Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máme byt se zahradou, zahrada skoro 200m2 pěstujeme ovoce, zeleninu, máme zahradní domek, na zahradě houpačku pro děti a místo na písek atd. Byt máme 80m2 mohlo by být víc. Kdybych měla na víc tak jdu do dřevostavby od Rýmařova jako naši známí. Platej snad méně než my za byt. V bytě se platí fond oprav a poplatky což taky hodí sumu… ale dá se to i tak, bez zahrady jsme nechtěli být.
@kristyn.g píše:
Máme byt se zahradou, zahrada skoro 200m2 pěstujeme ovoce, zeleninu, máme zahradní domek, na zahradě houpačku pro děti a místo na písek atd. Byt máme 80m2 mohlo by být víc. Kdybych měla na víc tak jdu do dřevostavby od Rýmařova jako naši známí. Platej snad méně než my za byt. V bytě se platí fond oprav a poplatky což taky hodí sumu… ale dá se to i tak, bez zahrady jsme nechtěli být.
Ve dřevostavbě nyní bydlím a nikdy více.
@Ravedd píše:
On je dost rozdíl v tom kde člověk žil většinu životajá žila až do svých 20 let v domku a když jsme se pak nastěhovali do bytovky tak mi chybělo to soukromí který jsem měla v domku, zahrada abych děti mohla pustit ven, ale samozřejmě pokud někdo většinu života žil v bytovce tak mu to třeba nevadí
a naopak by pak domek mohl být přítěž protože samozřejmě je s tím mnohem víc starostí než s bytem
Já mám v době právě ten problém, že tu soukromí nemám žádné. Během pár měsíců všichni ví, kdy chodí spát děti, kdy my, kdy jezdíme do práce, kdy nakupovat, kdy na dovolenou. V paneláku to téměř nikdo neřešil, že jsme byli na dovolené překvapilo i souseda, který bydlel naproti.
Pokud ten dům nemáš ráda, tak ho prodejte, peníze použijte jako základ na hypo, někde v okolí kupte pozemek a postavte novostavbu. Když pořídíte moderní kotel, nedáte za vytápění víc než dvacet tisíc a to myslím plyn nebo elektřinu. U pasivního domu ještě míň.
@Ravedd píše:
On je dost rozdíl v tom kde člověk žil většinu životajá žila až do svých 20 let v domku a když jsme se pak nastěhovali do bytovky tak mi chybělo to soukromí který jsem měla v domku, zahrada abych děti mohla pustit ven, ale samozřejmě pokud někdo většinu života žil v bytovce tak mu to třeba nevadí
a naopak by pak domek mohl být přítěž protože samozřejmě je s tím mnohem víc starostí než s bytem
To vidim ted u sestry. Moje decka jsou zvykle, ze litaji, hraji si, projevuji emoce. Ted je v byte pet deti. Segre to nevadi, ale furt okrikuje, ze sousedky jsou choulostive a doleti, ze stado slonu dupe, ze jsou hlucni. Nastesti dny travime na vyletech a pred spanin na hristi a rano nebo vecer sousedky zvladnou a to se snazime chodit po spickach a decka navadime na bobriky mlceni. At nemaji ty okolo duvod vysilovat. Tady se vse rozleha a je vse slyset. Se nedivim segrinyn deckam, ze jsou stastne, kdyz prijedou k nam nebo k dedovi, ze jsou urvani na retezu, ze nikdo za nimi nerika ticho, psss, nesmite byt hlucni.
@SábaW píše:
proč?
Nulová tepelná setrvačnost konstrukce, špatná hluková izolace stěn a hlavně stropů.
@kristyn.g no ono když se vysere něco na baráku tak to nejsou jen 3000, ale třeba 200 000 ![]()
@Zumpa píše:
Ve dřevostavbě nyní bydlím a nikdy více.
Aj svagr rekl, ze nikdy drevostavbu nekoupi. Nasel hezkou novostavbu, jak hledaji dum ke koupi, ale drevostevbu nechce, prestoze jsou levnejsi. Zdeny je proste zdeny.
@Kelsey píše:
To vidim ted u sestry. Moje decka jsou zvykle, ze litaji, hraji si, projevuji emoce. Ted je v byte pet deti. Segre to nevadi, ale furt okrikuje, ze sousedky jsou choulostive a doleti, ze stado slonu dupe, ze jsou hlucni. Nastesti dny travime na vyletech a pred spanin na hristi a rano nebo vecer sousedky zvladnou a to se snazime chodit po spickach a decka navadime na bobriky mlceni. At nemaji ty okolo duvod vysilovat. Tady se vse rozleha a je vse slyset. Se nedivim segrinyn deckam, ze jsou stastne, kdyz prijedou k nam nebo k dedovi, ze jsou urvani na retezu, ze nikdo za nimi nerika ticho, psss, nesmite byt hlucni.
jj to znám taky jsem děti pořád tlumila. navíc mi chyběla ta svoboda toho co budeme dělat. ven můžeš buď na hřiště ale tam je většinu dne přímý sluníčko a na pár hřištích kde je stín je hlava na hlavě takže buď se zavřít doma a nebo naplánovat výlet. u nás ke všemu žádný koupaliště a na nejbližší místo kde se dá koupat 7 kilometrů a ještě koupání nic moc. teď jsem nadšená na zahradě teda zatím jen mini bazének ale nemusím řešit že je potřeba někam jet, když nechci prostě sedíme na zahradě, děti si hrají a já čtu
![]()
Tak ja zila vetsinu zivota ve 100let starem baraku a strasne rada jsem pak prchla do bytu. Temer nulove starosti s udrzbou, na sousedy jsme meli vetsi smulu v tom baraku, prostoru vic nez dost a finance muzeme vyuzivat lepsim zpusobem, nez stalym udrzovanim a rekonstruovanim stare nemovitosti.Ale my jsme ten typ rodiny, co porad nekde trajda, domu chodime v podstate jen spat v tydnu.Plus mame chatu, kde se muzeme realizovat praci na zahrade i kolem baracku.Na vasem miste bych barak prodala a koupila/postavila novy, i za cenu dalsiho zadluzeni.
Příspěvek upraven 28.07.19 v 21:12
@Anonymní píše:
@Ravedd Ono by se dalo stavět na tom pozemku kde je ten starý dům. Ale hodnotu by to mělo o polovinu méně. Je to stavební parcela. Topení na elektriku bysme se v domě nedoplatili..
Ale prdlacku, topime v novostavbě elektrikou a 40 000 za sezónu nedame ani nahodou, tak 30 max.
Ono kdyz topis elektrikou tak mas uplne jinej tarif.. To svitis a cucis na telku téměř zadarmo
@Zumpa píše:
Nulová tepelná setrvačnost konstrukce, špatná hluková izolace stěn a hlavně stropů.
tohohle jsme se báli tak jsme nakonec šli do zděnýho a koukám že jsme dobře udělali ![]()
@Ravedd píše:
tohohle jsme se báli tak jsme nakonec šli do zděnýho a koukám že jsme dobře@Ravedd píše:
tohohle jsme se báli tak jsme nakonec šli do zděnýho a koukám že jsme dobře udělaliMy jsme naopak s dřevostavbou moc spokojeni. Bydlíme osm let a ještě jsme neměli jediný problém. Co se hlukové izolace týče, tak tam je to taky bez problémů. Na vytápění máme čerpadlo. Pořizovací cena byla vysoká, ale už se nám to vrací. Měsíční náklady co se elektřiny týče jsou 1700,–.
@Ravedd píše:
tohohle jsme se báli tak jsme nakonec šli do zděnýho a koukám že jsme dobře udělali
To jste udělali. Ve stavebnictví se ještě trochu pohybuji a jediná výhoda dřevostavby je ta, že se na ní stavební firma nakapsuje více, než na zděném domě ![]()