Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj, v prosinci jsem dostala orchidej, je to taková ta mini cca 20cm vysoká.jenže ted odkvetla, zůstal jen stonek, kořeny má krásně zelený a rostou tak, že jeden čouhá odtokovým otvorem v obalu.taky jí začali růst nové listy,co ted s ní? nějak ustřihnout, je nutný už přesadit když má kořen až ven
orchideím vůbec nerozumím ![]()
Ustrihnout stonek nad druhym „kolinkem“,nevim,jak se to jmenuje odborne.Bud novy kvet vyrazi z neho nebo vyroste novy stonek s kvetem.Jeste bych nepresazovala,koren se hald strefil do diry
.To je dobre,ze rostou nove listky,dari se ji dobre ![]()
Ahojky,
mám doma pár orchidejek, ale když jsem pátrala jak a kdy přesadit, píšou že cca až po 2-3 letech, pokud kořeny vyloženě nelezou všude možně.
Orchidejky mají přes léto vegetační klid a nakvétají od podzimu do jara (mně teda jedna cambria blázní a po měsíci pauzy nakvétá nanovo).
Růst i kvetení můžeš podpořit hnojivem na orchidejky ![]()
díky hnojivo si na ni pořídím,ráda bych aby vykvetla znova, nerada by jsem z ní mšla na věky jen stonek s listy ![]()
A já jsem zrovna v týdnu dostala k narozeninám orchidej. A myslela jsem, že to budu muset přesadit. Nahoře z toho květináčku vystupují kořeny. To je normální? V kytkách se vůbec nevyznám ![]()
orchideje mají vzdušné kořeny a ano vylezou ven
a je to normální
rosit jen na list, přihnojovat a bacha na průvan .....přesazovat se skoro nemusí
A z 80% kvetou od podzima přes zimu do jara ![]()
Koukni tady ![]()
http://www.orchidej.estranky.cz/…ke-orchideje
http://jak-pestovat-orchideje-doma.cz/druhy-orchideje
jsou tam obecné informace i fotky konkrétních orchidejek ![]()
Hlavní je nestříhat kořínky, i když jdou ven z květináče!!!!!
Ahoj!Mě kvete orchidej od srpna a ještě neodkvetla,po odkvetení jsem odstřihla a vykvetly nové květy.Přesazovat jak již bylo zmiňováno za 2-3 roky,jinak jsem četla až tehdy,kdy kořezy obrůstají květináč ![]()
Holky tak co už některá přesazovala tu orchidej?Já mám jednu a kořenama má obmotanej už spodek květináče, ale má pořád vyhnané pupeny, že bude kvést, tak co teď?
Boudice23 píše:
Holky tak co už některá přesazovala tu orchidej?Já mám jednu a kořenama má obmotanej už spodek květináče, ale má pořád vyhnané pupeny, že bude kvést, tak co teď?
Já se chystala přesazovat,už mám i vše nakoupeno,ale vyrašily mi obě orchideje na kvetení,tak nemůžu,ani se to prý nemá,že by mohla orchidej zaniknout.Přesadit je možno v úplném rozkvětu nebo až na jaře.
Ahojky
já bych nepřesazovala ale pokud se rozhodneš přesadit tak určitě potom co odkvete a pak jaště můžeš počítat s tím že ti třeba rok nepokvete - je to tím že všechnu svou „energii“ využívá k zakořenění a nezapomeň použít průhledný květináč ![]()
No a vadí to něčemu, že má ty kořeny hodně prorostlý květináčem?Až jí budu přesazovat tak musím asi ten květináč rozstříhat co, aby se kořeny nepoškodily
?
Já jí mám půl roku, byla koupená někde v květince a takhle mi obrazila mrška ![]()