Přeprava zvířat

66
18.7.21 02:04

Přeprava zvířat

Zdravím, chtěla jsem se zeptat, máte někdo prosím zkušenosti s přepravou zvířat z Německa do ČR? Přes kterou společnost se oplatí nejvíce? Je o zvířátko dobře postaráno? A na kolik to cca vyjde?
Jde mi o přepravu štěňátka čivavy :*
Všem děkuji za odpovědi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20905
18.7.21 06:32

Já si myslím, že těch firem až tolik nebude. Pohledej a poptej cenu. Jestli není jednodušší si tam zajet. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80153
18.7.21 07:16

Myslíš poslat poštou? Ty kupuješ psa, nikdy jsi neviděla naživo, ani psa, ani fenu, ani chov, ani majitele? To bude něco. Víš, že solidní chovatel se slušným chovem tohle nikdy neudělá? A pro zvíře si zajed. Fuj. Poslat živé stvoření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
18.7.21 07:21

To ti stene nestoji ani za to si pro nej zajet? Ted byla kamaradka pro štěně v Polsku, byla tam dvakrat, jednou se podivat v chovatelske stanici, potom pro stene. A mela to sakra daleko.Tak vyvin trochu usili a na stene se jed podivat osobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
18.7.21 07:30
@inkakřivák píše:
Myslíš poslat poštou? Ty kupuješ psa, nikdy jsi neviděla naživo, ani psa, ani fenu, ani chov, ani majitele? To bude něco. Víš, že solidní chovatel se slušným chovem tohle nikdy neudělá? A pro zvíře si zajed. Fuj. Poslat živé stvoření.

Tak určitě nemyslí poslat poštou, ale firmou zabývající se přepravou živých zvířat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
18.7.21 07:31

@inkakřivák Přesně tak. Dobré chovatelské stanice chtějí vidět budoucí majitele a něco o nich vědět. Toto bude množírna :nevim:
A nový majitel se vztahem k psům toto neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
18.7.21 07:32
@Paoloska píše:
Tak určitě nemyslí poslat poštou, ale firmou zabývající se přepravou živých zvířat.

Ale slušný chovatel toto neudělá. Předá štěňata do péče nových majitelů osobně a trvá na tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.7.21 07:47

@Kl3renc vím, že DHL převáží třeba závodní koně. Jestli převezou psa netuším, ale zkus se poptat u nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
18.7.21 07:49
@Pears206 píše:
Ale slušný chovatel toto neudělá. Předá štěňata do péče nových majitelů osobně a trvá na tom.

Já reagovala na přepravu poštou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80153
18.7.21 07:51

@Paoloska Takže jen jiný název. To je jedno, jak to nazves. Normální člověk, který chce psa, si ověří, co a od koho bere a chce to vidět na vlastní oči. A totéž chovatel, taky chce vidět kupce. A člověk, který chce mít psa, si pro něj zajede. Jestli nemá čas si zvíře osobně přivézt, jak se mu pak bude věnovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
18.7.21 07:55

@inkakřivák Ja treba mam zajem o import psa z Ruska. Taky tam nepojedu. :D Ale kupuju normalne psa s PP pod FCI. Takze na tom neni nic divneho. Pes by priletel nejakou prepravni spolecnosti, nebo s majitelem ( nekdy to tak delaj ). Bezne se to tak dela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
18.7.21 07:57

Pocitej, ze je kovida prirazka. Za import Psa z Ruska je to treba ted sileny. 440 az 600 ecek. Driv kamaradce stendo privezla sama chovatelka z Ruska za nejakych 7 tis na nase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
18.7.21 08:05

Není to posílání poštou, jsou to firmy specializované na přepravu zvířat, některé jezdí v určitých termínech i cizinu. Občas jsem jejich služby využil, když jsem choval morčátka. Spokojenost byla s firmou Privez-zvire. Co ale vím, tato společnost už později odmítala brát kočky a psy. A jinak tedy, jako chovatel koček na rovinu říkám, NIKDY bych na toto nepřistoupil. U kočky nebo psa ne. Chci nové majitele poznat, svěřuji jim malého tvora, na kterém mi hodně záleží. Mám koťata po celém světě, kromě Austrálie, tam koťata neprodávám z důvody karantény, není to podle mě v jejich zájmu, patří do rodiny a ne na několik týdnů do karanténí klece na klinice. Není to dlouho, co mi odletěl kocourek do Brazílie a všichni noví majitelé si museli přiletět. Proto bych se bál toho, co to bude za chovatele, protože solidní by to neudělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
18.7.21 08:10

Myslím, že buď ti někdo psa doveze osobákem a zaplatíš víc, než když si pro něj pojedeš sama. Nebo nějaká přepravní firma posbírá do dodávky víc psů po trase, strčí je do klecí a pofrčí. Procházet se s nimi moc nebudou a asi ani takového přepravce nenajdeš. Taky ti místo čivavky může dorazit třeba krysa (což je vlastně podobný). Takže zbývají dvě možnosti - pro psa si zajet, nebo vybrat nějakého blíž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80153
18.7.21 08:16

@Ja-rekk Tak jsem to myslela. Který slušný chovatel by takhle poslal štěně? Tu civavu bych chtěla vidět za rok, co z ní vyrostlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný