Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Týnuška95 píše:
@inkakřivák Ja treba mam zajem o import psa z Ruska. Taky tam nepojedu.Ale kupuju normalne psa s PP pod FCI. Takze na tom neni nic divneho. Pes by priletel nejakou prepravni spolecnosti, nebo s majitelem ( nekdy to tak delaj ). Bezne se to tak dela.
To je pravda, to se stále ještě děje, ale dost se i od tohoto ustupuje. Ja toto udělám pouze v případě, pokud budoucí majitele znám osobně? například ze světových výstav. Pak ano, využiji možnosti letecké přepravy, ale úplně cizím lidem ne. A má to takto dost chovatelů i když je pravda, že Rusáci jsou střelci. Tohle ale nebude ten případ, pomohl by to řešit chovatel a nemusela by si vše zjišťovat zajemkyně sama, tam mi něco smrdí.
@Ja-rekk píše:
To je pravda, to se stále ještě děje, ale dost se i od tohoto ustupuje. Ja toto udělám pouze v případě, pokud budoucí majitele znám osobně? například ze světových výstav. Pak ano, využiji možnosti letecké přepravy, ale úplně cizím lidem ne. A má to takto dost chovatelů i když je pravda, že Rusáci jsou střelci. Tohle ale nebude ten případ, pomohl by to řešit chovatel a nemusela by si vše zjišťovat zajemkyně sama, tam mi něco smrdí.
Pes bude asi z množírny.
@topazio píše:
Pes bude asi z množírny.
Nemyslím si, spíše žádná civava není a je to obyčejný podvod. Je to bohužel dost rozšířené. Podvodníci si nechají poslat peníze za zvíře, mnohdy i za přepravu a je to celé podvod. Takových případů bylo.
@Ja-rekk píše:
Nemyslím si, spíše žádná civava není a je to obyčejný podvod. Je to bohužel dost rozšířené. Podvodníci si nechají poslat peníze za zvíře, mnohdy i za přepravu a je to celé podvod. Takových případů bylo.
O tom už jsem také četla.
@inkakřivák píše:
@Paoloska Takže jen jiný název. To je jedno, jak to nazves. Normální člověk, který chce psa, si ověří, co a od koho bere a chce to vidět na vlastní oči. A totéž chovatel, taky chce vidět kupce. A člověk, který chce mít psa, si pro něj zajede. Jestli nemá čas si zvíře osobně přivézt, jak se mu pak bude věnovat?
Já s tebou souhlasím. Sami máme chovatelskou stanici. Na druhou stranu syn vlastní přepravu zvířat (s vyjimkou psů a koček) a vidím, co tomu dává
. Není přeprava jako přeprava.
@Paoloska tak ono je rozdíl, jaká zvířata vezeš. Dobytek se prostě nažene do návěsu a veze.. morčata, křečky, papoušky, želvy.. dáš do přepravek, s jídlem, vodou..a taky je to v pohodě. Kočky a psi jsou problém - musí je někdo venčit, kočku dát na záchod.. když někomu vezeš jednoho, dva psy, ještě se to dá. Ale jak píšu, to už můžeš zaplatit komukoliv za palivo a čas, nemusí hledat přepravní společnost.
@Ja-rekk chovatel se stará sám jen jsem se chtěla zeptat na více recenzi na některé společnosti ![]()
@Ja-rekk dopravu bych si platila zvlášť, ta by prodejci nešla ![]()
@inkakřivák podívejte… Jde o přepravní společnosti specializované přímo pro zvířátka nemá to s poštou nic společného, kdyby to bylo nějaké týrání nebo něco tak by to veterinární správa zakázala ![]()
@inkakřivák My si treba nechavali privest stene a uplne bez problemu. U Cernych ruskych terieru je cesky odchov zpitvoreny a stoji za prd. Kontaktovala jsem dozorce chovu v CR, ze chci importovat psa z ruska/ukrajiny, kde jsou nesrovnatelni psi. On si me proklepl, kontaktoval zahranicni chovne stanice o info o nakryti, mne potom dal konakty na chovky s doporucenim, kde maji povahove rysy idealni pro nas. U nas v CR byli radi, ze do ceskych odchovu privedeme zdravou zahranicni krev a tak nam se nam snazili pomoct. Psa mi dopravili letadlem, jelikoz je Rusko vedeno jako zeme 3.sveta, byla nutna dlouha karantena. Vhodneho dopravce mi doporucil primo chovatel, preprava vysla na 16tis.
Holky nehledejte za vsim mnozirny a podvody. Vim, ze je to ted bohuzel aktualni tema, ale fakt me stve, kdyz se to bez dukazu haze do jednoho pytle s poctivcema. Proste se vse zbytecne odsuzuje na prvni dobrou.
Jo jeste edit a zaroven tip: psa jsme platili pres treti osobu-slozili u nej penize, on dal pokyn k poslani stenete a po prijeti je vyplatil. Slo o hromadu penez a domluvu dvou lidi, co se vubec neznaji (my a chovka), takze doporucuji
Příspěvek upraven 18.07.21 v 11:23