Přeplatek u ČEZ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15811
4.2.16 11:58

@Rikitan A co zkusit zajít na pobočku, nebo pokud máte čezonline zadat požadavek vrácení přeplatku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
4.2.16 12:00
@Rikitan píše:
Já si také myslí, že to nedopadne. Paní mi sdělila, že mi již byla vypočítána záloha pro rok 2016, a že i když ji vlastně nemusím platit, tak s ní systém počítá. Po vyplacení by mi nejen byla záloha prý povýšena, ale ještě by museli překopat v systému předepsané zálohy, které teď nemusím platit a v této fázi s tím nic nejde dělat. Asi zruším trvalý příkaz až do roku 2017 a bude klid.

To jsou takové kecy! Zaregistruj se v ČEZ on-line, zálohy si tam změníš sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
4.2.16 12:02

@Rikitan
požádej písemně o navrácení (ideálně doporučeně), to si pak už netroufnou se vymlouvat.
Pokud vrátit chceš, tak prostě MUSÍ, pak samozřejmě musíš platit zálohy, žádné navýšení záloh kvůli vrácení není možné.
Ono se jen nikomu nechce se tím vším proklikávat a měnit nastavení, ale jde to a dle zákona to jít musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
4.2.16 12:03

@Raduš.ka44 jenže pokud je přeplatek, tak ti to rozpočítají automaticky na zálohy, a ty si můžeš změnit až po vyčerpání celé částky: např: vracejí ti 1000kč, rozdělí to do záloh: únor 500kč-neplaťte, březen 500kč - neplaťte, a duben už musíš zaplatit, pokud nesouhlasíš s částou 500kč, pak si ji můžeš zvednout/snížit, ale až od toho dubna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4798
4.2.16 12:08

My u čezu měli mega přeplatek, špatně nám vypočítali zálohy a my to neměnili.. že sme jeden rok předplatili i rok následující a to co byl přeplatek víc jak na rok nám vrátili.. My s tím problém neměli..

Možná to jde ošetřit už při uzavírání smlouvy? 6e chcete automaticky přeplatek vracet? Nám je to naprosto šumák, jesi se nám to rozpočítá do dalších záloh a každej měsíc nám zůstane víc na účtě, nebo nám to vrátěj vcelku jednorázově..

Příspěvek upraven 04.02.16 v 12:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
4.2.16 12:08

@pvmr Jak píšu, nám přeplatek automaticky vracejí. Bydlíme tu sedm let a ani jednou nám ho nerozpočítali do dalšího období. Pokud by nevrátili, písemně bych si ho vydupala. Zálohy bych si pak upravila sama on-line.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
4.2.16 12:22

Stačí napsat přes internet požadavek a vrátí přeplatek na účet, vrátili mi letos taky, přišel před pár dny, taky několik tisíc

• Citovat
  • Upravit
Nafrněná
4.2.16 12:23
@pvmr píše:
@Raduš.ka44 jenže pokud je přeplatek, tak ti to rozpočítají automaticky na zálohy, a ty si můžeš změnit až po vyčerpání celé částky: např: vracejí ti 1000kč, rozdělí to do záloh: únor 500kč-neplaťte, březen 500kč - neplaťte, a duben už musíš zaplatit, pokud nesouhlasíš s částou 500kč, pak si ji můžeš zvednout/snížit, ale až od toho dubna.

automaticky to rozpočítají ale na žádost to hned vyplatí ;)

• Citovat
  • Upravit
15811
4.2.16 12:25
@Nafrněná píše:
automaticky to rozpočítají ale na žádost to hned vyplatí ;)

to nejspíš ano, my se ale bavily o změně záloh :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
samurajka
4.2.16 12:26

-

Příspěvek upraven 11.01.18 v 20:08

• Citovat
  • Upravit
848
4.2.16 19:38
@mamule42 píše:
@Cuddy Tak mě to třeba tak moc nevadí, když pak nemusím platit zálohy, mě spíš naštvalo, že si ČEZ nevzalo zálohy za tento měsíc, nechápu proč, vždycky to berou 1-2 dne v měsíci. Jestli budu mít nedoplatek o to víc tak potěš. Ale třeba EON byl zase na prd, tam jsem měla nedoplatky tak vysoký, navíc chtěli zálohu a vyúčtování v jeden měsíc, a ještě tak, že jsme to museli platit ve výplatě za únor kdy je nejhorší výplata. Nejlepší jsou vrácené přeplatky za plyn v létě. U ČEZ se nám kupodivu nestalo, že by jsme nějak extra doplácely elektřinu, EON je podstatně dražší, a zálohy jsem nezvyšovala.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
4.2.16 19:39
@mamule42 píše:
@Cuddy Tak mě to třeba tak moc nevadí, když pak nemusím platit zálohy, mě spíš naštvalo, že si ČEZ nevzalo zálohy za tento měsíc, nechápu proč, vždycky to berou 1-2 dne v měsíci. Jestli budu mít nedoplatek o to víc tak potěš. Ale třeba EON byl zase na prd, tam jsem měla nedoplatky tak vysoký, navíc chtěli zálohu a vyúčtování v jeden měsíc, a ještě tak, že jsme to museli platit ve výplatě za únor kdy je nejhorší výplata. Nejlepší jsou vrácené přeplatky za plyn v létě. U ČEZ se nám kupodivu nestalo, že by jsme nějak extra doplácely elektřinu, EON je podstatně dražší, a zálohy jsem nezvyšovala.

A neprobíhají u Vás náhodou tenhle měsíc/ nebo minulý, náhodou odečty? Pokud ano, tak se záloha neplatí. Je 11 zálohových plateb a jako dvanáctá chodí roční faktura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat