Kedy príkrm u kojeného dieťaťa

12658
19.7.12 14:12

Kedy príkrm u kojeného dieťaťa

Holky idem s prosbou o radu,
syn (takmer 5 mesiacov) je plne kojeny, na poslednej kontrole na zaciatku tyzdna mi doktorka dost vynadala ze mu este nedavam prikrmy, zila som v tom ze kojenemu dietatu do 6. mesiacov okrem kojenia nie je potreba nic ine, pribera pekne, ma 7,12 kg
ale vrtalo mi to hlavou a prehladala som vsetky mozne studie na netu, pretoze ja som celiak a teda ma syn zvysene riziko tiez.
dnes sme teda skusili mrkvu, zjedol kusok, chutilo mu ale ja proste stale nemam istotu ci je to takto skoro spravne,
kedy ste zacali s prikrmovanim plne kojenych deti??
nerada by som nieco zanedbala ale zas ho nechcem okradat o to plne kojenie, takze fakt neviem :zed: :zed: :zed:

dakujem za rady ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24292
19.7.12 14:14

Já začala v tom půl roce a to prcek na rozdíl od Tvého na kojení prospíval bídně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
19.7.12 14:17

@danyk a u lekarky ti to preslo v pohode? mna totiz obvinovala zo zanedbania a podobne kecy :-( este ze to bola len zastupujuca, nasu mame normalnu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
19.7.12 14:18

U syna jsem začala v 6 měsících a teď u dcery začnu taky. Nechápu za co tě dr sprdla, pokud prospívá dobře, je lepší plné kojení do toho 6 měsíce a pak pomalu začít přikrmovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
19.7.12 14:22

No i kdyby, co tě má doktorka co „sprdávat“. Neřeknu kdyby dítě vypadalo týraně nebo něco takového, ale tohle je fakt moc..
K tvému dotazu - začala jsem něco po 6. měsíci. Když jsem se mudry ptala něco po 4. měsíce jestli už máme začít s příkrmy, tak řekla že ne, že podle ní je to zbytečná zátěž pro miminko. Děkuji za ni, je fakt skvělá, někdy když to tady čtu, tak u takových už by mě nikdy nikdo neviděl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
19.7.12 14:25

Hm tak to vypada ze som blba ze som sa nechala vyvyklat :-( tak to mozno necham tak a budem dalej plne kojit, snad mu ta jedna davka neuskodi :-((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
19.7.12 14:26

Jaký zanedbání? 8o Malý je skoro devět měsíců a má jen kojení a kaši a občas maso do pusy, ale celou porci nesní, zeleninu mi plive a má hysteráky.. Doktorka řekla nenutit.. Rozhodně nestrádá má už 10 kg.. Každý dítě je jiný a je fakt, že teď razí teorii, že u kojených je vhodné taky začít dříve.. Naše teda začala mluvit o příkrmech až po půl roce a jak to tak vidím, tak už skoro patří do kategorie „alternativních“ protože miminka očkuje až tak od čvrtého měsíce a nestresuje nikoho tabulkama :mrgreen: S tou celiakii nevím, se jdi poradit s tou svojí až tam zas bude.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
19.7.12 14:34

Synovi je skoro 6 měsíců a stále plně kojím. pokud dítě prospívá nevidím důvod proč přikrmovat před ukončením 6m :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
19.7.12 14:40

@pata308 já nemám normálního pediatra, mám takovýho „ze staré školy“ takže jsem poslouchala kecy typu „a dáváte mu najíst?“. Příkrmy teda u kojených doporučuje od půl roka, jak to bylo dřív. Ale zase doporučuje divnosti typu zeleninová polívka (místo zelenina na kaši) flaškou, pribiňák klidně, teď mě zase tvrdil, že Lučinu ne. Kašlu na něj. Bohužel nemám za koho měnit, tak mu vše odkývu a orientuju se zde a v knihách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
19.7.12 14:55

Taky jsem začala v 6. měsíci v té době se to tak doporučovalo. A ejhle neuběhlo ani čtvrt roku a najednou se začaly ozývat názory, že v půl roce je to pozdě, že už od čtyř měsíců. No blbárna… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
19.7.12 15:02

Dakujem holky, asi som fakt blba ze som sa nechala vyvyklat, no asi to skonci tak ze prikrmy az v 6 mesiacoch a tu jednu davku mrkvi budeme brat ako ze mu mama zblbla uz ;-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
19.7.12 15:04

@helenkka aha dakujem ;-) no ja sa asi vnutim tomu doktorovi fuchsovi nejak :zed: :zed: ono mu ta mrkva fakt hodne chutnala, az urobil scenu ze dostal malo.. ale ten vnutorny pocit mi hovoril ze este ne :nevim: :nevim:

Příspěvek upraven 19.07.12 v 15:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
19.7.12 15:05

Já začala v pěti a půl na doporučení doktorky, protože Robíno málo přibíral, kojení mu už asi nestačilo. Jinak bychom začali slavnostně přesně v šesti měsících. :mrgreen:

Příspěvek upraven 19.07.12 v 15:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
19.7.12 15:09

@helenkka Pokud už dostává příkrmy, přestává být plně kojené, ne? :mrgreen: Já třeba po zavedení příkrmů kojila normálně dál, žádné kojení jsem nevynechávala. Takže v tomhle je jedno, jestli čtyři, nebo šest měsíců, podle mě je tam důležitá neustálá dodávka mateřského mléka. :mrgreen: A co já vím, tak podle nejnovějších doporučení WHO se naopak i nekojeným dětem doporučuje zavádět příkrmy až v šesti měsících, takže co odborník, to názor. Pak si vyber. :nevim: Ale souhlasím s lepkem, ten zavést kolem toho šestého měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
19.7.12 15:16

Ahoj, vyměnila bych doktorku. Zde je doporučení pro pediatry pro ČR. http://www.kojeni.cz/texty.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí