Recept: Kávová zrna

Přidat recept
 
Hodnotilo 0 lidí

Postup

Těsto necháme 2 hodiny odležet v ledničce. Tvarujeme asi 3 cm
kávová zrna, která můžeme ještě zabalit do marcipánu. Máčíme
v čokoládě a dáme do papírového košíčku.

Marcipán:

Mandle smícháme s cukrem a postupně přidáváme bílek nebo
med. Hmotu pořádně propracujeme, pokud se drobí, přidáme
ještě lžičku bílku nebo medu. Necháme 2 - 3 hodiny odležet
v ledničce.

Tato dávka marcipánu vyjde cca na polovinu zrn z uvedené
dávky.

Tvarování kávových zrn:
Uděláme váleček, který uprostřed stlačíme hranou vidličky
nebo druhou stranou příborového nože.

Pokud chceme zrna s marcipánem, uděláme trochu menší
váleček, který zabalíme do čtverečku rozváleného marcipánu,
pak stlačíme vidličkou.

Autor: Lulina999

Ingredience

Těsto

  • 500 g mletých dětských piškotů
  • 280 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 200 g mletých ořechů
  • špetka skořice
  • 8 lžic rumu
  • 1 lžíce rozpuštěné instantní kávy (zalít trochou horké vody)
  • 8 lžic kakaa

Marcipán

  • 180 g mletých mandlí
  • 180 g moučkového cukru
  • 1 bílek nebo 2 - 3 lžíce medu

Chutnalo vám? Okomentujte recept Kávová zrna

Váš příspěvek