Přesné hranice parcely

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5476
20.2.14 21:11

@Gabriela82 no jo, tak zkuste jinou banku, třeba jsou někde připraveni lépe. ono jinak to lze, ale možná to jen nelze u nich. každopádně právo stavby je normálně ocenitelná hodnota, která může být předmětem zástavního práva. zastavíte právo stavby, jehož součástí se potom bude stávat stavěná nemovitost a jak se stanete vlastníky pozemku, můžete zastavit i pozemek. pokud nechcete třeba 100 procentní hypotéku, banka bude krytá snad dostatečnou zástavou :nevim: zkuste tedy vy najít nějakého právníka, který by s tím druhým jednal a pomohl mu najít vhodné řešení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.14 23:16

Velice Vám děkuji za Váš čas a názor…zase jsme o něco chytřejší a co nejdříve zkusím v bance zjistit, jak je to s tím právem stavby. Hlavně ať se už něco děje:-)
Přeji hezký zbytek večera a ještě jednou díky
Gabriela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
21.2.14 08:18

@Gabriela82 My to měli uplně stejné jako ty…nám obec udělila vyjímku až po započetí ( nebo spíš téměř po dokončení ) stavby. My si brali hypo a ručili domem mých rodičů, tak to banku nezajímalo, ze stavíme na obecním, navíc zákoník ještě nebyl v platnosti. Až teď, kdy jsme ve fázi navyšování úvěru a přehazování zástavy na náš nový dům. Pak už nebylo zbytí, protože hypoteční banka byla event. svolná k tomu, aby zástava byla na obecním, ale nějak se netvářili. Ono by to pak bylo pro banku složitější, kdyby jim dům propadl. Jinak u nás je obec stejně tvrdohlavá, neobmělkčil je ani nový zákoník…další 3 parcely vedle nás pořád musí stavět na obecním a pozemek bude jejich až po kolaudaci…i když mají zaplaceno…jenže ti nemají takové štěstí. aby mohli zastavit něco jiného než dům který staví a nemají peníze do začátku. Pak je pro ně dost složité tu hypo získat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
28.8.22 13:30

Ahoj všem. Budu ráda, když tu najdu někoho znalého situace a dokáže mi poradit.
Máme dům plus pozemek (já blbá pár let neřešila a teď je problém). Pozemek kolem domu úplně nesedí s katastrální mapou a někde to nejsou jen přípustné centimetry… Takže co jsem pochopila budeme muset žádat o nějaké narovnání pozemku. Bylo mi řečeno, že tam kde je větší odchylka (sousedíme jen s jedním sousedem a pozemky obce) na straně souseda bychom třeba mohli požádat, aby nám soused ten kus odprodal. Už mám zamluveneho geodeta, ale přijde mi to postavené na hlavu. Dům stojí cca 20let a my jsme druhým vlastníkem. Předchozí majitel nám nedal žádnou dokumentaci, dle které bychom se mohli nějak dopídit jak to tady bylo. Nicméně hranice pozemku jsou určené různými typy plotu. Nedá se požádat jen o úpravu v katastru, aby to sedělo, že se zřejmě jedna o chybu po té digitalizaci? Protože soused tu třeba u nás na zahradě má mít výřez do trojúhelníku třeba 30cm na 1m a to mi přijde divné, navíc ty parcely tu byly vždy obdélník čtverec, historicky byly to stodoly. Tak mi přijde divné, aby tam byli takové niance… Nejde ani o to, že bychom měli problém se sousedy či s obcí, ale chceme něco stavět a dle projektanta to nejdřív musíme narovnat, abychom věděli, kde jsou hranice pozemku. Zítra volám katastr a stavební úřad, ale zajímalo by mne, zda se s tím někdo setkal. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí