Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, pokud se tu najde někdo, kdo si podával žádost o byt v Brně, tak by mě zajímalo, jak dlouho to trvalo? Díky moc. ![]()
Záleží která městská část, měli by ti říct kolik je čekatelů, jestli se kupují nové byty nebo se čeká na uvolnění stávajících apod. Ale pod dva roky to asi nebude.
@Kelly3 píše:
Zdravím, pokud se tu najde někdo, kdo si podával žádost o byt v Brně, tak by mě zajímalo, jak dlouho to trvalo? Díky moc.
Ahoj, jedna kamarádka čekala ani ne dva roky, v Židenicích,
Známá na byt čeká už 7 let (ale ona potřebuje velký byt)
Další ho v Bystrci dostala po 3.5letech ale nosila tam teda furt doporučení od ospodu, a z azylových domů.
Nejlepsi bude se zeptat primo na urade prislusne MC. V nasem okoli je celkem dost bytu prazdnych, ale to jsou takove ty co vyzaduji rekonstrukci.Coz v nasi MC plati najemnik ze sveho takze asi neni zajem..
No, jednalo by se o Židenice. Jen nevím, jestli má cenu žádat, když to tady tak čtu
a taky nevím, jestli by mi vůbec nějakej byt přidělili, ale jinak moc děkuju holky ![]()
My jsme si podali na středu, ptž tam si sama žádáš o konkrétní byt. Trvá to podle požadavků jaký máš. Každejch asi 3 týdny dají na nástěnku seznam bytů na opravy a když se ti něco líbí požádáš o to. My bydlíme sice v obecním, ale se čtyřma dětma ve 2+1 mokrý a plesnivý, v cigánské čtvrti. I když máme na doplatek, nikdo nám to nevymění. A to jsme nabízeli byt jen v létě suchej a vymalovanej
( 4 neúspěšné roky). Tak jsme se rozhodli investovat do opravy, sem sama zvědavá, kdy se nám zadaří. Držte nám palce
Jinak na tenhle byt jsem čekala 4,5 roku Brno - sever
Zdravím, moje zkušenost je taková, že po x letech čekání na byt jsme se dali na doporučení dobrého známého do rukou člověka, který ví jak na to. Udělal s námi novou žádost u jiné městské části, poradil s administrativou a podklady pro přidělení, posílal nám videa volných bytů, než nás jeden byt opravdu zaujal (krásná lokalita, zachovalý a udržovaný byt v komplet opraveném domě, služby v okolí, přitom klidné bydlení).Nevěřil jsem, že vůbec má cenu požádat o tento byt, ale světe div se, došel nám dopis o přidělení bytu. Máme teda 90 metrový byt, který by měl být v roce 2015 nabídnut do odprodeje za 40% tržní ceny a naše náklady? 200 rekonstrukce z toho nám polovinu proplatilp město a 200 za zprostředkování, platíme nájem 7800 + inkaso. Doporučuji všem, kteří si nechtějí brát na 30 let hypotéky… Klidně napište, rád se podělím s radami a typy, jak sehnat obecní byt v brně.
@Anonymní píše:
Zdravím, moje zkušenost je taková, že po x letech čekání na byt jsme se dali na doporuč…
také bych se rád spojil ohledně informací… s p. X Anonymní, prosím o kontaktování na ***** ![]()
děkuji předem…
edit admin - odstraněna kontaktní adresa
@Anonymní píše:
Zdravím, moje zkušenost je taková, že po x letech čekání na byt jsme se dali na doporučení dobrého známého do rukou člověka, který ví jak na to. Udělal s námi novou žádost u jiné městské části, poradil s administrativou a podklady pro přidělení, posílal nám videa volných bytů, než nás jeden byt opravdu zaujal (krásná lokalita, zachovalý a udržovaný byt v komplet opraveném domě, služby v okolí, přitom klidné bydlení).Nevěřil jsem, že vůbec má cenu požádat o tento byt, ale světe div se, došel nám dopis o přidělení bytu. Máme teda 90 metrový byt, který by měl být v roce 2015 nabídnut do odprodeje za 40% tržní ceny a naše náklady? 200 rekonstrukce z toho nám polovinu proplatilp město a 200 za zprostředkování, platíme nájem 7800 + inkaso. Doporučuji všem, kteří si nechtějí brát na 30 let hypotéky… Klidně napište, rád se podělím s radami a typy, jak sehnat obecní byt v brně.
Prosim pekne taky o rady:) rada bych dozvedela neco noveho a nejake typy ohledne obecnich bytu:) dekuji mnohokrat:)
@Anonymní píše:
Prosím taky o radu jak se k bytu dostat. Děkuji moc ![]()
Dobrý den!
Také by mně zajímaly rady na obecní byt. Děkuji předem za odpověď.
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím o radu, jak získat obecní byt v Brně. Bydlím s tchýní a už to fakt nedávám. Děkuji.
@Hankamanolka muzu poprosit taky o radu jak ziskat obecni byt?