Plešatý fíkus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7988
7.2.15 22:18

@pannda jo,ted si na to kapla..to si presne taky myslim…zapominam zalivat a kdyz si vzpomenu, zaleju hodne, abych jim to vynahradila a to je spatny no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
7.2.15 22:20

@anathema :think: Tak to už fakt nevím :nevim: :mrgreen: Ráda bych ti poradila, mám jednu nesmrtelnou kytku, ale nevím, jak se jmenuje :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7988
7.2.15 22:20

@lechem o nej se stara dcera a co s nim dela, nevim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7988
7.2.15 22:21

@Petule030 tchynin jazyk, nebo jak se to jmenuje, vid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
7.2.15 22:24

@anathema To mám taky, ale myslím ještě něco jiného :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
7.2.15 22:24
@anathema píše:
@Petule030 tchynin jazyk, nebo jak se to jmenuje, vid :mrgreen:

ten ale taky nemám rád mocnou zálivku, uhnívá. Sázka na jistotu je voskovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
3.3.15 20:21

Tak to vypadá, že to má chudák za sebou. Žádné pupeny, nic. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
3.3.15 20:59

@lechem :hug: chudák :lol:, dej mu ještě chvíli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
6.3.15 00:40

Rodiče mají doma gigantický benjamin. Je mu už asi 25 let, je až do stropu a i kdybychom chtěli, tak už ho ani jinam nedáme. Jedinou variantou je probourat strop, aby mohl prorůst do podkroví :D
Co si pamatuju, tak každý rok touhle dobou se rozdne zahubit 1-2 větvě. Prostě je nechá opadat a uschnout. Mám doma jeho odnož a dělá mi to samé. Každé jaro bez nějaké zjevné příčiny dost opadá. Pak se zase nastartuje a je to dobré.

A co se týče nesmrtelných kytek, vzpomínám si, že zacházení mého bratra v jeho bývalém bytě přežil pouze asparágus a brambořík :mrgreen: Tedy vřele doporučuju :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
6.3.15 05:47

Fíkus umřel definitivně a byl pietně pohřben v popelnici. Čest jeho památce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
6.3.15 08:25
@lechem píše:
Fíkus umřel definitivně a byl pietně pohřben v popelnici. Čest jeho památce :(

Jeee tak to me mrzi, ale holt se i tohle nekdy stane no, mohl mit i nejakou mrchu na korenech nekoukala jsi? udelej si radost a kup si novy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
6.3.15 14:51
@Hanka79 píše:
Jeee tak to me mrzi, ale holt se i tohle nekdy stane no, mohl mit i nejakou mrchu na korenech nekoukala jsi? udelej si radost a kup si novy ;)

On už byl celkově hodně starý, koneckonců měřil cca 250 cm a stár snad i 15 - 20 let. Měl to rychlý - na zimu spolu s ostatními solidárně shodil listy a uschnul. :andel:
Když jsme u těch fíkusů - jak to mají se světlem? Rady sem zkušené zahradnice a pěstitelky :arrow:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
6.3.15 15:08
@lechem píše:
On už byl celkově hodně starý, koneckonců měřil cca 250 cm a stár snad i 15 - 20 let. Měl to rychlý - na zimu spolu s ostatními solidárně shodil listy a uschnul. :andel:
Když jsme u těch fíkusů - jak to mají se světlem? Rady sem zkušené zahradnice a pěstitelky :arrow:

No joooo, tak to uz se da rict, ze mel odslouzino :-D to vydrzel dlouho :)

No co jsme cetla, tak svetlo jo, ale ne prime slunicko..ja musim rict, ze jak jsem ho pred vanoci nahore trochu zkratila, tak pekne vsude po stranach vyrostly novy pekny listecky, je takovy bohatsi, ja mam dva ty drobnolisty, jeden tmave zeleny a druhy je takovy ten svetlezeleny zihany..ten sem ufikla :D a to ustrizeny jsem dala do vody a zakorenilo to…tak to zasadim a uvidime :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31978
17.3.15 21:02
@lechem píše:
Holky, zahradnice domácí, fíkus mi shodil skoro všechny listy. Nepřelévám, v místnosti je tedy méně světla. Může u něj vůbec probíhat fotosyntéza, když nemá listy, jen uschlotiny? Přenést ho na světlejší místo nemohu, je až do stropu. Mrtvý asi nebude, jen opadal.

Jaký máš? Jinak zkus vyřešit ten nedostatek světla a hlavně případný průvan a zimu. Opadal z ničeho nic? Fíkusy bývají v tomhle relativně náladové. Nevím jak ho máš velký a jak moc se ti s tím chce piplat, ale já jsem tohle vždycky řešila tak, že jsem ho ostříhala - úplně suché větvičky poznáš, ty rovnou pryč, ale bylo by dobré sestříhat ty větvičky až k mlíku. Pokud je hodně velký, tak vždycky část ostříhat a porosit, aby se to mléko trochu spláchlo a zase kus ostříhat a porosit - já dávám teda svůj do vany, ale není tak velký. Kdyžtak můžeš i trošku „poškodit“ spodek hlavních větví - bude to chvíli trvat, ale měl by ti začít postupně obrůstat, zvlášť když mu dát i trochu hnojiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31978
17.3.15 21:03

Aha, teď koukám, že jsem měla nejdřív dočíst :( tak třeba se to bude hodit ještě někomu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí