Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
V prsteníčku na pravé ruce mi přeskakuje cosi v kloubu, když prst skrčím a pak chci narovnat tak se v určité poloze jakoby zasekne a pak teprve poskočí o kousek nahoru. Nevím jak to jinak popsat. Přes den mám prst rozcvičený a nestává se to tak často, v noci mě prst čím dál tím víc bolí, už skoro denně se budím s velkou křečí vystřelující z prstu až po zápěstí, pokud nezačnu s rukou cvičit, tak bolí po chvíli celá ruka - křeč, brnění. Bolí mě snad i žíly na zápěstí.
Jsem 2 měsíce před porodem, mívám křeče v nohách, beru magnezium. Nevím na jakého doktora se obrátit - napadá mě neurologie, chirurgie? Pracuji jako doručovatelka - nejvíc nosím letáky.
Nevíte někdo co by to mohlo být a jak se to řeší? Teď asi před porodem nijak, ale možná nějaká mastička na zmírnění - a také ať vím co s tím do budoucna. Díky
To je lupavý prst..mě se to projevilo po porodu..doporučuji vyhledat ortopeda zatím stáhnout takovou páskou, prodávají ji v lékarně, používá se na tejpy. a Moje osobní zkušenost? Obvodačka mě varovala at na operaci nejdu, že by ona nešla-no už vím proč.2 roky mi palec natéká a ztratila jsem v něm citlivost
![]()
@jesenka33 - děkuji za zkušenost a hlavně za pojmenování toho co to je. Neříkali ti z čeho se to stalo? Nedostatek nějaké chrupavky? Tejpovací pásku má dcera doma na sport, ale je široká, nevadí to můžu upravit.
Dobrý den. můžu se zeptat, jak jste nakonec dopadla? Potýkám se nyní se stejným problémem.
Ja jaem s tim byla na operaci, ambulantne, od ty doby bez problemu