Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky. ![]()
Máme novou fasádu a řeším jaké zábrany či držáky do oken si pořídit aby truhlíky nepadaly ![]()
Našla jsem kované, ale ty jsou dost drahé
a pak nějaký držák, tam je ale truhlík pod parapetem zavěšený ![]()
Jak to máte doma vyřešené vy ![]()
Moc děkuji ![]()
No mně je manžel vyrobil
, protože máme na balkoně tak atypický zábradlí, že na to nic nepasovalo.
Dojel do ferony, koupil pásovinu, nařezal, zohýbal, provrtal, sešrouboval, já jsem si to natřela a mám držáky na míru.
Tak záleží, jaký máte typ domečku. Mně se celkem líbí i takové dřevěné jakoby plůtky - ale k moderní krychli to samo nepasuje ![]()
http://img.blesk.cz/…utilstvi.jpg
Nebo něco takového - je to kované, ale snad by cena nemusela být tak strašná… ![]()
http://www.kovarstvi-nawrath.cz/…hliky_02.jpg
Ahoj, chtěla bych oživit tuto diskusi, protože jsem tu nenašla uspokojivou odpověď. Máme nový domek, fasádu, mám na oknech a balkoně celkem dvanáct truhlíků, samozavlažovací, tedy vyšší než normální, ten truhlík je v misce dost vysoko. Navíc mám převislé muškáty, tak až trochu narostou bojím se žě mi spadnou. Poradte jak je „přidělat“ k oknu či domu za cenu nejmenších škod (myslím vrtání, šroubování apod do oken nebo fasády). Pak se na zimu sundají a nechci mít všuce díry. Ten plůtek se mi nelíbí. Nemá někdo či nečí mužský dobrý nápad jak na to? děkuji
@Martina8888 píše:
Ahoj, chtěla bych oživit tuto diskusi, protože jsem tu nenašla uspokojivou odpověď. Máme nový domek, fasádu, mám na oknech a balkoně celkem dvanáct truhlíků, samozavlažovací, tedy vyšší než normální, ten truhlík je v misce dost vysoko. Navíc mám převislé muškáty, tak až trochu narostou bojím se žě mi spadnou. Poradte jak je „přidělat“ k oknu či domu za cenu nejmenších škod (myslím vrtání, šroubování apod do oken nebo fasády). Pak se na zimu sundají a nechci mít všuce díry. Ten plůtek se mi nelíbí. Nemá někdo či nečí mužský dobrý nápad jak na to? děkuji
Ahoj, holky v práci mi poradily dát dozadu do truhliku kameny, tak to chci tento rok vyzkoušet, prý se truhlík opravdu nepřevrátí ![]()
Když já už je mám nasázené, kameny už tam nedám, do misky taky ne, jsou zavlažovací tak by to moc nešlo, pár bych jich tam dlaa ale nemyslím že dost na to zatížení.
@Martina8888 píše:
Když já už je mám nasázené, kameny už tam nedám, do misky taky ne, jsou zavlažovací tak by to moc nešlo, pár bych jich tam dlaa ale nemyslím že dost na to zatížení.
Já vím moc se tam toho nevleze, ale mě fakt nic jiného nenapadá. Máme novou fasádu, takže nějaké vrtání do ní mi doma určitě neprojde ![]()
Dík, ale je to docela pálka, potřebuju jich 8, ale je to nápad, určo by to šlo dát někomu vyrobit a ne nerez a vyšlo to levněji.
Zkuste rozperne tyce garnyzedvoracek.cz nam se bezove osvedcily. r
Já jsem to nakonec vyřešila tak, že jsem provrtala truhlík na zadní straně, přivázala provázek a ten pak přivřela do okna ![]()
Drží to perfektně
a pokud si dáš práci tak to vevnitř ani není vidět
Akorát pokud zaléváš truhlíky zevnitř domu, tak to očko musí být delší aby jsi to mohla chytit a bez problémů otevřít okno ![]()
My jsme to vyřešili lankem na závěsy z ikei, je to nenápadné, účel to plní a navíc za pár kaček
Máte ještě někdo nápad, jak připevnit truhlíky na parapetu, aby je vítr nesrazil? Je to byt v paneláku a nesmíme tam dávat nic moc „okatého“, ať se prý nenarušuje vzhled domu. Uvítám nápady, fotky, odkazy… ![]()
@Samy Mně se líbily zarážky, které se chytily pod rám okna - nic nebylo vidět a truhlíky držely opravdu pevně.
Zkusím pohledat…viděla jsem to na Floře Olomouc.
Ha, mám - http://www.fixpot.cz/
@Samy Vypadalo to dobře i v reálu
a koušela jsem za to „zarvat“ a opravdu to drželo.
My máme na domečku dřevěná eurookna a tam se musí lepit pojistka na parapet, což by asi u našeho taťky neprošlo
. Na plasťáky ale stačí jen ten háček, takže super a instalace vteřinová.
V bytě máme po zateplení tak široké paralety že v kombinaci s těžkým dřevěným truhlíkem (plastový je vložen uvnitř) zábrany nepotřebuji
.