Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
V novostavbe dřevo ani uhlí skutečně neresime, vše jede na elektřinu. Osobně bych z domu do bytu šla jen v nejkrajnejsim případě. V tom vašem bych volila prodej tohoto a stavbu nového domu.
Utíkáme z bytu do baráku. Do bytu mě už nikdy nikdo nedostane. Střídání nepřizpůsobivých sousedů mě už vyléčilo. I když ho máme koupený, tak nás to stojí 10 tis. Bez topení měsíčně. Máme 4+1 100m2 a topime kotlem a věřte že protopíme o polovinu méně, než sousedi, co otáčej kohoutkem
Z baráku do bytu bych nešla to by muselo být fakt zle. Uhlí ani dřevo v novostavbě neřešíme vše je na elektriku. A ta rekonstrukce co všechno v tom je? Vše by dělala firma? A pokud má dům hodnotu 2 000 000 tak se obávám že za to stejně nepostavíte. Nevím teda odkud jste ale pozemky jsou docela drahý ![]()
Uz nikdy bych nechtela sousedy. Mame novostavbu a mesicni naklady jsou 2tisice vcetne dreva. Topime krbem/podlahovym/elektricke radiatory, podle toho, jak moc je treba pritopit. V byte by zblaznil bez prace manzel i ja, deti bez zahrady taky. Jestli nemilujete misto, kde ted bydlite, ja bych to prodala, at si to nejaky dobrodruh opravi, a sla do noveho.
@Ravedd Ono by se dalo stavět na tom pozemku kde je ten starý dům. Ale hodnotu by to mělo o polovinu méně. Je to stavební parcela. Topení na elektriku bysme se v domě nedoplatili..
@zuzkaholl píše:
Utíkáme z bytu do baráku. Do bytu mě už nikdy nikdo nedostane. Střídání nepřizpůsobivých sousedů mě už vyléčilo. I když ho máme koupený, tak nás to stojí 10 tis. Bez topení měsíčně. Máme 4+1 100m2 a topime kotlem a věřte že protopíme o polovinu méně, než sousedi, co otáčej kohoutkem
Ty brďo a co vás stojí 10 měsíčně? To platíte i vodu a vzduch, ne?
@Agáta 84 No já právě vím o tom, že třeba moje sestra otočí kohoutkem a zaplatí 3 000 ročně.
Zrovna sedim na hristi v Praze a vsude okolo nove byty, ze jsme na navsteve. Akorat jsem nad tim premyslela, kdybych musela zit v byte, tak bud by musel mit velkou terasu nebo predzahradku a muselo by se spojit dva byty, ze my jsme zvykli na dostatecny prostor k zivotu a vzduch.
My bydlime v novem, prostornem dome. Cely zivot ziju v dome. Muj muz vyrostl v panelaku.
Pravdepodobne on by si znovu zvyknul. Ja bych se utrapila v byte. A aby to splnovalo moje podminky, aby bylo dost prostoru a pokoju v byte a dostatecny prostor predzahradky, tak to je cenove vic, nez stal nas novy barak, ktery mame. Na Morave zijeme.
Sestra uz tady hledaji barak nebo pozemek, ze v byte zit nechteji cely zivot, ze chteji zpet do domu.
Příspěvek upraven 28.07.19 v 20:26
Máme RD, starý, ale předělaný. Automatický kotel, máme rádi teplo a za podzim až jaro dáme cca 30 tisíc za uhlí. Nic jiného. Automatický kotel, které jede furt podle potřeby…
A věř mi dali jsme za dům 1.4 mikionut + cca i s cenou za nákup 3.6 mil za opravy. A jsme happy. Partner který je z bytu by se už nikdy nevrátil jak řekl. Jediné dům
@Anonymní píše:
@Ravedd Ono by se dalo stavět na tom pozemku kde je ten starý dům. Ale hodnotu by to mělo o polovinu méně. Je to stavební parcela. Topení na elektriku bysme se v domě nedoplatili..
Nesmysl. Jen teď protopíte 40tis ročně ve dřevě a uhlí - je to hromada práce a pálení uhlí a dřeva je prasácký humus. V novém byste s moderní metodou vytápění propálili v elektřině max. 40, ale nemusíte hnout zadkem, všude je čisto a neotravujete vzduch sousedům.
Tak mi třeba topíme za 11tis. ročně-uhlí..Dům máme 120m2.. Elektrokotel by nás asi sežral..
Já bych do bytu nešla ani náhodou..Radši bych starej barák prodala, vzala si hypo. a postavila novej..V novým domě tutově víc jak 20tis. neprotopíš ani náhodou a na takových blbostech všude možně ušetříš
No kde bydlíme my, je u lesa, bytovky také u lesa. Žádné velké kralikarny.
Říkali jsme se že pokud byt, tak ale opravdu velký.. ![]()
@Zumpa píše:
Nesmysl. Jen teď protopíte 40tis ročně ve dřevě a uhlí - je to hromada práce a pálení uhlí a dřeva je prasácký humus. V novém byste s moderní metodou vytápění propálili v elektřině max. 40, ale nemusíte hnout zadkem, všude je čisto a neotravujete vzduch sousedům.
No jasně, když pořídí tepelné čerpadlo, tak jsou na polovině nákladů..Elektokotel je kokotina
Ahoj chci se zeptat… Bydlíme domě, máme na něj půjčku. Dům jsme dostali, ale zadarmo to nebylo. Půjčka bude za 4 až 5 let splacena. Teď máme s manželem dilema… Oprava domu by stála asi 3 000 000, je to 130 let starý dum. Vše co je tu nové uděláne se musí předělat. Odhad domu i s pozemkem je zhruba 2 000 000. Přemýšlíme ale nad koupi bytu, jsem momentálně na mateřské, takže za nějaké 3 roky.. Zhruba za uhlí dáme přes sezónu 40 000 plus dřevo které si musíme udělat. Údržba zahrady, žumpa, studna a vše okolo.. Přemýšlíme nad bytem cca minimálně 4kk, občas se v naší vesnici uvolní místo.. Je tu spousta starých občanů.
Jenže já se bojím aby manželovi nechybela ta práce, ale zase mě láká si otočit kohoutkem a mít teplo. Než přijít do vymrzleho baráku… Momentálně taky vycházíme z penězma jen tak tak, protože barák je opravdu zrout peněz
, taky jsme přemýšleli nad novostavbou, ale zase to dřevo, uhlí apod..
Jak to máte vy?