Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, bydlím s dětmi u sestřenice kde jsme všichni přihlášení, sestřenice se bude stěhovat a byt na mě přepíše pokud to půjde… Mám nárok na přepis? Doklady, výplatní pásky atd… Mám vše v pořádku a schované, takže by neměl být problém… Co myslíte? Máte s tím nějaké zkušenosti? děkuji…
Co? Jakoze ti sestřenice ten byt daruje? Nepochopila jsem. Nebo chce na tebe přepsat nájem a ten byt má úplně jiného majitele?
Nárok na byt uričtě nemáš.
Ale je otázka na co se vlastně ptáš. ![]()
On to asi bude městský byt, ne? Obecně řečeno: pokud se jedná o jakýkoliv druh nájmu, nemáš automaticky nárok na přepis. O tom rozhoduje vždy majitel bytu.
Počítám, že sestřenice na tebe nechce přepsat být ve svém osobním vlastnictví.
@Aneta 321 píše:
Dobrý den, bydlím s dětmi u sestřenice kde jsme všichni přihlášení, sestřenice se bude stěhovat a byt na mě přepíše pokud to půjde… Mám nárok na přepis? Doklady, výplatní pásky atd… Mám vše v pořádku a schované, takže by neměl být problém… Co myslíte? Máte s tím nějaké zkušenosti? děkuji…
Jo. U byt patri?
@Aneta 321 píše:
Jak přepíše? Ona je majitelka, a ten byt ti chce dát?
To netuším, jaká máte pravidla. Já bydlela s babičkou, nájem městského bytu psán na ni, já tam měla trvalé bydliště. A když babička zemřela, obec na mě nájem převedla na základě toho, že jsem tam měla TP víc jak rok.
Jak přepíše?
Nájem bytu, ve kterém máte podnájemní smlouvu? Na to bude třeba souhlas majitele.
Nájem bytu, který je obecní? Opět souhlas obce (majitele)
Sestřenice přepíše svůj byt na tebe? To asi ne, že. Leda by ti ho prodala.