Přerušené kojení a flaška

7312
11.12.15 12:12

přerušené kojení a flaška

Ahojky. povedlo se někomu po přerušení kojenínapř. ze zdravotních důvodů na cca 10 dní vrátit se zpět ke kojení? nepřišly jste o mlíko, když jste jen odstřikovali a jak se pak přichytávalo miminko zpět k prsu? bohužel se po porodu vyskytli zdravotní komplikace spojené se sekcí a jediná antibiotika, která by měla zabrat tak u nich je zákaz kojení. :(
dalo to dost práce se s malým rozkojit a ted když se nám daří bych to měla kvuli několika dnům vše zahodit a skončit na um. fakt nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
11.12.15 12:15

Na 10 dnu pauzu bych se snazila krmit spis alternativne, tj. strikackou.
A muze se po tech atb hned kojit, neni tam jeste nejake omezeni po dobrani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
11.12.15 12:17

Zkus krmit pres cevku nebo z kadinky, ale jinak neporadim.

• Citovat
  • Upravit
brko
11.12.15 12:19

Proste zaklad je nedat tu lahev, no

• Citovat
  • Upravit
72725
11.12.15 12:25

@hankamisa krm jinou formou, než flaškou - přes stříkačku a pod, pak to nebude problém. jak dáš flašku, nejspíš nebude chtít potom sát z prsa (je to víc namáhavé). Švagrová krmila měsíc přes stříkačku, pak se vrátila ke kojení a ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
11.12.15 12:29

A jeste jedna vec, ja bych dite tak 2× denne na malinkou chvilku prilozila, jen aby se prisalo, rekla bych ze dva loky mlika mu neuskodi a nezapomene na prso. Pak bych ho na tvrdo odpojila a dala UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
11.12.15 12:30

Jo, u nás se to povedlo bez problémů, sedmiměsíční dítě po 3 týdnech (krmen po celou dobu flaškou), a další dva rok a půlletí po týdnu. Ač u nás šlo o starší děti, nic bych nevzdávala, věřila bych sobě i prckovi a přistupovala k tomu tak, že se to podaří. A kdyby náhodou ne, tak se svět nezboří. Důležitá je ta pozitivní víra, hlavně miminka vycítí veškerou maminčinu náladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
11.12.15 12:55

Kup si Medela Calma lahvičku, v mém okolí jí takto využívalo hodně mamin (včetně mě, i když u nás maximálně dvě kojení za sebou) a žádné z dětí se kvůli tomu neodstavilo.Nebo tou stříkačkou, ale to je vopruz. Spíš bych se bála snížení laktace v důsledku odsávání-budeš asi muset odsávat častěji, než bys normálně kojila..Držím palce!

• Citovat
  • Upravit
2528
11.12.15 12:57

Já jsem tak na měsíc odstavila, měla jsem hrozné díry v bradavkách a fakt se to už nedalo. Občas jsem přiložila, ale jinak odstříkávala a dávala flašku. Po uzdravení jsem normálně kojila dál až do roku. A vše bez problémů. Je to i na dítěti. Ale občas bych ho přikládala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44260
11.12.15 13:24

Ano, povedlo se, ale dcera dostávala MM z flašky - na alternativní dokrm jsem fakt neměla sílu. Flaška byla obyčejná, kterou nám dali v nemocnici - nebyla jsem na tuto situaci připravená.
Takže nám to nekomplikovala případná lahodná chuť UM.
Měla 2 týdny, silnou novorozeneckou žloutenku způsobenou RH inkompatibilitou, prodělala hemolytickou nemoc novorozenců a musela jsem své MM převařovat. Z láhve jsme krmili v nemocnici asi týden, potom se bez problémů vrátila.

Nicméně divím se, že Ti nemůžou dát ATB, která se mohou užívat při kojení. Jestli to není o tom, že se lékaři spíše bojí :nevim: Já jsem po prvním porodu brala týden nitrožilně Curam. Kojit jsem mohla, syn nemá žádné následky a nebyl ani často nemocný nebo tak něco. Řekla bych, že je to nejzdravější dítě z mých čtyř. Má skoro deset let. U dalších porodů jsem už dostala ATB jen jako jednorázovou profilaxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7312
11.12.15 14:44

@Jana206 - bohužel. paní dr. se opravdu snažila za což jí fak moc děkuji najít něco co by mi pomohlo a nemusela bych přestat. ale našli se jen jediný, který by mohli pomoci jenže ty jsou se zákazem kojení. dokonce zkusila přes nemocniční lékárnu objednat přímo pro mě ty co se nesmí při kojení nechat vyrobit upravený tak abych kojit mohla ale aby zabrali. zítra si pro ně jedu tak se uvidí zda to půjde s kojením či bez.

holky díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44260
11.12.15 21:01

@hankamisa To mě moc mrzí :(

Hlavně, aby léky zabraly :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek