Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jsme s manželem přes rok svoji, předtím jsme spolu byli 3 roky. Máme 2,5r syna.
Ale přestala jsem manžela milovat, promluvili jsme si, a on se snaží, hodně, abych se opět zamilovala. Ale bojím se že už ho milovat nedokážu..
Ahoj, to je celkem krátký dotaz, který skoro nic neříká. Zkus to rozvést. Proč si přestala milovat? Proč se bojíš, že se už znovu nezamiluješ?
@Anonymní píše:
Ale přestala jsem manžela milovat, promluvili jsme si, a on se snaží, hodně, abych se opět zamilovala. Ale bojím se že už ho milovat nedokážu..
Zkuste tomu dát čas i když to teď vypadá, že tam už žádné city nejsou ani nebudou. Měla jsem to stejně s přítelem, jsme spolu 3 roky a po 2 letech jsem k němu ztratila úplně city. Začal se hodně snažit, nejdřív to přeháněl a to mně ještě víc odrazovalo, ale pak chytil tu správnou vlnu a začal se i více soustředit na sebe, mně davat více času pro sebe a zároveň jsme kvalitně trávili společný čas. A nějak to zase najednou přišlo, začala jsem být šťastná jak je mi s nim dobře a že je vlastně skvělý chlap a teď jsem za to opravdu ráda. Dokonce mám kamarádku která to měla stejně. Někdy se tohle ve vztahu stava a stojí za pokus zkusit to napravit
ale ne vždy to samozřejmě vyjde ![]()
Podle mě je tohle po určité době normální, zamolovanost opadá a je to pak už jiný.
Já svého muže taky úplně nemiluji, né tak jako na začátku, ale vážim si ho pro to jaký je a hlavně jim nepohrdám, vim že je to velmi moudrý, chytrý a šikovný muž, takových je už málo, miluju ho pro jeho vlastnosti, tím jakým je a co pro nás 4 vše dělá, ale na začátku to bylo jistě mnohem intenzivnější. Jsme spolu již 8 let a máme teď miminko, jsme zase úplně jinde, než jsme byli před 8 lety. Ale jsme šťastný a nevyměnila bych ho jen pro to, že dřív jsme měli vyšší frekvenci sexu, chodili víc do kina, na večeře… už máme prostě závazky a je důležité, abychom tu byli jeden pro druhého, pro děti. Ale samozřejmě ráda vzpomínám na ty časy bez povinností, max jít do práce… ![]()
držim palce, ať se vám to nerozpadne, už kvůli prckovi. ![]()
Asi jsi doopravdy zamilovaná nebyla nikdy. Jste svoji krátce a hned dítě. Myslím, že ses nedostala do toho bodu, kdy začíná láska. Byla jsi prostě jen poblázněná..a to tě přešlo. Jenže už máte dítě. Tak to je potom těžký..
To je takovej emimino folklor. Takže sis s ním prakticky okamžitě upíchla dítě, nemohla jsi ani poznat, jestli ho miluješ, pořádně se poznat a teď jsi nespokojená? Co to tady asi máme poradit? Snad jen, že příštího tatínka pro své dítě nejdřív pořádně poznej!
@Anonymní píše:
No jo, pořádně jste se nestihli poznat, a už bylo dítě. Ty jsi to na něj rovnou vybalila, než aby ses snažila něco pro to udělat?
@Anonymní píše:
A jako co je pro tebe „milovat“ Motýlci v břiše? Jste spolu 4 roky, tak je logické, že odpadne ta prvotní zamilovanost a vzrušení, ale snad jste partneři pro svoje vlastnosti, vážíte si jeden druhého, pomáháte si, jste jeden pro druhého a pro prcka?
@Anonymní píše:
Klasická ženská. To zažije každý normální chlap.
Doufám, že si najde lepsi