'Dysko' po skonceni rekonstrukce

475
3.5.22 13:20

'Dysko' po skonceni rekonstrukce

Hezky den preji,

chtela bych se zeptat, zda se po skonceni rekonstrukce celeho bytu (podlahy, steny, stropy, podlehy, elektrika, steny, jadro) dava neco stavebnikovi (vedoucimu, co to ridil) potazmo majiteli firmy.

A to treba jako nejake dysko? (hotove, protoze na ucet to by se neladilo s ucetnictvim firmy).
Nebo nejaky potravinovy kos?
Nebo to proste neni zvykem?
Davali jste neco, nebo jste si jen na zaver potrasli rukou a sbohem?

Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47
3.5.22 13:22

Dejte mu klobásku se slivovicí :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
3.5.22 13:25
@trestidlo píše:
Hezky den preji,

chtela bych se zeptat, zda se po skonceni rekonstrukce celeho bytu (podlahy, steny, stropy, podlehy, elektrika, steny, jadro) dava neco stavebnikovi (vedoucimu, co to ridil) potazmo majiteli firmy.

A to treba jako nejake dysko? (hotove, protoze na ucet to by se neladilo s ucetnictvim firmy).
Nebo nejaky potravinovy kos?
Nebo to proste neni zvykem?
Davali jste neco, nebo jste si jen na zaver potrasli rukou a sbohem?

Dekuji

Kdyby chtěli víc peněz, tak si o to řeknou. Já jsem za, maximálně zaokrouhlit na celé tisíce, nanejvýš na nejbližší vyšší 5tisíc či desetitisíc, ale stejně mi princip dýška přijde úchylný. Za práci se má zaplatit, tolik, kolik si řeknou, a mají si říct, tolik, kolik chtějí, ne čekat, že dostanou ještě něco bokem. V jiném kontextu je to úplatek a jsou za to vyhazovy a i vězení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
3.5.22 13:48

Já pracuju v podobné firmě. To už musí být, aby tu zákazník nechal nějaké malé dýško, nebo přinesl třeba čokoládu. Vůbec to nepovažujeme za samozřejmost a peníze vracím do koruny. Nás i více potěší poděkování za kvalitní práci, doporučení, recenze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
3.5.22 13:58

@trestidlo V případě, že jsem mimořádně spokojen, tak dávám poukaz nebo věcný dar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
3.5.22 13:58

Tohle mě teda nikdy nenapadlo. Je to práce, dostanou za ni zaplaceno, kolik si řeknou. Když jsou dobří, chválím a doporučuji.
Spíš se mi párkrát stalo, že během akce jsem si navymýšlela nějaké drobné vícepráce a když jsem je na konci poprosila o dodatečné vyúčtování, mávli nad tím rukou, ať to beru jako bonus, že jsem se k nim hezky chovala (zdravila, děkovala, vařila kafe a neprudila, když se vyskytnul zádrhel) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.22 14:00

Příklad delali jsme rekonstrukci za 38 100 tak sem jim dala 39-40tis. Ale treba v restauraci za jidlo ktere je za 189 necham jen do 200.

• Citovat
  • Upravit
4731
3.5.22 14:28

Pokud bych byla opravdu spokojena, preciznost, rychlost…dala bych treba ten kos, vrele diky a prislib doporuceni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
3.5.22 14:41

Gratuluji k výběru firmy. Já většinou předávám seznam vad a nedodelků. :zed: Myslím, že je stačí pochválit za skvělou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.5.22 15:43

Počkej rok než se projeví závady…

• Citovat
  • Upravit
9995
3.5.22 16:00
@Anonymní píše:
Příklad delali jsme rekonstrukci za 38 100 tak sem jim dala 39-40tis. Ale treba v restauraci za jidlo ktere je za 189 necham jen do 200.

To jako fakt? Jsem ve firmě 13 let a tohle jsem ještě nezažila.. Za sebe ale můžu říct, že to je opravdu zbytečné. Solidní firma to nečeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24717
3.5.22 18:55

A já jsem si myslela, že chcete udělat diskotéku jako na oslavu, akorát to neumíte správně napsat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80153
3.5.22 18:57

@trestidlo Nedávám nic. Tobě šéf na konci měsíce něco přidává ke sjednanemu platu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
3.5.22 19:27
@Anonymní píše:
Příklad delali jsme rekonstrukci za 38 100 tak sem jim dala 39-40tis. Ale treba v restauraci za jidlo ktere je za 189 necham jen do 200.

Ale restaurace je služba. Spropitnym ocenujes, jak tě dotyčný obsloužil, jak sis ten čas užila apod. Neposilas spropitny kuchaři, že dobře uvařil a uklizecce, že měla pěkně umyty záchod.

Tj. Platím kolik si řekne. V případě nadstandardních služeb, jednání, dlouhodobé spolupráce tak nějaká láhev apod.ci jiná vzájemně výhodná dohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
3.5.22 20:40
@Cenarius píše:
Ale restaurace je služba. Spropitnym ocenujes, jak tě dotyčný obsloužil, jak sis ten čas užila apod. Neposilas spropitny kuchaři, že dobře uvařila uklizecce, že měla pěkně umyty záchod.Tj. Platím kolik si řekne. V případě nadstandardních služeb, jednání, dlouhodobé spolupráce tak nějaká láhev apod.ci jiná vzájemně výhodná dohoda.

To uz tak taky uplne nebyva ;) vr spouste novych konceptu se deli dyska pomerove mezi plac a kuchyni ;)

Jinak zakladatelko, stavebni firme bych dysko nedavala. Pri dlouhodobe spolupraci bych dala treba lahev..nebo kdyby mi vysli v necem extra vstric.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí