Přesnídávky doma udělané, z čeho dělat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3.10.13 22:02

přesnídávky doma udělané

Ahoj maminky. Mám dotaz ohledně domácích přesnídávek..z čeho všeho se dají doma udělat, a jak s nima aby vydrželi?
A ještě dotaz co vše dáváte svým 7m dětem? ovoce, zelenina, maso to je mi jasné ale co dál můžou? malá baští i těstoviny a jogurt, co bych jí ale mohla ještě dát? Jinak je od 1m na UM.
Vim že to třeba tu už bylo hodněkrát, ale nemám čas, ani trpělivost to hledat..takže si některé maminky mohou odpustit komentář ať si to najdu..díky :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25110
3.10.13 22:07

Dělala (a babička s dědem) jsem ovocné. Povařit, rozmixovat, zavařit 20 minut. Mám zkušenost s jablky, jablko s mrkví, hruška a broskev. Ale známá zavařuje vše, co najde na stromě :) Masozelenina doma nevím. MYslím, že by to šlo, ale jedla bych to brzy… když zavařím samotné maso, tak za půl roku je hnusný - není zkažený, ale není dobrý.
Jinak v 7 měsících jsem dávala všechno maso krom kuřecího - těstoviny, jak píšeš, samozřejmě rýži. Ale to bude asi tak všechno… Měla půl roku na jaře, tak pak veškeré ovoce, co zrovna zrálo, ničemu jsem se nevyhýbala, jen co je známé alergií, tak pomalu a opatrně.
Měla i piškoty a třeba rohlík… nic extra mě nenapadá.

Příspěvek upraven 03.10.13 v 22:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5301
3.10.13 22:08

V podstatě jakékoli ovoce či zelenina jakou máš k dispozici, (kromě hrášku a brambor). Uvařit, rozmixovat, dát do šroubovacích skleniček a zavařit. Vydrží i 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30302
3.10.13 22:08

@Nicolka2013 krásně je to popsané tady. Taky jsem se tím řídila. http://www.kojeni.net/prikrmy.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
3.10.13 22:16

Masozeleninu jsem nikdy nedělala, zavařování masa se bojím… rači do mražáku.

Přesnídávky jsem snad nikdy nekoupila, všecky dělám doma.

Jablka zbavím jádřinců a dám na větší kusy (nebabrám se s tím) do hrnce, zezačátku trošku podlít vodou (tak 2dl), aby se nepřipalovaly, než se rozvaří… pak vařím a mačkám, nakonec rozmixuju. Když je to řídké, vařím dál, až to zhoustne - vypaří se voda (takže bez pokličky!).
Skleničky dám do trouby na 120st. aby byly horké - a do těch horkých sklenic liju horkou přesnídávku. Dám chladit ven, neobracím (zbytečnost). Hotovo.

Případně kombinuju jablka se švestkama, hruškama, mrkví apod.
Samozřejmě nepřidávám nic jiného, je to zbytečné.

Nadšeně to baští dítko (aktuálně 2,5r) a manžel taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
3.10.13 22:20

Uvařit, rozmixovat, zavařit
Jde zavařit veškerá zelenina, ovoce, do ovoce můžeš pidat puding, ovesné vločky :mrgreen: příkrm z rýží jde zavařit.
Masozelenina jde taky, ale mělo by se to zavařit jeden den hodinu a druhý den znovu, aby to bylo dobře zakonzervované.
Já jsem se třeba nikdy neodvážila zavařovat nic z moukou těstoviny, piškoty, tak na týden dva dopředu jo, ale na třeba 3-4 měs. dopředu to né.
Mám 5 měs. začali jsme ve 4 měs. už má vyzkoušené hodně zeleniny, ovoce, maso, rýži, začli jsme od uk. 5 měs. zavádět lepek, od půl roku budeme přidávat jogurt a čerstvé ovoce zatímměl jen vařené mixované, kuskus a další suroviny.
Zítra chci zkusit dělal poprvé pro malého ovesnou kaši.
7 měs. už bych zkoušela dávat i čerstvé ovoce a zeleninu, může začít zkoušet těstoviny, záleží co vše už jste zkusili no :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
3.10.13 22:29

Masozeleninu dávám do mrazáku, ovoce jsem krátce povařila a propasírovala přes cedník vždy jen to množství na to jedno jídlo. V 7 měsících jsem mu dost dávala ochutnávat, vyhýbala jsem se jen umělým cukrům, citrusům a jahodám.

• Citovat
  • Upravit
10351
3.10.13 22:48
@HankaHK píše:
V podstatě jakékoli ovoce či zelenina jakou máš k dispozici, (kromě hrášku a brambor). Uvařit, rozmixovat, dát do šroubovacích skleniček a zavařit. Vydrží i 2 roky.

Proč ne hrášek? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
3.10.13 23:34

@Nicolka2013, co a kdy může doporučuju pěkně shrnuté na http://www.kojeni.net/prikrmy.php .
Přesnídávky dělám tak, že oloupu a rozmixuju jablka s hruškama, broskvema, meruňkama..cokoli co se urodí na zahrádce a je potřeba zpracovat.. nandám do vroucí vodou vylitých sklenic, pečlivě utáhnu víčka a 20-30 minut povařím sklenice do půlky ponořené do vodní lázně. Jablka směs pěkně zahustí (obsahují pektin), bez nich to jde taky, ale je to pak řidší. Předem to nevařím, přijde mi to dvojí ničení vitamínů varem. Takto udělané přesnídávky mi vydržely až rok. Zeleninové příkrmy nezavařuju, přijde mi blbé, aby dítě mělo neustále vše jen ohřívané, čerstvě uvařené je lepší a zavařovat s masem se bojím i krátkodobě na dovču, zavařuje se to údajně dlouho a snad na 2×, jak mi radila jednou kamarádka.. Takže zeleninu (i maso) mám omytou pokrájenou zamraženou a masozeleninové příkrmy vařím z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
4.10.13 07:00

Ahoj, já zkoušela i masozeleninu a nevydržela. Jinak ovoce můžeš všechno, jahody a broskve se hodně kazí tak dobré spotřebovat brzo. Já co udělala tak rozdala-malá mi mixované ovoce nesní-jedla až mohla dostat kus jablka do ruky. Jinak měla ráda kuskus a bulgur, zkoušela jsem i pohanku ale nechytla se. Jinak frčel suchý chleba-na zoubky a i chutnal-teď má 2roky a furt na něj chodí. Já dávala i klíčky munga-mají hodně vitamínů a železa. Pak jak píšeš jogurty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5301
4.10.13 10:29

@zuzouš nevím proč ale zavařovala jsem 2× a pokaždé mi zkvasil, i když byl stejným stylem jako ostatní zelenina :nevim: proto já ho už nedělám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí