Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
nůžky na plech to jistí
kámošce se nůžky na kuře rozletěly a nikdo doma nebyl tak drapla nůžky na plech co má její manža v krosně a hurá na to …no a obídek byl jedna báseň
![]()
My děláme kuře na zelenině. Do pekáče různou zeleninu, mrkev, cuketu, kedlubnu, brambory, česnek, cibuli atd. vše nakrájet na kostky a osolit. Kuře rozdělit na čtvrtiny a osolit a posypat různými bylinkami (co je doma). Část bylinek zamíchat i do zeleniny. Podlít vodu a dál péct. Na internetu je to jako nejlepší kuře.
zrovna včera jsem našla recept, kdy se kuře peče v bábovkový formě, napíchne se ne to. Neznáte to někdo? Jak to nakonec vypadá? není s tím víc práce jak to upéct v pékáči?
Hanule píše:
Když se tak bavíte o kuřeti, nemá někdo tip na nůžky na kuře? ty naše pamatují ještě cara klacka a nestříhají… a nechci něco co dopadne stejně, nebo se při prvním stříhání rozpadne
No pokud Fiskars vyrábí i nůžky na kuře, tak jdi do toho, cokoli od nich máme, tak je super a vydrží, máme od nich nože, zahradní nářadí (mmch troje různé nůžky), dětské nůžky - úžasné, stříhám s nimi všechno
, fakt kvalita.
goldenka píše:
zrovna včera jsem našla recept, kdy se kuře peče v bábovkový formě, napíchne se ne to. Neznáte to někdo? Jak to nakonec vypadá? není s tím víc práce jak to upéct v pékáči?
Myslím, že to dělala kamarádka. Celé kuře omyješ, očistíš, a budto naložíš do marinády (dle chuti), a nebo jen okořeníš (opět dle chuti) a nasadíš na prostředek bábávkové formy nastojato. Formu i s kuřetem postavíš na plech a dáš do trouby. Potírá se to tou marinádou, ve které to leželo, nebo si ji uděláš jen na potírání. Tuk dokapává do formy a kuře je vlastně dietní a moooc dobré. Pracné to zas tak moc není, ale musíš potírat, jinak je kuře suché. Já celé kuře nepeču (měli bysme ho na celý týden
) takže osobně vyzkoušené nemám.
Koukám, že je zde řeč o nůžkách
Ženy s takovým nástrojem mohou být nebezpečné, takže se raději straním o podál, nerad bych přišel k újmě, či dokonce ztrátě čehosi duležitého ![]()
Budulinku, jsi jak můj muž
Ten než aby musel kuře střihat tak nechává ty starý nůžky a říká že jima to nejde ![]()
Kuře na bábovkový formě neznám, ale už jsem slyšela o kuřeti na plechovkovým pivu
jj, plechovkové kuře je podobné, jestli ne lepší, vzhledem k tomu, že pivo pracuje uvnitř
kureci sote
moje nej jidlo
prsicka na kosticky, orestovat, pridat nakrajene zampiony (je jedno jestli cerstve nebo z plechovky), podusit do mekka, pridat nivu (dle chuti, nekdo ma rad vic, nekdo mene, ja jen aby tam byl lehky nadech) … kdyz se niva roztece, tak pridat smetanu a nechat prejit varem, postupne bude houstnout, ale bacha at se nesrazi… osolit a hotovka… s hranolkama nebo testovina (s tema bacha, je to siiiilene syte
) a jeste posypat strouhanym eidamem
Vcera jsem delala poprvy kure na soli. Nejjednodussi recept co existuje. Ma jedinou nevyhodu, nedela stavu, ale samo je stavnaty dost. A chce to opravdu dobry kure, zadnou rychlovku bez chuti ze supermarketu. Bylo to nejlepsi kure, co jsem jedla, ale mozna to bylo i tim, ze bylo BIO ![]()
Takze: pekac se vysype minimalne na 1cm soli, kure se lehce osoli vsude, kde se nebude dotykat soli na pekaci. Priklopi se a trouba se nastavi na 220. Pece se hodinu BEZ ODKRYVANI!!!! Ja ho tam pak jeste 20 minut nechala a bylo akorat ![]()
eviah,na soli?To slyším poprvé..A jak moc je to ve finále slané?Normálně nebo jen pro otrlé jazýčky zvyklé na sůl?A ta sůl se všechna rozpustí v střebá do kuřete?Zkusila bych to,ale my moc nesolíme.Daváš to tak i dětem?-myslím těm starším
Tak já mám strašně ráda kuřecí řízky s kostí (hlavně ty stehení).
A nebo doma děláme lupínkové kuře
lupínky smíchat s nastrouhaným sýrem a lžízi oleje a nechat trochu uložet, cca 20min a občas promíchnout. Kuř. kousky vykoštěný (je to rychlejš) nebo i s kosti okořenit např. gril. kořením a kápnout trochu cit. šťávy a nechat odležet. Do zapékací mísy nejprve dáme vrstvu lupínků na to poklademe maso a přikryjeme zbytkem lupínků a dáme zapéct. My si k tomu děláme šopák nebo jakejkoliv salát, ale může být i brambor
nebo pak ještě děláme
Kuřecí 1/4 posolit zasypat trochou papriky. Dát do zapekací mísy. Na maso na plátky česnek, zasypat strouhaným sýrem, zalít smetanou, přiklopit a dát péct do trouby.
Jana206 píše:
eviah,na soli?To slyším poprvé..A jak moc je to ve finále slané?Normálně nebo jen pro otrlé jazýčky zvyklé na sůl?A ta sůl se všechna rozpustí v střebá do kuřete?Zkusila bych to,ale my moc nesolíme.Daváš to tak i dětem?-myslím těm starším
Jani, to nebyl můj recept, i když jsem o tom taky slyšela, ale nemám na to odvahu. Prý to není přesolené.
Můj recept je na jablkách.
Já jsem ho dělala na soli jednou, slané není, jen ta kůže, co se přímo dotýká a tu jsme nejedli. Jinak solím strašně málo, většinou zapomenu uplně. Ta sůl tam zůstane a je pak trvdá jako šutr, musela jsem nechat pekáč odmočit a pak sůl vyndat (jeden kus ve tvaru pekáče).
Bylo to dobré, ale není tam žádná šťáva, což je škoda.
My jsme jednou měli v Řecku rybu v soli, udělala se kolem ní taková kamenná krusta, tu rozbili, ryba se krásně rozpůlila podél páteře a oni jen vybrali to úúúúúúúúžasnééééé masíčko. Doma jsem to nikdy neriskla.
Halka