Plešatý fíkus

827
7.2.15 21:03

Plešatý fíkus

Holky, zahradnice domácí, fíkus mi shodil skoro všechny listy. Nepřelévám, v místnosti je tedy méně světla. Může u něj vůbec probíhat fotosyntéza, když nemá listy, jen uschlotiny? Přenést ho na světlejší místo nemohu, je až do stropu. Mrtvý asi nebude, jen opadal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5271
7.2.15 21:07

Je to tím světlem, chce více. Na méně světla reaguje celkem rychle a opadává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550

@lechem Zkus ulomit větvičku a když z ní odřízneš trochu kůry, pod ní by měla být zelená, jestli je rostlinka ještě živá.
Jinak neporadím, mě takhle z ničeho nic odešlo několik bonsají a to jsem dělala první poslední, abych je zachránila. Prostě mi opadaly a nakonec uschly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374

:think: Já bych ho zastřihla a počkala, až obrazí… Ale jsou tu větší zahradnice, které třeba poradí lepší radu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271

@lechem a benjamin nesnáší průvan a stěhování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
7.2.15 21:09
@Petule030 píše: :think: Já bych ho zastřihla a počkala, až obrazí… Ale jsou tu větší zahradnice, které třeba poradí lepší radu ;)

Vidíš, já bych zas naopak nestříhala, když je v nepohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
7.2.15 21:09

http://hobby.blesk.cz/…e-chybu.html

A co jsem jeste cetla, tak nema rad pruvan a pretopenou mistnost a prime slusnecni svetlo :think: ja mam mensi, ale obcas taky opadaj, tak jsem je trochu zastrihla a uz vyrustaji nove listecky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
7.2.15 21:13
@Hanka79 píše:
http://hobby.blesk.cz/…e-chybu.htmlA co jsem jeste cetla, tak nema rad pruvan a pretopenou mistnost a prime slusnecni svetlo :think: ja mam mensi, ale obcas taky opadaj, tak jsem je trochu zastrihla a uz vyrustaji nove listecky :)

Průvan nemá, v místnosti je tak 18 stupňů a přímé světlo taky ne.Je fakt, že to dělá každý rok, ale co ta fotosyntéza?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
7.2.15 21:18
@lechem píše:
Průvan nemá, v místnosti je tak 18 stupňů a přímé světlo taky ne.Je fakt, že to dělá každý rok, ale co ta fotosyntéza?

Pokud je 18stupnu tak dobry, ale nemela by klesnout pod 15stupnu…nekde pisou, ze se to stane, ze v zime listy opadaji.. :nevim: bych koupila hnojivo a nechala ho v klidu on zase obrazi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7988
7.2.15 21:19

Jsem ráda, ze nejsem jediná, taky nám ty listy padají :roll: mam jeden jako bonsai, ta je asi uz uplne mrtva, nebo nevim..a ted zacal další, ale proc netusim :think:
Fotka je stara, ted uz nema ani listecek :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
7.2.15 21:20
@Hanka79 píše:
Pokud je 18stupnu tak dobry, ale nemela by klesnout pod 15stupnu…nekde pisou, ze se to stane, ze v zime listy opadaji.. :nevim: bych koupila hnojivo a nechala ho v klidu on zase obrazi ;)
že pořád otravuju s tou fotosyntézou, když nám to vtloukali ve škole do hlavy, ale probíhá tam nějaká, když má listy suché?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
7.2.15 21:20

@lechem Každopádně když ti rostlinka shodí hodně listů, je potřeba hodně omezit zalévání, aby ti nezačaly uhnívat kořeny…a menším počtem listů potřebuje o mnoho méně vody. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
7.2.15 21:21
@anathema píše:
Jsem ráda, ze nejsem jediná, taky nám ty listy padají :roll: mam jeden jako bonsai, ta je asi uz uplne mrtva, nebo nevim..a ted zacal další, ale proc netusim :think:
Fotka je stara, ted uz nema ani listecek :(

to je úplnej hároš, moc pěkný. Toho by byla škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
@lechem píše: že pořád otravuju s tou fotosyntézou, když nám to vtloukali ve škole do hlavy, ale probíhá tam nějaká, když má listy suché?

To by neměl být problém, vem si kolik tromů opadá a pak na jaře zase ožijou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
@majki.r píše:
@lechem Každopádně když ti rostlinka shodí hodně listů, je potřeba hodně omezit zalévání, aby ti nezačaly uhnívat kořeny…a menším počtem listů potřebuje o mnoho méně vody. :kytka:

aha, děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box