Přeřazení na jinou práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Přeřazení na jinou práci
Ahoj holky, jak by to bylo, když bych byla těhotná, ale chtěla dál pracovat? Dělám ve skladu a denně natahám několik tun. Ovšem zaměstnavatel by mi jinou práci nedal. Jak by se postupovalo? Doufám, že jsem to napsala alespoň trochu srozumitelně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
...
Já to tedy nevím jistě,ale když bys nemohla dělat něco jiného,tak máš 2 možnosti-zůstat kde jsi nebo jít na rizikové
nenapadá mě co jiného by s tím šlo udělat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, já jsem to myslela tak, že bych nechtěla jít na rizikové, chtěla bych pracovat, ale zaměstnavatel by mě odmítl přeřadit na jiné místo (tahat bedny bych fakt nemohla). Nebyla by to překážka na straně zaměstnavatele? Asi ne, ale přesto - jak by se to řešilo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Domnívám se, že by ti nějakou práci musel najít, nebo bys byla doma na dovolené… ale nevím to jistě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někde jsem tuším četla, že pokud pro tebe nemá jinou práci a ty nemáš a nechceš jít na rizikové těhotenství, tak tě může nechat doma a normálně ti vyplácí plat jako bys pracovala. Ale opravdu netuším jestli to tak doopravdy funguje
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ověřuju, že je to tak, jak si myslím a je to tak
Musí tě převést na jinou práci. Pokud pro tebe jinou práci nemá, tak se jedná o překážku na straně zaměstnavatele a zůstáváš doma za 100 % mzdy.
Mám to z APERIO poradny (bod 14.2.3)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak, buď ti nějakou musí najít nebo si za plný plat doma, takže to většinou nějakou raději najde…
Jo a pokud by byla za méně peněz, což udělat smí, tak ti ten rozdíl bude doplácet sociálka - jmenuje se to vyrovnávací příspěvek v těhotenství a mateřství.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
noooo tak to jsem měla vědět
já pracuju v laboratoři, kde taky jako těhotná nemám co dělat-byla to soukromá labina, takže nebylo kam jinam mě přeřadit třeba na jiné oddělení, tak jsem pak šla marodit. A to mi tak nějak bylo naznačeno, že kdybych chtěla zůstat, tak musím podepsat, že na své riziko (z důvodu různých nákaz, chemikálií apod.). Ale tam to bylo tak, že by to abych zůstala doma s platem stejně neprošlo. A já na té nemocenské měla jen o tisícovku míň jako ten plat, ale do práce jsem projela skoro dva tisíce, takže jsem nakonec byla tisícovku v plusu, tak jsem si ani nestěžovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Brusek, tak to vidíš
Navíc ani to podepsání by ti nepomohlo - ty nevhodné práce nemůže těhule dělat, ani kdyby s tím souhlasila… Ale hádej se, když se tam chceš vrátit, že… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angua píše:
Brusek, tak to vidíš![]()
Navíc ani to podepsání by ti nepomohlo - ty nevhodné práce nemůže těhule dělat, ani kdyby s tím souhlasila… Ale hádej se, když se tam chceš vrátit, že…
No právě, to je ten největší problém, že mnohdy je lepší jít na tu neschopenku, pokud ji doktor napíše, než si dělat špatné vztahy v práci a být tam za tu problematickou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no já se tam teda ani vracet nechci
a o tom podepsání mi to neřekli na firmě, ale někdo uplně jiný. Šéfová by to neřešila vůbec, kdybych si to nezjistila sama, že bych tam neměla být a neozvala se. Jí se nehodilo, že chci odejít. Ale to měla blbé, já jem nemínila se svým zdravím a zdravím toho mrněte riskovat. No už je to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, dík. Já už se tam potom také nevrátím. A jelikož si nám bezdůvodně snižují platy (tento měsím o 2tis), tak mám sto chutí se s nima tímto způsobem handrkovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lemaz, tak jestli to máš takto, tak bych se ošidit nenechala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Otázkou zůstává, abych to tam vydržela psychicky. Ono už teď to tam je občas na Neurol. Uvidíme. Těhotná ještě nejsem, ale brzy BUDU (IVF) a pak se rozhodnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šak psychicky vydržet nemusíš, když budeš doma
Tak ať to klapne… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit