Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lechem A co má fotosyntéza společného s opadáváním listů? Nejsem profík, ale myslím, že bez listů k fotosyntéze nedochází, nebo aspoň ne ve velké míře. Přesto ale kytka stále může žít ![]()
@Petule030 píše:
@lechem A co má fotosyntéza společného s opadáváním listů? Nejsem profík, ale myslím, že bez listů k fotosyntéze nedochází, nebo aspoň ne ve velké míře. Přesto ale kytka stále může žít
Aha, no já to mám nějak podvědomě spojený s listy. Jestli kytka může dýchat a tak.Ale je fakt, že stromy také shazují na podzim všechny listy a neuschnou. Velká zahradnice tedy nejsem, to ne. Všimla jsem si, že kytky lépe prosperují, když si jich moc nevšímám.
Já když jsem přelila, tak listy zežloutli a opadali. Nechala jsem bez zálivky, něco zastřihla a vždy obrazil. Takže opadání bych přiřkla k přelití rostliny
@pannda píše:
Já když jsem přelila, tak listy zežloutli a opadali. Nechala jsem bez zálivky, něco zastřihla a vždy obrazil. Takže opadání bych přiřkla k přelití rostliny
Zrovna na to si dávám bacha. Smí se to stříhat v době vegetačního klidu?
@lechem píše:
Nikdy jsem vegetační klid nesledovala…Stříhám, jak potřebuju, samozřejmě ne pořád, tak jednou, dvakrát do roka. Stříhám ale spíš suché větvičky…A vždy obrazil, mám snad 10let, to jsme si zasadila uřízlou větvičku…
@lechem píše:
U bonsají jsem vždycky četla, že se má stříhat a tvarovat jen, pokud je rostlinka zdravá…v době vegetačního klidu bych radši nestříhala, snížila bych teplotu a zálivku a počkala bych do jara, na lepší sluníčko.
Opadali ti žluté listy???pak jsi přelila rostlinu…Pokud opadali zelené, je to průvan
@majki.r píše:
U bonsají jsem vždycky četla, že se má stříhat a tvarovat jen, pokud je rostlinka zdravá…v době vegetačního klidu bych radši nestříhala, snížila bych teplotu a zálivku a počkala bych do jara, na lepší sluníčko.
Však nemá bonsaj, ne?
Ja mam bonsai
a opadavaji mi zlute listky
takze jsem prelila co..ach joo, spis bych rekla, ze zapominam zalivat ![]()
@pannda píše:
Však nemá bonsaj, ne?
Fikus může být jako strom, i jako bonsai.
@anathema píše:
Ja mam bonsaia opadavaji mi zlute listky
takze jsem prelila co..ach joo, spis bych rekla, ze zapominam zalivat
Tak ji rychle přesaď a zkontroluj kořeny, aby ti neuhnily, pak už se to těžko řeší.
@pannda píše:
Však nemá bonsaj, ne?
mám letitý fíkus až do stropu, původem kancelářský, kmínek dřevitý, větve také. Holky, jak často a jak mohutně se vůbec mají taková monstra v zime zalévat?
@anathema píše:
Ja mam bonsaia opadavaji mi zlute listky
takze jsem prelila co..ach joo, spis bych rekla, ze zapominam zalivat
Ono totiž, jak přeschne zemina a pak se následně zalije běžnou zálivkou, tak už je to jako přelití..Já fíkusu dám radši míň jak více.
@majki.r zkusim a uvidim co udělá
mam jako bonsai i jako větší kerik..tak snad oboji neumre..ty prachy co to stálo
ale ja rikala manzelovi at to nekupuje, ze nam to stejne umře
jsem prd zahradnik
a co teprve na zahradě…uz ted se desim jara
Díky za radu ![]()
@lechem píše:
mám letitý fíkus až do stropu, původem kancelářský, kmínek dřevitý, větve také. Holky, jak často a jak mohutně se vůbec mají taková monstra v zime zalévat?
Zalévat jak si vzpomeneš, ne častěji jak jednou za 7-10dní