Strava v Chorvatsku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@tessy píše:
Mně teda před pár lety hrozně nadchly místní tržnice, super čerstvá zelenina, ovoce, ryby, Štěpán byl ještě malý, ale bydleli jsme v soukromí a mně nevadilo vařit z těch čerstvých surovin, těstoviny se zeleninou, ryby a tak
, taky mně nebavilo být na pláži přes poledne v tom největším vedru, takže jsme to spojili se siestou, bylo to fajn. Byli jsem teda na ostrově a co jsme byli v restauraci, dávali jsme si třeba ryby nebo těstoviny s mořskými plody, nevím jestli to taky dochucovali glutamanem
Spíš jde o pečená masa, polévky a omáčky. U ryb jsme upozorňovali, že bez kořenící směsi (jen sůl, olivový olej - ono to stejně chutná nejlíp), mořské plody snad taky, to by byli úplní barbaři kdyby tam narvali podravku ![]()
Jinak mám stejnou zkušenost když jsme byli v apartmánu, čerstvá zelenina z trhu (náš malý je ultra polévkový), nebo supermarketu, výborné pečivo, a hlavně ryby na grilu. Loňské domácí jsme přinutili gril koupit, protože tvrdili že ho mají, pak že je pokažený a pak ho koupili, já bych tam snad jela kvůli těm oradam a brancenům ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zas kdyby to bylo kuře na grilu, tak se podle mně ta sůl a koření úplně dovnitř moc nedostane (spíš to je asi moje teorie
), ale třeba pleskavice to vůbec no
nobo něco z mletého masa to asi taky nee ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pečivo a syrovou zeleninu tam určtě bez problémů koupíte.
Maso a zelenina se dá zavařit v mikrovlnce. Je to jednoduchý a rychlý. Tady o tom píše jedna maminka, snad by poradila jak na to. https://www.emimino.cz/…jidel-38424/
Maso jde v pohodě, zavařovala jsem takhle kuře a bylo mňam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit