Přestat dávat příkrmy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Zkus lackobacilky proti zácpě, nám pomohli při stejným problému. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eevcca A příkrmy vaříš nebo kupuješ? My s tím taky bojovali- pomohlo dát do příkrmu trochu olivového oleje. A nedávala jsem mrkev, ale radši dýni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
určitě bych příkrmy omezila, asi je to ze změny na tuhou stravu. Má se začínat po lžičkách. Náš malej měl ze začátku taky zácpu než si na to zvykl, vykakal se mi skoro po týdnu a to u toho chudák pěkně skučel. Ale radši bych se poradila s doktorkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Více zeleninky- cuketu, kedluben, střídej přílohy- rýži, bramobry, ale s tím, že bude více zeleninky a méně příloh… Od 6 ho měsíce bude líp.
Já bych je neomezovala, jen rozšířila repertoár zeleninky a přidala kousek tuku- máslo, kapku ol. oleje, dělá to hodně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedávej mu mrkev, rýži ani jiné stavící potraviny. Druhorozený má potíž s tuhým bobkem od začátku příkrmů a některé věci zkrátka nemůže…
U prvorozeného jsem zaváděla příkrmy na střídačku zelenina-ovoce. U druhorozeného jsem začla kaší, pak jsem mu dala, co bylo po ruce, pokud byl doma brambor, dostal bramborové pyré, pokud byl banán, naškrábala jsem mu banán, poučky o nejdřív zelenině, pak mase, pak ovoci jsem naprosto vypustila ![]()
Rourkování není návykové, nicméně primárně bych řešila skladbu stravy, aby k problémům s kakáním vůbec nedocházelo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My taky dost zkusili při začátcích, malá stále jen tlačila a tlačila až u toho řvala a nic, je na MM a bylo lépe po švestkovce, ale ta vám nepomáhá. A musím říci, že se vše o mooc zlepšilo až začala pít i vodu. I při jídle ji dávám zapíjet. Držím palce, chudinky malý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ono je pravda že mi ty příkrmy po 14 dnech pak začal uplně hltat… snědl tak 10 lžiček a ještě chtěl, ale víc sem mu nedala.. teď jsem ho teda celý den nechala na mléku a už se i sám vykakal, ale skučení trochu bylo… zitra si myslím, že už bude kakat bez problému když nedám příkrm. Jinak vařím ho sama, nikdy jsem nekupovala, nevěřím těm přidaným látkám. Beru zeleninu od známích z biofarmy.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, zkus úplně vynechat mrkev - ta staví. Měly jsme stejný problém, musela jsem dávat prckovi laktobacily, dobrá značka je swiss nebo biopron, také dávej do příkrmu trošičku kvalitního olivového oleje
to hodně pomůže..a co nám pomáhá úplně nejvíc je bílá activia, na tu nedám dopustit! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A která zelenina nestaví??? Mám dávat teda dýni, bojím se toho, že když teď přestanu anechám ho na mléku tak abych mu tím neublížila nějak…
- Citovat
- Upravit
U prikrmu zustante je blbost prestat, ale delala bych UM do odvaru z vlocek.. to zarucene zabere… mam ozkouseno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrá je cuketa a pak je ještě sezóna meruněk, tak bych klidně dala i ty. Mrňous snesl mrkev ve větším množství až po roce věku.
- Citovat
- Upravit
@eevcca píše:
A která zelenina nestaví??? Mám dávat teda dýni, bojím se toho, že když teď přestanu anechám ho na mléku tak abych mu tím neublížila nějak…
dýně, brambor, brokolice, zkusit květák, ale spíš jen kousek, aby se nenafouknul. Pastiňák, cuketa… Víc mě teď nenapadá.
Přestáním neublížíš, vždyť někdy děti skončí klidně na několik dnů na mlíku, když jim třeba rostou zuby, tak nic jinýho nepozřou, ale já už bych nepřestávala, když jste jednou začli, jen bych si dala pozor na skladbu, s tím pitím někdo psal, to je taky pravda, udělej příkrm klidně tekutější, jako krémovou polívku a dávej zapíjet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky prosím o radu… synovi bude za 14 dní 5 měsíců, už od 4 měsíce dáváme příkrmy (brokolici, mrkev) před doktorkou to teda tajím, ta je zastánce az od 6 měíce, přitom jsem od začátku na UM… no k věci, prostě mi po zavedení příkrmy nechce kakat, buď s rourkou nebo někdy tlačí několik hodina furt nic, až mu nakonec musím pomoct… mám přestat s příkrmy nebo máme furt kakat s rourkou? Není to nebezpečný??? Mu to jako vůbec nevadí, dokonce se u toho i směje ale pro mě je to teda pocit, že ho tyram tím… co teď??? nic nezabíra, ani švestková šťáva, meruňkova, nic…