Strava v Chorvatsku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Strava v chorvatsku
Ahojte všichni, chtěla bych poradit. V srpnu jedeme do Chorvatska, máme polopenzi v hotelu. Jenže, malej ted dělá to, že chce jen jídlo co je do ruky, takže snídaně chleba s máslem, oběd vařené kuřecí+vařená mrkev, nebo brokolice. Vše sám. Večeře to samé.+syrová zelenina typu:rajče, okurka,paprika.No jelikož tam bude postaráno snídaně a večeře, tak řeším zda vzít jednoplotýnkový vařič a na pokoji mu vždy uvařit maso.My chceme jíst obědy v restauraci, jenže co jsem slyšela, tak většinou je tam vše pečené nebo na grilu. V sprnu mu bude 30.8.(1.rok),odjíždíme 18.8.Poradte nějaké typy co stím. Děkuji všem. Jo příkrmy nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak v tomhle veku jsem jidlo pro deti kupovane sklenicky. Jedes na dovolenou a ne abys pul dne resila jidlo. Sedela na pokoji a varila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vím, taky jsem z toho na nervy.Ale skleniček má asi plné zuby, měl je od 6.měsíce a prostě, co je na lžičku, tak odmítá???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolik mu je? Jonáš jí normálně s náma, nakrájené. Myslím že tam bude docela zdravé jídlo, jenom to nakrájíš na kousky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
30.7.končí 11.měsíců, bojím se, že v restauracích to bude kořeněné, a hodně slané.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co zeleninové saláty? Ty by tam mohli mít? K tomu nějaké pečivo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm, to mě nenapadlo, pečivo už taky baští, tak třeba by tam mohli mít něco dušeného. Jinak to budu řešit těmi saláty a vezmu ty skleničky. Třeba když bude hlad, dá si.No sem na nervy. Čím víc se to blíže, tím je to horší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lovím v paměti jak jsme to řešili my. Měli jsme 1 plotýnkový vařič, tam jsem ohřívala příkrmy i sem tam něco uvařila jako ten brambor. Na vaření masa mi to nepřišlo úplně vhodné.
Takže asi na provizorní uvaření zeleniny to je, někdy si třeba dáte v restauraci vařené brambory a malý s vámi ![]()
Potom jsem chodila do takové samoobslužné restaurace kupovat pro malou jen přílohy, rýži, těstoviny, nebo nějakou omáčku k tomu. Ale to už měla 1,5 roku.
Moc pohodlné to není, pořád jsem všechno schovávala, bývá to v hotelech zakázané - mít v pokoji spotřebiče tohoto typu - asi kvůli požáru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cikita píše:
Hm, to mě nenapadlo, pečivo už taky baští, tak třeba by tam mohli mít něco dušeného. Jinak to budu řešit těmi saláty a vezmu ty skleničky. Třeba když bude hlad, dá si.No sem na nervy. Čím víc se to blíže, tím je to horší.
Jé tak to se nestresuj, půjde to, ale je otázka jak snadno. V reastauracích vaří i normální jídla, polévky. Obecně asi zdravější než u nás, ale co je jistota - používají dochucovadla s glutamanem. To žel. Malá má na to alergii takže to vím, všude se ptám a sháním jídlo bez toho. V Chirvatsku to bude asi PODRAVKA. Na to u malého fakt bacha ať si nenaběhnete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně teda před pár lety hrozně nadchly místní tržnice, super čerstvá zelenina, ovoce, ryby
, Štěpán byl ještě malý, ale bydleli jsme v soukromí a mně nevadilo vařit z těch čerstvých surovin, těstoviny se zeleninou, ryby a tak
, taky mně nebavilo být na pláži přes poledne v tom největším vedru, takže jsme to spojili se siestou, bylo to fajn. Byli jsem teda na ostrově a co jsme byli v restauraci, dávali jsme si třeba ryby nebo těstoviny s mořskými plody, nevím jestli to taky dochucovali glutamanem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, přílohy nechce vůbec, brambory, těstoviny ani rýži. Jen maso a vařenou zeleninu. A syrovou zeleninu. Pečivo ano
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tessy píše:
Mně teda před pár lety hrozně nadchly místní tržnice, super čerstvá zelenina, ovoce, ryby, Štěpán byl ještě malý, ale bydleli jsme v soukromí a mně nevadilo vařit z těch čerstvých surovin, těstoviny se zeleninou, ryby a tak
, taky mně nebavilo být na pláži přes poledne v tom největším vedru, takže jsme to spojili se siestou, bylo to fajn. Byli jsem teda na ostrově a co jsme byli v restauraci, dávali jsme si třeba ryby nebo těstoviny s mořskými plody, nevím jestli to taky dochucovali glutamanem
Taky jedeme na ostrov-Pag. Zkusíme to dušené maso, a uvidíme. Budeme v hotelu. Můžu ještě koupit to ohřívadlo na příkrmy. Je to i na lahvičky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co třeba, že si od vás dá vařený brambory/těstoviny a k tomu mu do krabičky nakrájíš tvrdý sýr (nebo třeba mozzarelu, ta bývá míň slaná) a k tomu čerstvá zelenina z oblohy. Jenom jako jeden tip, nemyslím, že by se tím živil celou dobu
. Nebo mě ještě napadá vařené maso na kousky akorát do ruky zavařit doma do skleniček a opět přílohu od Vás nebo pečivo. Jinak tě lituju, že nejí skleničky, mýmu synovi budou v době dovolený skoro dva, ale vzhledem k tomu, že mu skleničky chutnaj, tak prostě bude týden na nich a když najdeme restaurci, kde se mi bude zdát že dobrý, tak si dá s náma.
PS: teď čtu, že nejí ani přílohy, takže jsou moje tipy k ničemu
… a koukám, že Pag je na emiminu oblíbená destinace, jedeme tam taky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jo, nějak to budem muset pořešit, jinak budu mít total. zkaženou dovču. Bohužel zavařovat neumím???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani já ne, ale chystám se na tohle
http://www.recepty.cz/…olenou-13392
jenom si to nejdřív vyzkouším nanečisto a sníme to doma, abych netáhla na dovolenou něco, co pak nepozřeme
. Mláděti bych udělala do skleniček od Jihočekého jogurtu, ty mi přijdou tak akorát. Když s sebou vezmeš 2-3 tak tě to nezabije a třeba mu to bude chutnat
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit