Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jest-li nevadí když jsem již začínala dělat sazeničky a místo normální hlíny jsem semínka dala do rašeliny.
Předem děkuji za odpověď ![]()
No, nevím, co semínkům udělá kyselé ph a asi se rostlinkám bude blbě vyrůstat.
Dávám „Substrát pro výsev a množení“, pytlík za 45korun mi vydrží několik sezon.
Zasadila jsem semínka jako jsou papriky, rajčata, okurek, dýně, cibule apod.
Co budeš dělat s okurkama, které se ven vysazujou tak za 14 dní od výsevu?
Na dýně je taky dost brzo myslím…
Najdi si n a internetu, jak předpěsovat, kdy co vysévat (základní info je i vzadu na pytlíkách se semínkama).
@Kočičky píše:
Zasadila jsem semínka jako jsou papriky, rajčata, okurek, dýně, cibule apod.
Jestli nemas sklenik, tak je fakt brzo, ono je brzo i na sklenik. Jen ty rajcata a papriky, na ty je cas uz ted. A cibule se picha rovnou ven ne?
Ale my tady máme dost chladné podnebí, takže asi když jsem minulý rok dělala sazeničky paprik v březnu nebo dubnu tak mi za celý léto vyrostla zelená asi 5cm velká paprika.
A myslíte že mám počkat až ty semínka vyklíčí a poté je přesadit do normální hlíny?
Ono ti to stejně nepomůže, když je vysadíš dřív, tak ti zmrznou a stejně z toho nic mít nebudeš, takže fakt ten skleník a nebo máš smůlu a můžeš pěstovat jen to co ve vašem podnebí jde
Tak že to nemá cenu přesadit je z rašeliny do substrátu pro výsevy a nechat je ještě doma?
Papriky jo, rajčata dávám do země tak za měsíc, cibuli ze semínek nepěstuju, na dýně a okurky je fakt brzo.
A jinak určitě skleník… Když je chladná oblast, pro větší úrodu nepomůže dřívější výsev… Nebo pěstovat jen to, čemu chladno nevadí.
Cibule se kupují cibulky ne? ty stačí dát po zmrzlých rovnou ven a stihnou to v pohodě, loni byla celkově uroda nic moc, nebo aspon u nás
@Pipet píše:
Cibule jde i ze semínek…
Moje zkušenost je…cibule ze semínek je menší (semínka se vysévají hned jak je to možné, nečeká se na zmrzlé) ale supr dlouho vydrží uskladněná.
Cibule ze sazečky je větší ale nevydržela nikdy tak dlouho, ve stejných podmínkách se mi začala dříve kazit.