik

174
24.2.15 13:54

Přepichování paprik

Ahoj, jsem takový kozel zahradníkem :) a proto potřebuji poradit :).Zkouším to úplně poprvé. Chtěla bych vědět, když jsem si ze semínka zasela papriky do zeminy pro výsev a množení, tak mi vyrostli už sazeničky tak na cca 6 cm. Každá už má 4 lístky. Chtěla bych se zeptat, kdy je mám přepíchat a po kolika rostlinkách? někdo říká po jedné, někdo zase po dvou :).A do jaké zeminy by to bylo nejlepší? těžko asi můžu použít znovu tu v které to mám ted, nebo ano? :). Moc Vám děkuji za radu :) :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101831
24.2.15 14:10

@Mensy Zahradník nejsem, ale babička měla papriky vždycky po dvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
24.2.15 14:25

@Mensy taky nejsem zahradník, ale moje mamka přepichuje po jednom (papriky, rajčata) do velkého kelímku od jogurtu - 500g a do vysévací zeminy. Jinou hlínu dostanou sazenice až je dává do záhonku nebo do skleníku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
24.2.15 14:27

@masa.dis já mám ale v plánu to vypěstovat doma, nemám možnost mít zahrádku :),prý to takhle taky jde, tak jsem zvědavá, co z toho vznikne, jestli něco vůbec :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
24.2.15 14:40

Slyšelajsem o pěstování doma, ale dávají to do kyblíků nebo do větších pytlů na balkóny/terasy a pak bych volila asi nějaký substrát pro zeleninu nebo zahradní. O pěstování jen v květináči doma za oknem to asi nebude, nebo ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
24.2.15 14:49

@Mensy Půjde to úplně v pohodě. Já jednou při předpěstování paprik nechala jako hokus pokus jednu v tom truhlíku, kde jsem je sela a normálně měla i plody. Takže teď to přepíchej do nějakých kelímků od jogurtu (nebo květináčků) odkud to pak na přelomu dubna a května přesadíš i s celým obsahem (kořenovým balem) do nějaké větší nádoby. Papriky mají poměrně velký kořenový systém (ta pokusná paprika mi kořenama zabrala celý ten truhlík!). Jinak je jedno, jestli je dáš po dvou nebo po jedné. Dělá se to jen kvůli tomu, že se ty papriky navzájem podpírají, jiný smysl to nemá. Naopak si ty rostliny vlastně konkutují, když se to vezme kolem a kolem. No a ještě pokud to budeš pěstovat doma, měla bys provádět štětečkem opylení (a nezapomeň u toho bzučet, ať mají rostlinky pocit, že to dělaly včelky :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
24.2.15 14:56

@Amys :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:,díky moc za radu :mrgreen: :mrgreen:.Udělám to podle Tebe :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
24.2.15 15:00
@Amys píše:
"Jinak je jedno, jestli je dáš po dvou nebo po jedné. Dělá se to jen kvůli tomu, že se ty papriky navzájem podpírají, jiný smysl to nemá..

Přesně tak. Já jsem se s paprikama trochu opozdila - teprve mi klíčí :oops:
@Mensy přepíchala bych je do kelímků (já používám od smetany)a do jiné zeminy, ta na výsev prý neobsahuje výživu…to jsem někde slyšela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
24.2.15 15:08

@Reniii nemyslím si, že konec února je pozdě, my jsme papriky teprve o víkendu vysévali, děláme to tak každý rok a bohatě to stačí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
24.2.15 15:12

Já přepichuju do „univerzální substrát“.
Papriky dávám po jedné a když se pak tváří, že se zlomí, dám k nim tyčku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
24.2.15 15:16

@Pipet :mrgreen: no, ted jsem se dočetla, že je nejlepší substrát pro plodící rostliny.Tak uvidíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
24.2.15 15:33

@Mensy Já je pak pěstuju ve foliovníku. V nádobě bych jim taky dopřála něco lepšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí