Přepis energií v r. 2022 a měsíční zálohy na energie

Anonymní
4.5.22 14:10

Přepis energií v r. 2022 a měsíční zálohy na energie

Ahoj holky,
máte některá zkušenost, jak je to s přepisem energií na nového nájemníka? Jelikož se stěhuji do nového pronájmu, majitel požaduje přepis energií na nájemníka.
Zálohy, které má teď nynější nájemník nastaveny, jsou okolo 1800/měs./plyn (vytápění a ohřev vody plynem) a 700/měs./elektřina. Jedná se o měsíční zálohy pro 1 osobu v bytě o velikosti cca. 60m2.
Budu u stejného dodavatele a s původním nájemníkem půjdeme přepsat energie někdy v červenci (to se stěhuji do bytu).
Nevíte, zda budu mít ceny plynu a energie stejné, jako měl původní zákazník (tedy i podobně nastavené měsíční zálohy), nebo se mě budou už týkat nové ceny dle nových ceníků pro nové zákazníky, pokud se bude jednat stále o stejné odběrné místo.
Hrozně mě děsí nynější ceny plynu a elektřiny za MwH. Jsou snad 2× - 3× dražší, než v minulých měsících/letech a neustále se zdražuje. Bojím se tak, aby mi měsíční zálohy na osobu nevyšplhaly třeba od 3000-4000/plyn a 1500/elektřinu a výš.
Jestli je tu někdo, kdo nově bydlí a přepisoval energie, mohli byste mi napsat Vaše zkušenosti?

Mnohokrát děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21733
4.5.22 14:30

Zkušenost nemám, ale nebylo by nejlepší zavolat si na toho konkrétního poskytovatele energií a zeptat se u zdroje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27753
4.5.22 15:09

Podle toho co straší to tam může klidně vylést :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56287
4.5.22 15:13

No, zeptej se. Jinak tedy pod 1500 za elektřinu za byt a 2500 plyn bych nešla, budeš mít aspoň slušné nastavené zálohy a nebudeš se klepat z nedoplatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
4.5.22 15:29
@jkra píše:
No, zeptej se. Jinak tedy pod 1500 za elektřinu za byt a 2500 plyn bych nešla, budeš mít aspoň slušné nastavené zálohy a nebudeš se klepat z nedoplatku.

1500 za elektřinu pro jednu osobu v bytě, kde je plyn? To je poněkud přehnané.

• Citovat
  • Upravit
65460
4.5.22 15:39

Nove ceny. Dcera chtela prepsat smlouvu z manzela na sebe, nejde to. Jedna smlouva by musela skoncit a ona by měla novou, na jiné peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
4.5.22 19:20

Stejné ceny určitě nebudou. Všechno šlo šíleně nahoru. Mám několik nemovitostí, zrovna jsem si dělal přepis několika odběrných míst. Ceny jsou opravdu dvojnásobné než před rokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20926
4.5.22 19:55

Určitě. Tím, že si člověk nepřepisuje energie nebo že bude platit stejný zálohy, tak se vyhne zdražení… Fakt jsou mezi námi, tak neuvěřitelně deb*ilni lidé, kteří tomu věří?

Ty energie zdraží všem a všude. Jen se liší datum kdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí