Zavařování hotových jídel

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
87
2.3.10 14:23

Zavařování hotových jídel

Zavařujete někdo hotová jídla v papináku? Jak se to dělá..a jak pak uchovává…děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
598
2.3.10 14:27

ahoj zavařuji ale v mikrovlnce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
2.3.10 14:29
cinkxa píše:
ahoj zavařuji ale v mikrovlnce

a jak to děláš v mikrovlnce? To ty víčka nevadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
2.3.10 14:47

ahoj nevadí ,je to snadné už jsem to v jedné diskuzi popisovala
zavařuješ potraviny, které neobsahují mouku, mouka totiž vše zkvasí, jinak ve sklenici musí být rošku tekutiny...... aby jsi viděla jak se to vaří, víčka prosím jenom šroubovací
takže dáš jídlo do sklenic, zašroubuješ a dáš do mikrovlnky na plný výkon cca na 1%2 minuty a sleduješ kdy se ti začnou v té tekutině dělat bublinky ,jak se dělají vyneš mikrovlnu a počkáš až se to trošku zchladí a proces opakuješ cca 3-4× , jídlo přežije i půl roku, řízky jsou super ,zkušenost při pobytu v chorvatsku pod stanem bez lednička a po týdnu jim nic nebylo,…takže skutečně doporučuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
2.3.10 15:01
cinkxa píše:
ahoj nevadí ,je to snadné už jsem to v jedné diskuzi popisovala
zavařuješ potraviny, které neobsahují mouku, mouka totiž vše zkvasí, jinak ve sklenici musí být rošku tekutiny...... aby jsi viděla jak se to vaří, víčka prosím jenom šroubovací
takže dáš jídlo do sklenic, zašroubuješ a dáš do mikrovlnky na plný výkon cca na 1%2 minuty a sleduješ kdy se ti začnou v té tekutině dělat bublinky ,jak se dělají vyneš mikrovlnu a počkáš až se to trošku zchladí a proces opakuješ cca 3-4× , jídlo přežije i půl roku, řízky jsou super ,zkušenost při pobytu v chorvatsku pod stanem bez lednička a po týdnu jim nic nebylo,…takže skutečně doporučuji

díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
2.3.10 19:55

Pokud je problém s moukou, znamená to, že se nedá zavařit jídlo s těstovinami?

Může mi někdo poradit, jak zavařit skleničky klasicky v hrnci? Nemáme ani mikrovlnku ani papiňák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
2.3.10 19:58
karkule1 píše:
Pokud je problém s moukou, znamená to, že se nedá zavařit jídlo s těstovinami?Může mi někdo poradit, jak zavařit skleničky klasicky v hrnci? Nemáme ani mikrovlnku ani papiňák…

těstoviny nemá moc smysl zavařovat ty jsou rychle hotové, spíše jsem moukou myslela omáčky zahuštované moukou,když se zavaří bez mouky tak vydrží i toho půl roku a dá se zavařovat i v hrnci,ale to mám zkušenosti jenom se zavařovacím hrncem, …ten je taky super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
2.3.10 20:02
cinkxa píše:
jinak ve sklenici musí být rošku tekutiny...... aby jsi viděla jak se to vaří, víčka prosím jenom šroubovací … řízky jsou super ,zkušenost při pobytu v chorvatsku pod stanem bez lednička a po týdnu jim nic nebylo,…takže skutečně doporučuji

Jak zavaříš řízky v tekutině? To asi nemyslíš klasické řízky, ale spíš nějké neobalované plátky, ne? Ten návod zní super a chystám se ho vyzkoušet na prtěcí jídla, ale tohle mi vrtá hlavou už od té doby, co jsi to popisovala v jiné diskuzi… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
2.3.10 20:35

Jde mi o to, že chci zavařovat hotové jídlo s těstovinami(maso-zelenina-těstoviny/rýže). Jezdíme hodně ven(i na víc dní), potřebuju skleničku jen otevřít a krmit. Žijeme v teplém podnebí- proto chci mít jistotu, že je dobře zavařené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
2.11.16 19:01

Prosím o radu - dneska vařím jídlo na 3 dny…
A chtěla bych něco zavařit. Mám jen hrnec a vodu :lol:

A teď mohu zavařit i s moukou??
Nebudu to skladovat půl roku…dnes je čtvrtek, tak jen do neděle…

a jak se to dělá? jak dlouho vařit v hrnci…čtu různé délky :nevim: :think: :nevim:

Děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
2.11.16 19:32

@Lenka512 do nedele to urcite staci zavarit jen jednou, jestli je to jidlo dane do sklenic uz uvarene a sklenice jsou ciste. Masita jidla obvykle zavaruji hodinu, ale vim, ze je to prehnane, jen se bojim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
2.11.16 19:45

@Pudloslava díky za radu
a JAK MAJÍ BÝT SKLENICE ponořené? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
2.11.16 19:46

Není jednodušší to zmrazit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
2.11.16 19:49

@mooch není tam velký mrazák :?
bude nás tam více, dělíme se o lednici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
2.11.16 19:51

Jo táák. S tím ponořením - je to asi jedno, já zavařuju na plechu v troubě, takže ponořený fakt málo. ALe maso jsem teda ještě nezavařovala. Btw co škola?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí