Přeřazení do vedlejší třídy

525
6.10.23 13:14

Přeřazení do vedlejší třídy

Jak byste se zachovali v pripade tech rebelujicich rodicu? - Ve druhe tride nekteri rodice, podle me zbytecne, zpusobili pozdvizeni kvuli chovani ucitelky. Udelali bugr v kabinete, udelali bugr u reditelky. Asi 2, 3 rodice proto chteji deti dat do vedlejsi tridy, byli uz domluveni s ucitelkou one tridy a sli s tim k reditelce. O ona zrejme prerazeni zamitne. Nechali byste deti ve stejne tride, s tim, ze ucitelka o vas jako o tezkych potizistech vi, nebo dat do jine skoly? Skoly v okoli samozrejme plne a doprava ne zrovna jednoducha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3847
6.10.23 13:17
@yvetyvet píše:
Jak byste se zachovali v pripade tech rebelujicich rodicu? - Ve druhe tride nekteri rodice, podle me zbytecne, zpusobili pozdvizeni kvuli chovani ucitelky. Udelali bugr v kabinete, udelali bugr u reditelky. Asi 2, 3 rodice proto chteji deti dat do vedlejsi tridy, byli uz domluveni s ucitelkou one tridy a sli s tim k reditelce. O ona zrejme prerazeni zamitne. Nechali byste deti ve stejne tride, s tim, ze ucitelka o vas jako o tezkych potizistech vi, nebo dat do jine skoly? Skoly v okoli samozrejme plne a doprava ne zrovna jednoducha.

Chceš být rebelka? Ok, ale musíš pak umět unést ty následky. Například kocovina po Absinthu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5879
6.10.23 13:21

Nechala bych dítě chodit do pololetí, pokud bych měla problém s vedením výuky. Stejně brzy bzdou vánoce. A do té doby bych hledala jinou školu, pokud by nebylo možné přeřazení do vedlejší třídy. I pro novou školu by to bylo lepší, řešit celé pololetí je lehčí, než řešit přestup v průběhu pololetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30456
6.10.23 13:33
@yvetyvet píše:
Jak byste se zachovali v pripade tech rebelujicich rodicu? - Ve druhe tride nekteri rodice, podle me zbytecne, zpusobili pozdvizeni kvuli chovani ucitelky. Udelali bugr v kabinete, udelali bugr u reditelky. Asi 2, 3 rodice proto chteji deti dat do vedlejsi tridy, byli uz domluveni s ucitelkou one tridya sli s tim k reditelce. O ona zrejme prerazeni zamitne. Nechali byste deti ve stejne tride, s tim, ze ucitelka o vas jako o tezkych potizistech vi, nebo dat do jine skoly? Skoly v okoli samozrejme plne a doprava ne zrovna jednoducha.

Těžko se mohou domlouvat na přeřazení s učitelkou, když o tom ona nerozhoduje. Pokud jsi ty ta potížistka, tak bych ti poradila jediné - abys v zájmu svého dítěte udržela svůj temperament na uzdě a netrestala své dítě přeřazováním do jiného kolektivu nebo školy. Vždycky tím potrestáš jenom to svoje dítě. Pokud je paní učitelka profesionálka, pak naprosto v pohodě dokáže vyjít s tvým dítětem i když ví, co má za rodiče. Ty děti za své rodiče nemohou a my učitelé to dobře víme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
6.10.23 13:47
@yvetyvet píše:

Takhle. Nebyla jsem úplně potížista, ale některé věci mi vadily. Třeba spolužák, který bil ostatní. Když byl syn ve třetí třídě, bylo mi naznačeno, že jestli se mi to nelíbí, mám dát syna jinam. Syn se tam udržel další 2 roky a potom odešel na víceleté gymnázium, prakticky přirozeně.
P. S.: Později jsem se dozvěděla, že s učitelkami i s vedením bojovali i jiní rodiče, prakticky všichni :mrgreen:, i z jiných důvodů. Mysleli jsme si tenkrát, že jsme sami ti nespokojení, tak to bylo prezentováno. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
6.10.23 13:51
@Sadman píše:
Chceš být rebelka? Ok, ale musíš pak umět unést ty následky. Například kocovina po Absinthu

Ty asi nemáš děti ve škole, co? :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3847
6.10.23 13:56
@Sylvania 333 píše:
Ty asi nemáš děti ve škole, co? :lol: :lol: :lol:

Zatím ne. Ve školce a to je pohoda. Ale manželka už začíná vymýšlet, že ji pak dáme do soukroméškoly, kde se i platí školné. Kde je slovní hodnocení. Tak nevim. To je to v té obyčejné škole tak hrozné?

Příspěvek upraven 06.10.23 v 13:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40494
6.10.23 13:57
@Sylvania 333 píše:
P. S.: Později jsem se dozvěděla, že s učitelkami i s vedením bojovali i jiní rodiče, prakticky všichni :mrgreen:, i z jiných důvodů. Mysleli jsme si tenkrát, že jsme sami ti nespokojení, tak to bylo prezentováno. ;)

Jo, tohle je častý případ a mám dojem, že to školy dělají schválně podle hesla - rozděluj a panuj! U nás také všem bylo oznamováno, že problém je jenom u nich, nikdo jiný s tím problém nemá, a na konci roku se náhodou zjistilo, že problém s tím mělo hodně rodičů, a t dokonce ne v ojedinelých případech. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4401
6.10.23 18:43
@jege píše:
Jo, tohle je častý případ a mám dojem, že to školy dělají schválně podle hesla - rozděluj a panuj! U nás také všem bylo oznamováno, že problém je jenom u nich, nikdo jiný s tím problém nemá, a na konci roku se náhodou zjistilo, že problém s tím mělo hodně rodičů, a t dokonce ne v ojedinelých případech. :zed:
:palec: :lol: dělají to všude, i v MŠ, i v ZŠ. Vybíjejí tím na rodiče tlak, že jejich dítě je nejhorší nebo jediné problémové. Kolikrát žasnu, jaké absurdní blbosti, učitelky podávají jako neřešitelné a závažné problémy :lol:
@Sadman píše:
:palec: taky souhlasím. Prošli jsme si tím, dítě je poučené, že si případný nespravedlivý přístup nemá nechat líbit, a paní učitelka musela změnit své chování k dětem. Ale holt jsme byli chvíli za ty problémové rodiče. Je nám to úplně jedno. Dítě je nyní spokojené a do školy se těší.
Do jiné školy nebo třídy bych ho dala jen na jeho vlastní přání. U nás tohle ve hře nebylo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
6.10.23 18:53

Pokud by mi teď už přišlo chování učitelky ok, dítě bych tam nechala. Většina učitelek se chová normálně i k dětem, o jejichž rodičích si nemyslí nic pěkného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40494
7.10.23 13:05

@ulice A „nejlepší“ jsou učitelky v přechodu, které kvůli návalům horka rozčiluje všechno na světě, ale nejvíce jím svěřená děcka! :cert: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6396
7.10.23 13:37

Člověk ani nemusí být potížista, ale jen chce něco aktivně řešit a hned má nálepku.
Taky jsem byla v tomhle postavení v přípravné třídě. Syn pak do první třídy v té škole nepokračoval. Teď jsme moc spokojení s novou školou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí