Přes 3 roky doma

205
11.2.14 17:01

Přes 3 roky doma

Jsem doma s dětmi přes tři roky. Ujely mi moderní technologie, znalosti, které jsem měla zapomínám, moc toužím po něčem novém, ale není čas a peníze. Jsem pořád s dětmi. Možná mám občas hodinku pro sebe, maximálně jednou týdně, ale je to málo. Představuji si, že jsem sama, třeba se jenom tak sama procházím ulicemi bez dětí zažívám něco jiného. Děsí mě, že je život krátký, mám ráda své děti, ale potřebuji být sama :( Co dělat? CO děláte vy? Jaké máte chvilky jen samy pro sebe??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6623
11.2.14 17:06
@Anonymní píše:
Jsem doma s dětmi přes tři roky. Ujely mi moderní technologie, znalosti, které jsem měla zapomínám, moc toužím po něčem novém, ale není čas a peníze. Jsem pořád s dětmi. Možná mám občas hodinku pro sebe, maximálně jednou týdně, ale je to málo. Představuji si, že jsem sama, třeba se jenom tak sama procházím ulicemi bez dětí zažívám něco jiného. Děsí mě, že je život krátký, mám ráda své děti, ale potřebuji být sama :( Co dělat? CO děláte vy? Jaké máte chvilky jen samy pro sebe??

No já ti asi moc nepomůžu, ale dvakrát do měsíce chodím na noční na pohotovost - nevěřila jsem, že práce může bejt skvělej balzám na duši, akorát jsem podruhý těhotná tak nevím jak dlouho to budu zvládat. A jinak jsem měla každou sobotu volnou jenom pro sebe a hlídal drahý. Nebo hlídali babičky a my někam jely. A pak taky každej večer koupal, uspával a staral se muž, takže kdykoliv jsem chtěla mohla jsem odejít. :-)

Ty nemáš vůbec možnost hlídání aby sis odpočinula? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
11.2.14 17:07

A jak máš astará dítka? Já si občas zajdu s kámoškama večer na vínko, hlídá partner. Jinak se často scházíme v klubech s dětma, nebo prostě jen tak sama s malou ven - i to mi někdy stačí. Ale být pořád a pořád s malou bych nevydržela, člověk musí někdy vypnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
11.2.14 17:09

Tak ja sem doma pet let a jeste dva roky budu. Ale nemam pocit, ze by mi ujizdely moderni technologie nebo cokoliv jineho :-) Je pravda, ze pri druhem tehotenstvi jsem studovala. Chvilek pro sebe mam dos, manzel rad pomaha, koupe rarachy kazdy vecer, obcas zajdem do kina nebo me o vikendu vypusti na nakupy :-). Nemas zadne hlidani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.2.14 17:10

Sežeň si hlídání, a někam vyraž..když tě to ubíjí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.14 17:10

Našla jsem fitko, kde je během cvičení hlídání dětí, takže tam chodím 2× týdně a mám hodinu a půl pro sebe. Jinak hlídání během dne nemám vůbec žádné, takže když občas chci jít do divadla, tak se domluvím s kamarádkou a hlídá manžel. Tobě nepohlídá ani manžel občas? To by mě asi taky brzy kleplo :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
11.2.14 17:13
@Anonymní píše:
Jsem doma s dětmi přes tři roky. Ujely mi moderní technologie, znalosti, které jsem měla zapomínám, moc toužím po něčem novém, ale není čas a peníze. Jsem pořád s dětmi. Možná mám občas hodinku pro sebe, maximálně jednou týdně, ale je to málo. Představuji si, že jsem sama, třeba se jenom tak sama procházím ulicemi bez dětí zažívám něco jiného. Děsí mě, že je život krátký, mám ráda své děti, ale potřebuji být sama :( Co dělat? CO děláte vy? Jaké máte chvilky jen samy pro sebe??

A co babičky? Nám hlídá hlavně moje mamina občas, nebo ségra. Přítele mamina je z větší dálky. Tak si občas zajdeme s partnerem posedět na večeři. Včera zrovna v kině. Je to fajn odreagování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
11.2.14 17:28

HLídání - vzájemné se sestrou a placené. Plus práce, na mini úvazek, finančně se mi to moc nevyplatí. Ale jako relax je to super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
11.2.14 17:33

Dala jsem se na studium a jednou týdne jezdívám do školy. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1358
11.2.14 17:55

Já mam jedno dítko, taky mam problém ze nemam CAS pro sebe…chlap Maka od pondeli do soboty, má dve Prace…v první je od 8.30-19.00 CAS namobed má volno a to přijde okolo 14 a odchází ve 15 pak v 21 večer jde do našeho baru a je do od jsou lidi, bar máme teprve rok takže zatím zaviracku nemáme…Takže jedinemkdy bych mohla nejam zajít je v neděli a to protože se cely týden skoro nevidíme travime jako rodina…
Já se chystám v zari do Prace, mala bude Mit dva roky, abych řekla pravdu do Prace se tesim protože budu mezi lidma a Prace ME bavi a vydelane peníze taky, chci si koupit byt, za své vlastni penizky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
11.2.14 18:10
No víš, já jsem jedináček a nechtěla jsem, aby se děti cítila jako já když jsem bala malá sama se svýma myšlenkama..
@CokeLady píše:
Jak to dělám já? Snažím se nedostat do situace, ve které jsi Ty. Mám zatím jen jedno dítě, platím si hlídání, v jeho 2 letech se vracím na plný úvazek do práce. Až bude první dítě samostatnější, možná si pořídíme druhé. Né tak aby se ze mě stala žena v domácnosti, co je doma 5 let a její jedinou starostí je úklid, vaření, praní, přebalování, kojení… k tomu se dopracovat nechci, já bych tak šťastná nebyla. Někdo jiný jo, chce děti po sobě, chce být tou maminkou věčně v zápřahu domácnosti, já ne. Já se chci vrátit zpět do světa dospělých.

Kdybych hlídání neměla, připadala bych si jako ve vězení a upadala do depresí z toho, že to nikdy nekončí a není se k čemu upínat. Práce v domácnosti je svou pomíjivostí a bezvýsledností dost depresivní.

Jo a zapojuju tatínka po večerech a chodím 2-3× týdně cvičit. Jedno dítě lze lépe nějak dát hlídat.

Ale bez okolků musím přiznat, že hlídání = prachy, koníčky a cvičení = prachy, ve 2 letech zpět do práce = prachy (na soukromou školku).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
11.2.14 18:12
@Marionet píše:
No víš, já jsem jedináček a nechtěla jsem, aby se děti cítila jako já když jsem bala malá sama se svýma myšlenkama..

Sorry za překlepy, mám toho večer moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
11.2.14 18:41

Tak třeba já mám hlídání a jsem za to fakt ráda. Hlídáme si občas se sestrou vzájemně děti. Já jdu mezitím na cvičení, nebo si zařídím, co potřebuju. Popravdě, být jen doma s dětmi mě taky moc neuspokojuje. Proto jsem si děti pořídila 1.dítě v 2.ročníku vysoké školy 8) Teď je syn 2,týden nemocný, já sama doma, takže začínám šílet. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Safrane
11.2.14 18:46
@Anonymní píše:

Nic Ti neujelo.Jsi jen obyčejně, lidsky unavená, ubitá stereotypem. Bodejť ne. Zařiď si každý týden den pro sebe.To není pro zábavu, to je nutnost.Nebo jednoho dne zjistíš, že se sice díváš, ale nevíš kam a začíná Ti být tak nějak všechno jedno. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7725
11.2.14 18:46

Po třech letech doma jsem vypadla na 2 dny do práce. Nikdy před tím bych to neřekla, ale je to relax a díky bohu za něj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí