Přepis pozemku - SJM

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Janli
30.7.19 14:23

Pokud je na hypotéku, musíš nejdřív požádat banku o souhlas se zcizením, teprve potom to půjde zapsat na katastr.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
300
30.7.19 14:44

My máme napsaný pozemek na mě i manžela (půl na půl), ale není v SJM. Když jsme se ptali na KÚ na přepsání na SJM, tak nemají žádný formulář a nejlepší by prý bylo dat to napsat právníkovi dle nějakého paragrafu, který už si nepamatuji. Je to ale trochu jiná situace…spis se hackuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
30.7.19 22:44
@lajanuska píše:
Ahoj, chtěla bych se prosím zeptat, co vše je třeba k tomu, abych přepsala pozemek na mě a na manžela. Kupovali jsme ho před svatbou a je psaný pouze na mě. Potřebujeme, aby byl na oba, pokud chceme stavit kvůli hypotéce… Taky nevím, jestli není s přepisováním problém, když máme i pozemek na hypotéku - ta je jen na mě opět. Děkuji za rady, nemohla jsem k tomu žádné smysluplné informace najít.

Notářským zápisem vložíš pozemek do SJM a pak podat na katastr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
31.7.19 07:08

Díky za odpovědi, ještě si zkusím zavolat i na katastrální úřad přímo, tam mi snad poradí :) S tou bankou.. ptala jsem se naší finanční poradkyně a ta říkala, že banka to schvalovat nemusí, majitel se nemění teoreticky, já zůstanu, pouze manžel přibude :) Nevěděla jsem jestli máme řešit nějakou darovací smlouvu nebo tak něco… a ještě se zeptám, ten notářský zápis vyřeším kde? Omlouvám se možná za ne moc chytré dotazy, ale řeším tohle poprvé a nemám vůbec představu jak to s úřady chodí… :) Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
31.7.19 09:14

Tak už jsem si to zjistila, u notáře rozšíření SJM a on zbytek zařídí, tu banku taky budeme potřebovat, protože je na pozemku zákaz zcizení, ale prej budou rádi :D v rámci hypotéky… :) Ale díky za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
31.7.19 09:19

@lajanuska a taky popřemýšlej nad svou poradkyní, protože aby finanční poradce nevěděl, že banka musí dát souhlas se zásahem do právního stavu nemovitosti, to je dost na pováženou.

• Citovat
  • Upravit
34
31.7.19 10:05

@Janli Toto mi ona neřeší, a že je tam zákaz zcizení jsem zjistila až dnes. Ona s tím nemá nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
31.7.19 11:35

@lajanuska ale jako poradce to musí vědět. To je základ, že potřebuješ souhlas banky. Není to žádná novinka.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max