Přestal jíst příkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Přestal jíst příkrmy
Maminky,mám problém s příkrmem. Malej je začal dostávat před 14 dny(bude mu 5m). Začali jsme klasicky první lžičkou mrkvičky od hami. Pak pokračování různých druhů zeleniny. Už místo pár lžiček jedl půl skleničky a pak ještě na dopapání mlíčko(nekojím,dávám nutrilon). No a před dvěma dny se mi sek po dvou lžičkách začal šíleně řvát dokud jsem mu nedala do papulky flašku s mlíkem. Druhem zeleniny to asi nebude protože třeba tu mrkvičku nebo špenát papkal a po třetí dávce už odmítl to jíst a teď už nechce nic. Nechápu co mu na tom začalo vadit. Jestli tu má nekdo stejnej problém tak napište
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Lucko, děti tohle po prvotním úspěchu s příkrmy rády dělají
Nech malého den dva bez příkrmů a pozvolna zkoušej znova, neboj, zase se to zlomí a půjde to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jééé, to je přesný!
Jindra dostal první lžičku mrkve. ˇužasný, zaradovala jsem se, že mi bude miminko papat bez problémů.
Šlo to tři dny. Pak se sekl, a týden jsem do něj nedostala nic než jen prso. Ani flašku ne. Byl nemocný, to je pravda …
Hele, a pak jsem to zase jen zkusila, jestli nědostal už hlad. Dostal, a jakej! Na sváču dá celou ovocnou přesnídávku, na oběd (malou( skleničku zeleniny (maso jsem ještě nezkoušela) a na večeři plnou porci kaše …
Hele, je to úplně běžný. A připrav se i na to, že zase cca za měsíc dva začne zase stávkovat a nebude něco jíst nebo dokonce vůbec. A nic se neděje, je to normální, dělají to všechny děti! Prostě dočasně nebude mít hlad. Ale neboj, takhle malý miminka úmyslně hlady nejsou, jen si umí regulovat to, aby nebyly přecpaný, když to nepotřebujou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se taky zdálo, že papat nebude, ale změnila jsem druh zeleniny, začala vařit domácí a jak baští!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My to měli taky, vynechat a zkusit znovu.
. Lucinka tedy byla ještě do toho nemocná, ale pak zas jedla normálně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oživuji diskuzi a prosím o rady
. Malý má příkrmy od 5.měsíce (teď mu je 6,5m) krásně jedl, vyzkoušeli jsme vše a s ničím nebyl problém. Jedl cca 180g. Ale poslední týden si vezme jen pár lžiček a konec. Prostě tu pusinu neotevře - sice nepláče, nenadává, ale se lžičkou mě tam nepustí… ![]()
Minulý týden dostal poprvé přesnídávku, tu by snědl i teď, ale přestala jsem mu je dávat, aby nechtěl jen je.
Začne zase jíst normálně jako předtím?
Plus jsme začali zkoušet kaše na noc - měl od různých značek různé druhy, ale je to stejné jako teď u příkrmů. Sní jen pár lžiček a konec. Hned ho potom vždy nakojím, aby neměl hlad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quinny Má jen jeden a ten se vyklubal, že jsme o něm ani nevěděli. Chová se stejně jako vždy, není rozmrzelý ani náladový…
![]()
Možný to je. Mám to zkoušet každý den, nebo mu s příkrmy i kašemi dát pauzu a zkusit třeba za týden?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlas, deti prestavaji jist, kdyz se klubou zoubky, teda ta moje treperenda spatne ji, i kdyz se ji neklubou, ale u vas je to dost pravdepodobny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normalne pokracuj, jinak kazdy zoubek muze zlobit v jine intenzite, nekdy vubec a jindy zase dost… to neni pokazdy stejny. Mala ma dny, kdy papa jakztakz hezky a pak zase jak vrabcak, to neni nic neobvykleho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaLo to je na tobe. Ja za sebe nabizela a nabizim vzdy. Deti maji ruzna obdobi, ale kdyz uz se jednou zaclo normalne bych nabizela prikrm jak jste zvykli. Vsak toho nemusi byt kotel, kdyz stejne dokojis. Si udelej male porce treba do tvoritka na led do mrazaku a rozmraz jednu dve kosticky, kdyz pohrdne neni ti to lito vyhodit, kdyz bude koukat hladove prihrejes dalsi.
Kasi bych asi zkousela jen obcas mozna zbytecne moc veci najednou a stejne po ni vetsinou lepsi spanek neni, jestli davate kvuli tomu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky moc, budu mu zkoušet dávat každý den a uvidíme. Ve středu jdeme k mudr, tak jsem zvědavá na váhu…
![]()
A co ty přesnídávky? Mám je je dávat k svačině - ty on jí jak divej
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quinny Kaši neměl kvůli lepšímu spaní - spí krásně i bez kaše, ale spíš kvůli váze. Mudře se nelíbí, že je na dolní hranici váhy dětí v jeho věku, tak jsme začali v 5m příkrmy a na záčátku 6m kaše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaLo pokud presnidavky ji, tak ja osobne v tom problem nevidim, mala kolikrat sni za den vic ovoce nez klasickyho prikrmu a jindy zase basti maso se zeleninou a na banan mi hodi bobek. Presnidavky dostava odpo ke svacine… chutnaji mu vice, nejspis proto ze jsou sladsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit