Přestala si žvatlat

64
2.4.12 14:30

Přestala si "žvatlat"

Ahoj maminky, moje dcera si od 3.měsíce krásně začala „povídat“ užívala samohlasky – jako by nám rozuměla a snažila se vždy odpovídat. Teď má 5,5 měsíců a už si povídat nechce, ani po ránu nic neříká a to přitom měla vždycky nejvíc povídavou. Musím říct, že ale ječí a prská – jako by napodobovala auto, to je ale všechno. Taky jí teď začínají růst zoubky, tak nevím, jestli nepřestala povídat právě proto. Doktorka nám taky říkala, že by měla začít dělat grrrr, ale to jsem od ní ještě neslyšela. Je to problém? Mělo vaše mimi taky takový období? Nebo se mám nějak znepokojovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
2.4.12 14:34

Mně Dr. říkala, že kolem 6.m dítě vydává hrdelní zvuky a do 8.m by mělo začít vydávat nějaký slabiky, malé je 7m pryč a jen chrčí a nijak se tím neznepokojuji :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
2.4.12 14:36

asi má období ječení a prskání :-) Anežka vždycky objevila nějaký zvuk a ten pak dělala třeba dva týdny téměř nonstop :-) Období Grrr měla taky, už si nepamatuju, kdy, ale to dělala grizzlyho od rána do večera :-D Neboj, určitě od auta přejdete brzo k něčemu dalšímu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
2.4.12 14:51

Počkekj, ve dvou letech bude plivat na okno… kde to videli netusim… kazdopadne ji asi prestalo bavit jen samohlaskovat, pak prijde chrceni fuceni funeni atd, oni se proste uci pracovat s hlasem, prece nebude delat, aco uz umi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
2.4.12 14:55

To samé byl starší syn. Okolo 3m nějaké grrr, eeee,aaa … A od 5m nic. Nežvatlal do 8m. Jednoho dne najednou začal dededede, za týden přidal babababa a od té doby hubu nezavřel. Přijde mi jako nejukecanější dítě v okolí, už mi z něj bolí hlava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
2.4.12 15:17

Nemusí to vůbec nic znamenat, nechci Tě v žádném případě znepokojit, ale reaguje na zvuky? Slyší? Zkus ji nějak vyzkoušet… Bouchnout dveřmi, zatleskat, zaštěrkat hračkou - ale nesmí Tě vidět (mohla by zareagovat na pohyb), uvidíš, zda bude reagovat. Pak zkoušet různé intenzity zvuku. Pokud dítě přestane v tomto věku broukat, může to být projev sluchové vady… Ale to už bys snad poznala, to já jen pro prevenci, fakt nechci, abys kvůli mě zbytečně plašila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
2.4.12 15:26

Máme to ještě horší, malému je 10 měsíců a nic. Jenom křičí. Slyší ale dobře, reaguje, dokonce i něco málo rozumí, tak to zatím až tak neřeším…a doktorka taky ne, i když to ví :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
2.4.12 15:42

Tak slyší dobře - právě jsem to zkoušela - reaguje a otáčí se za zvukem! V tom to teda není…no koukám, že nejsme jediný, kdo má tenhle problém! Tak uvidíme časem…dík za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
2.4.12 16:03

No bezva :potlesk: ! Tak v klidu vyčkávej, je to holka, ta časem pusu nezavře, a až bude žvanit celý den, ještě budeš vzpomínat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
2.4.12 17:09
@Etcetera78 píše:
asi má období ječení a prskání :-) Anežka vždycky objevila nějaký zvuk a ten pak dělala třeba dva týdny téměř nonstop :-) Období Grrr měla taky, už si nepamatuju, kdy, ale to dělala grizzlyho od rána do večera :-D Neboj, určitě od auta přejdete brzo k něčemu dalšímu :-)

U nás se to střídá zhruba po týdnu - vždycky objeví nějaký zvuk nebo něco a dělá to pořád dokola. Je rozkošná! I když na zabití.. :mrgreen: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí