Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zkušenost nemám, ale nebylo by nejlepší zavolat si na toho konkrétního poskytovatele energií a zeptat se u zdroje?
No, zeptej se. Jinak tedy pod 1500 za elektřinu za byt a 2500 plyn bych nešla, budeš mít aspoň slušné nastavené zálohy a nebudeš se klepat z nedoplatku.
@jkra píše:
No, zeptej se. Jinak tedy pod 1500 za elektřinu za byt a 2500 plyn bych nešla, budeš mít aspoň slušné nastavené zálohy a nebudeš se klepat z nedoplatku.
1500 za elektřinu pro jednu osobu v bytě, kde je plyn? To je poněkud přehnané.
Nove ceny. Dcera chtela prepsat smlouvu z manzela na sebe, nejde to. Jedna smlouva by musela skoncit a ona by měla novou, na jiné peníze
Stejné ceny určitě nebudou. Všechno šlo šíleně nahoru. Mám několik nemovitostí, zrovna jsem si dělal přepis několika odběrných míst. Ceny jsou opravdu dvojnásobné než před rokem.
Určitě. Tím, že si člověk nepřepisuje energie nebo že bude platit stejný zálohy, tak se vyhne zdražení… Fakt jsou mezi námi, tak neuvěřitelně deb*ilni lidé, kteří tomu věří?
Ty energie zdraží všem a všude. Jen se liší datum kdy.
Ahoj holky,
máte některá zkušenost, jak je to s přepisem energií na nového nájemníka? Jelikož se stěhuji do nového pronájmu, majitel požaduje přepis energií na nájemníka.
Zálohy, které má teď nynější nájemník nastaveny, jsou okolo 1800/měs./plyn (vytápění a ohřev vody plynem) a 700/měs./elektřina. Jedná se o měsíční zálohy pro 1 osobu v bytě o velikosti cca. 60m2.
Budu u stejného dodavatele a s původním nájemníkem půjdeme přepsat energie někdy v červenci (to se stěhuji do bytu).
Nevíte, zda budu mít ceny plynu a energie stejné, jako měl původní zákazník (tedy i podobně nastavené měsíční zálohy), nebo se mě budou už týkat nové ceny dle nových ceníků pro nové zákazníky, pokud se bude jednat stále o stejné odběrné místo.
Hrozně mě děsí nynější ceny plynu a elektřiny za MwH. Jsou snad 2× - 3× dražší, než v minulých měsících/letech a neustále se zdražuje. Bojím se tak, aby mi měsíční zálohy na osobu nevyšplhaly třeba od 3000-4000/plyn a 1500/elektřinu a výš.
Jestli je tu někdo, kdo nově bydlí a přepisoval energie, mohli byste mi napsat Vaše zkušenosti?
Mnohokrát děkuji