Z baráku do bytu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
754
28.7.19 20:30

Ano, je v tom i voda. Elektrika, tv, rafio a hlavne 3000 do fondu oprav @Agáta 84

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15798
28.7.19 20:30
@zuzkaholl píše:
Utíkáme z bytu do baráku. Do bytu mě už nikdy nikdo nedostane. Střídání nepřizpůsobivých sousedů mě už vyléčilo. I když ho máme koupený, tak nás to stojí 10 tis. Bez topení měsíčně. Máme 4+1 100m2 a topime kotlem a věřte že protopíme o polovinu méně, než sousedi, co otáčej kohoutkem

Platíte 10tis měsíčně za vlastní byt a bez topení? Tak ještě tu o Červené karkulce prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
28.7.19 20:33
@Anonymní píše:
@Agáta 84 No já právě vím o tom, že třeba moje sestra otočí kohoutkem a zaplatí 3 000 ročně.

To je šílený!!! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
28.7.19 20:34
@Anonymní píše:
No kde bydlíme my, je u lesa, bytovky také u lesa. Žádné velké kralikarny. :lol: Říkali jsme se že pokud byt, tak ale opravdu velký.. :?

Jsme v bytovce na kraji městyse, byt máme opravdu hodně velký a stejně by mě do bytu už v životě nikdo do bytu nedostal. Jinak naproti jsou mnohem mensi byty a za elektricke vytapeni daji majlant a stale nedoplatky i 25 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
28.7.19 20:35
@Zumpa píše:
Platíte 10tis měsíčně za vlastní byt a bez topení? Tak ještě tu o Červené karkulce prosím.

Aha, tak to jsem nepochopila..Já myslela, že to platí za náklady na barák..Proto jsem se divila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
28.7.19 20:35
@Anonymní píše:
@Ravedd Ono by se dalo stavět na tom pozemku kde je ten starý dům. Ale hodnotu by to mělo o polovinu méně. Je to stavební parcela. Topení na elektriku bysme se v domě nedoplatili..

Topení na elektriku není zase tak drahý. Samozřejmě pokud máš domek izolovaný, plastový okna atd atd. A stavět na tom pozemku to je sice hezký ale ono zbourat stávající domek a odklidit suť bude taky něco stát

Příspěvek upraven 28.07.19 v 20:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
28.7.19 20:36

Z domu do bytu nikdy. Prodala bych dům a koupila v okolí novostavbu, ale minimálně řadovku, ne byt. Nebo pokud finance dovolí, postavte nový dům.

• Citovat
  • Upravit
754
28.7.19 20:37

Nechápu proč jako? Je v tom voda, elektrika, veškeré poplatky a platíme 3 tis byťáku do fondu oprav. Elektrika 2700. Tak nechápu váš komentář @Zumpa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.7.19 20:44
@Agáta 84 píše:
No jasně, když pořídí tepelné čerpadlo, tak jsou na polovině nákladů..Elektokotel je kokotina

My mame el. kotel a neni to zadna katastrofa, ale je fakt, ze diky kotlu a klimatizaci mame snizany celkove tarif. Ve starem baraku by to bylo asi blbe.
My jak mame vsude tu podlahovku, tak mame pocit, ze je furt horko doma. Kotel je nastaveny, ze se sam zapne 2× denne nebo by musrla teplota klesnout. Coz se nikdy nestalo, musela bych cidlo strcit na mraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
28.7.19 20:45
@zuzkaholl píše:
Nechápu proč jako? Je v tom voda, elektrika, veškeré poplatky a platíme 3 tis byťáku do fondu oprav. Elektrika 2700. Tak nechápu váš komentář @Zumpa

Protože jsi psala 10 000 bez topení a teď píšeš 3000 a 2700 tak topení máš v těch 10 000 ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
28.7.19 20:45

Já bych do bytu klidne sla, protože z tvého popisu to vypadá, že vám ten dům dělá spíš starost než radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15798
28.7.19 20:48
@Anonymní píše:
Ahoj chci se zeptat… Bydlíme domě, máme na něj půjčku. Dům jsme dostali, ale zadarmo to nebylo. Půjčka bude za 4 až 5 let splacena. Teď máme s manželem dilema… Oprava domu by stála asi 3 000 000, je to 130 let starý dum. Vše co je tu nové uděláne se musí předělat. Odhad domu i s pozemkem je zhruba 2 000 000. Přemýšlíme ale nad koupi bytu, jsem momentálně na mateřské, takže za nějaké 3 roky.. Zhruba za uhlí dáme přes sezónu 40 000 plus dřevo které si musíme udělat. Údržba zahrady, žumpa, studna a vše okolo.. Přemýšlíme nad bytem cca minimálně 4kk, občas se v naší vesnici uvolní místo.. Je tu spousta starých občanů. :nevim: Jenže já se bojím aby manželovi nechybela ta práce, ale zase mě láká si otočit kohoutkem a mít teplo. Než přijít do vymrzleho baráku… Momentálně taky vycházíme z penězma jen tak tak, protože barák je opravdu zrout peněz :think:, taky jsme přemýšleli nad novostavbou, ale zase to dřevo, uhlí apod.. :nevim: :think: Jak to máte vy? :)

Hele, navzdory místním názorům tomu rozumím - já byl v bytě spokojený - d€b|lní sousedy máš všude, jenže u baráku je to ještě větší peklo. V bytě neřešíš víceméně nic - já jsem předseda výboru společenství a mám tisíckrát méně starostí, než s jedním vlastním barákem. V bytě jsem měl hromadu času na sport apod, od přestěhování jsem byl např. na kole jen párkrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
28.7.19 20:48

Je třeba to čist cele…to jsou dve nejvyssi polozky, je v tom i vodne a stocne! tv poplatky atd :roll: @Ravedd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15798
28.7.19 20:51
@zuzkaholl píše:
Nechápu proč jako? Je v tom voda, elektrika, veškeré poplatky a platíme 3 tis byťáku do fondu oprav. Elektrika 2700. Tak nechápu váš komentář @Zumpa

Voda + eletrika jsou stejné i v baráku, i s poplatkama za společné prostory + 3 tis do fondu oprav to nemůže být 10tis. Krom toho, v baráku fond oprav vyjde na více než 3tis měsíčně. Tak co bude s tou Karkulkou? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
28.7.19 20:52
@Zumpa píše:
Hele, navzdory místním názorům tomu rozumím - já byl v bytě spokojený - d€b|lní sousedy máš všude, jenže u baráku je to ještě větší peklo. V bytě neřešíš víceméně nic - já jsem předseda výboru společenství a mám tisíckrát méně starostí, než s jedním vlastním barákem. V bytě jsem měl hromadu času na sport apod, od přestěhování jsem byl např. na kole jen párkrát.

On je dost rozdíl v tom kde člověk žil většinu života :nevim: já žila až do svých 20 let v domku a když jsme se pak nastěhovali do bytovky tak mi chybělo to soukromí který jsem měla v domku, zahrada abych děti mohla pustit ven, ale samozřejmě pokud někdo většinu života žil v bytovce tak mu to třeba nevadí :) a naopak by pak domek mohl být přítěž protože samozřejmě je s tím mnohem víc starostí než s bytem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí