Zavařujete příkrmy?

43031
18.2.10 12:38

Zavařujete příkrmy?

Ja jsem jich pár zavařila, hlavně jedeme v březnu do zahraničí na hory…ale teď jsem jeden otevřela (brambora s brokolicí) fakt mi to divně smrdělo i chutnalo, možná jsem paranoidní, raději jsem to vyhodila. přišlo mi to maličko kyselé a daleko víc blevajzoidní než předtím - ale taky se to mohlo rozvařit při tom zaváření

zavařuju ve šroubovacíchn lahvičkách (od zeleniny) v papiňáku 2×20 minut syčení, myslím, že by to mělo stačit ..... marmelády se mi nekazí (jenže v gelfixu je prej konzervant)

co vaše metody?

rafánek tak děsně žere, že lahvičky by stály majlant…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1814
18.2.10 12:40

Pudli - zeleninové příkrmy jsem zavařovat nezkoušela, obávám se, že tam není nic, co by působilo jako kazkonzervant (cukr, sůl…). Mně se zkazí i marmelády, takže v tomhle ohledu si moc nevěřím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
18.2.10 13:00

Já občas zavařuju..Když nemám místo v mrazáku.Ale vždy tak na maximálně 3 týdny dopředu.Uchovávám to v lednici.Nikdy to nesmrdělo ani nechutnalo divně.Malá to jí a žádné střevní problémy neměla.

Ale vzhledem k tomu,že jedete na hory,tak Ti to moc nepomůže.Jedině,že bys měla chladící box,jak si vozí řidiči na dálkových cestách - malá lednička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2466
18.2.10 13:06

Holky a když do příkrmu dáte brokolici, nebolí vaše děti břiško??
Naše Eli minule strašně plakala a kroutila se ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
18.2.10 13:10

Anetto,Adámek jako miminko „strávil“ snad úplně všechno.Nevadila mu nadýmavá zelenina,luštěniny ani nic jiného.

Emičce dělala brokolice,květák,kedluben problémy.Nedávala jsem jí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2466
18.2.10 13:17

Já jsem zamrazila několik kelímků brambor-mrkev-brokolice ( a je to docela dobré, když to jedla, tak jí to chutnalo…ta brokolice to dělá aspoň trochu dobré - slanější)
Eli pak dostala příšernej nekonečnej záchvat . Tak nevim, jestli to mám vyhodit, nebo to ještě zkusit..ale jak píšeš, tak asi některé děti jsou na to citlivější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
18.2.10 13:21

Pokud to máš zamražené,počkej nějaký čas a potom to vyzkoušej..Já si myslím,že uvařené jídlo můžeš mít v mrazáku i 2 - 3 měsíce.Toho bych se nebála.Já vařím ve velkém do mrazáku jednou za měsíc,někdy i méně často.To hlavně proto,že malé střídám i čerstvou stravu a skleničky.

To zavařené uchovávám v ledničce,jen nachvilku.Není tam sůl,cukr ani jiný konzervat.

Emičce nadýmavou zeleninu a luštěniny dávám i teď jen občas a v malém množství.Nedělá jí to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
18.2.10 13:30

ahoj doporučuji zavařovat v mikrovlnce, maximální výkon an 1 min opakovat cca 3× , v zavařované sklenici musí být trošku tekutiny aby jsi viděla bubulinky, když to bublá musí se to vyndat nechat zchladnout a opakovat(aby to nebouchlo)… zavařeniny vydrží dost dlouho , maso je dobré i po 6ti měsících,známé vydržely potraviny i v chorvatsku a byly ubytovaní ve stanech , dají se tak zavařit řízky, noprostě na co si vzpomeneš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
18.2.10 13:38

Pudlo já si tak zavařovala zeleninu do lázní a včera jsem otevřela skleničku a chutnalo mi to divně, ne že by to bylo zkažené, ale prostě jinak než čerstvě připravené, Eli to sice snědla bez řeči, jen teda nevím zda příště budu zavařovat..........já asi navařím den do předu, hodím do mističek a při příjedz do lázní dám do mrazu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
18.2.10 13:46

ještě já hlava děravá zavařeniny nesmí mít v sobě mouku,ta dělá paseku kvasí to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
18.2.10 14:11

katy no přesně, je to takový divný
ještě mě napadlo, že zkusím ještě jednu várku a jednu sklenici otevřu hnedka, abych viděla, co s tím udělá ta konzervace sama

cinkxa to zavařuješ takhle s víkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
18.2.10 14:14

jo davam to do sklepa, kde je 9°C

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
18.2.10 14:31

My letos řešili podobný problém, jen šlo o jídlo pro nás všechny. Jeli jsme na týden na hory a jídlo (hotové omáčky, rizoto, francouzské brambory)- jsem nacpala do skleněných šroubovacích kompotových sklenic a na 30min šoupla na 100'C do předehřáté trouby (jen těch 100'C by mělo být krapet míň - 90'C, aby to ve sklenicích nebublalo a případně nebouchlo). Jídlo jsme snědli téměř všechno a zbyla nám jen svíčková omáčka - ta se otevírala až asi za 2 týdny a byla výborná. Takže já to budu i příště dělat takhle.
Jinak bychom to řešili asi autoledničkou + chladicím boxem.
Pěknou dovču :wink: !!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
18.2.10 14:33
cinkxa píše:
ještě já hlava děravá zavařeniny nesmí mít v sobě mouku,ta dělá paseku kvasí to

Taky jsem to slyšela, ale nicméně zkusila omáčku i zahustit. Naštěstí se to nezkazilo. A i 3 týdny po zavaření byla dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
18.2.10 15:03

jo zavařuji je s víčkem šroubovacím a je to zaručené a super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie