Recept na kuře

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
708
19.2.10 13:54

KUŘE!!!

Ahojík holki!Moc bych vás poprosila o radu-mám doma kuře a nevím,co s ním.Neznáte nějakej výbornej recept?Za všechny příspěvky vopřed děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27247
19.2.10 13:59

U nás poslední dobou vede kuře pečené posypané vegetou a podlité olejem. Naposledy jsem kuře večer rozporcovala a udělala marinádu z oleje a vegety. Peču na 180st. cca hodinku zakrytý a na poslední hodinku odklopím, aby byla kůrčička. Příloha rýže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
19.2.10 14:01

Hm,to nezní špatně.Musím vyzkoušet :palec: :pankac: To s tou marinádou zní líp,no vyzkoušíme a uvidíme.Děkuji. :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Budulinek898
19.2.10 14:02

Lleennttiillkkoo, to musí být dobrota, skoro bych se pozval, kdybych byl neslušný :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3184
19.2.10 14:03

kuře :mrgreen: mňami
no ale to máš moc možností
já ho miluju na paprice se smetanovou omáčkou a buď knedlíky nebo těstoviny
to bych se užrala :oops: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
19.2.10 14:04

Ač jsem tomu nevěřila, tak na doporučení mého okolí jsem podlehla a koupila si myslim Magi nápady, jak kuře načtvrtíš, dáš do pytlíku s kořením, co v tom je. Čuměla jsem, fakt to byla ňaminka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
19.2.10 14:04

:palec: :pankac: DĚKUJI!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
19.2.10 14:08

Jen tak posypat kořením (milujeme Zlaté žebírko od Grešika), přidat palici česneku, kousek anglické, podlít vodou a upéct.

Nebo pokud máš, rajčata, papriky, cibule - všeho hodně a všechno nakrátet, hodit do pekáče, na to kuře zase nějak okořeněné, hodně osolit, podlít vodou a zase péct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Budulinek898
19.2.10 14:11

Holky přestaňte mi dělat chutě,to se nedá vydržet, ještě jsem neobědval, nebo vás spapám všechny :-D

• Citovat
  • Upravit
4155
19.2.10 14:12

Zkus ho upéct na zelí. Pekáček vyložíš slaninou (nemusí být) nebo vymastíš tukem, na to rozložíš kyselé zelí, a na to porce osoleného kuřete (okořenit můžeš dle libosti), přikreješ druhou částí pekáčku.. Peče se to vlastně ve šťávě z toho zelí, podlévat většinou není třeba. Jde to se zelím bílým i červeným, z toho červeného to pak chutná trošku jinak, ale mi to máme radši. Podávám to s bramborem nebo knedlíkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44181
19.2.10 14:14

Já ho dělám i v kysaném zelí..Zpěním v teflonovém pekáčku cibulku,přidám kysané zelí i se šťávou,někdo dává i plátky anglické slaniny,okořeněné kuře,podleju,dám do trouby.Zavřené to dusím asi hodinu,jen kontroluju,aby bylo podlité..Potom ještě chvíli otevřené dopékám.Příloha bramborové knedlíky.Dobré je to i s červeným zelím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
19.2.10 14:19

A ještě jsem dělala v létě ňaminku na grilu, ale určitě to půjde i v troubě…
Vykostit kuře, nakrájet na kousky (dle chuti, u nás větší kusy), nakrájet na kolečka brambory, cibuli, anglickou krájenou nakrájetna větší nudličky, vše hodit do mísy, vysypat pytlík koření (grilovací atd.), zalít půlkou piva, lehce ještě osolit - pozor, ne moc, už koření je slané dost. Zamíchat a dávat po porcích do alobvalu a dát péct. Je to teda fakt „žrádlo“ a důležitá je ta anglická, dává tomu šmrnc. Nad ohněm jsme to pekli cca 40 minut, trouba si myslím bude taky tak nějak.

Příspěvek upraven 19.02.10 v 14:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
19.2.10 14:20

Brambory na kolečka, cibule na osminky, na to kuře na čtvrtky, na to zase cibule s bramborana - prosolit a propaprikovat, upíct v troubě. Jednoduché a výborné.
Myslím, že na netu to najdeš jako „kuře na židovský způsob“ :palec:
Když mám smetanu, zaliju smetanou, pak to nemá jedinou chybu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
19.2.10 14:26

Mám jednoduchej recept od kámošky a můžou to i malé děti, není tam totiž skoro nic. :lol:
2-3 kg jablek golden delicius - nakrájet na osminky či čtvrtky, dát do pekáče, kuře jen nasolit a péct na jablkách, ke konci pečení odkrýt, aby to zezlátlo. Někdy to podlívám vodou, některá jablka jsou míň šťavnatá. A samozřejmě občas poliju kuřata (dělám jen zadní 1/4) šťávou, aby se nevysušila a chytla tu chuť z všech stran. Příloha rýže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
19.2.10 14:40

Když se tak bavíte o kuřeti, nemá někdo tip na nůžky na kuře? ty naše pamatují ještě cara klacka a nestříhají… a nechci něco co dopadne stejně, nebo se při prvním stříhání rozpadne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí