Dobrá zelňačka - poraďte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3394
1.3.10 19:32

Dobrá zelňačka-poraďte

Ahoj holky, mám na Vás prosbu. Vyzkoušela jsem už řadu zelňaček podle receptů, ale nikdy nebyla dobrá..prostě bez chuti, …vůbec ne kyselá, jak má být…prostě bez chuti… :cry: :cry: Mohly byste mi poradit nějaký zaručený recept? Díky moc!!! Opravdu. Laddmie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
1.3.10 19:35

ahoj…musis delat z kysaneho zeli…nebo pak jeste prioctovat aby byla dostatecne kysela :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
1.3.10 19:38

taky dělám z kyselého zelí - spěním cibulku, lupnu kyselé zelí, povařím pak přidám mletou papriku a pepř, brambor, ke konci zaleju smetanou a přidám klobásku. Vždycky je kyselá až až :wink: tak ať se příště podaří. Joo a toho zelí dávám fakt hodně, u nás to tak mají všichni rádi. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3394
1.3.10 19:40

A mouku tam dáváš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
1.3.10 19:41

Základ je zelí, nejlépe domácí :wink: , pokud nemáš domácí tak je super buď otické nebo kateřinické. Doporučuji neproplachovat. každý dělá zelňačku trochu jinak. Já dělám s uzeným masem ( většinou křížovou kost ). Maso povařím zvlášť, pak nakraju na kostičky. Zelí uvařím samostatně( spolu s novým kořením, pepřem a bobkovým listem ), brambory taky. Pak smíchám vařené zelí, brambory, uzené a přidávám podle chuti vývar s uzeného. Dochutím solí, pepřem a česnekem.Zahustím zásmažkou. Vařím 5 litrů, nikdy se nevyhodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58832
1.3.10 20:04

Tak aby byla zelňačka kyselá, tak v žádném případě zelí neproplachovat, jak už někdo psal. A protože mám zelňačku ráda hodně kyselou, tak vodu ze zelí vždy dávám do polívky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
1.3.10 20:12
Sati píše:
Základ je zelí, nejlépe domácí :wink:

Nadbývá Ti nějaké 8-o ? :velmitoužebnýsmajlík: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
1.3.10 20:15

ale POZOR 8-o pokud si chceš dát do zelňačky brambory, tak je nejdřív povař a pak až přidej to kys. zelí, jinak ty brambory vživotě nedovaříš, vim z vlastní zkušenosti :zed: :zed: cibulka-uzenina-brambory-zelí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
1.3.10 20:38

To je pravda..tudle jsem vařila zelnačku..a myslela jsem že u toho vystojím důlek..normálně vařím brambor zvlášt..nevím co mě to napadlo to dát dohromady.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
1.3.10 20:39

Ahoj, taky mám ráda zelňačku a mám moc ráda mámy recept. Usmažit cibulku, na ní dát klobásu, pak hodit trošku přecezelé a pokrájené kysané zelí, zasypak paprikou (někdy dám i trošku chilli), dát list, dva bobkáče, pár kuliček novýho a pepře. Pak povařit, v půlce přidat brambor, zahustit smetanou s moukou a dochutit solí a trošku cukru ( ten fakt dělá svoje a je výborná).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
1.3.10 21:17
Len-til-kah píše:
Sati píše:

se dá udělat i teď, u cuketky byl super recept… že jsi to ty, zkusím pohledat.
http://www.cuketka.cz/?… české zelí se dá koupit celkem dobře…

dej vědět, jestli to vyzkoušíš, možná se pak taky donutím:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aki
1280
1.3.10 21:27

Hooolky, já teď držím dietu a na těchhle diskusích ujíždím. Zelňačku miluju. Mňam. Zelí jsem měla letos svoje - bašta. Před vařením neproplachuju, vařím zvlášť, s klobáskou (popř. uzeným tempehem-zdravější), bez papriky, jen jsem teď začala přidávat na konci majoránku (v hospodě to tak měli a chutnalo mi to).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30627
1.3.10 21:33

Vařím podobně jako Panuška (zdravím :mavam: ), přidávám bobkový list, nové koření, trošku vegety a na závěr trochu zahustím moukou s vodou, provařím, vmíchám vajíčko a vypnu plyn. Dělám ji v tom největším hrnci , co máme(5 litrů) a na druhý den nezbude.

Kamarádka přidává sušené houby a má polívku taky moc dobrou.

Už vím, co budu pozítří vařit, zítra budou pečená křídla s rýží :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
1.3.10 21:56

Ahoj, úplně se mi sbíhají sliny :lol: Já dávám papriku maďarskou (dá se tu taky sehnat, já ji mám od kamarádky Maďarky :wink: ) a je to teda fakt rozdíl nepopsatelný 8-o a klobásky 2 druhy+ někdy uzený. Jsme zkrátka prožraní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
2.3.10 11:27
Len-til-kah píše:
Sati píše:

Tož nějaké ještě mám, ty bys chtěla? :think:

• načítám...
  • Citovat