Recept na kuře

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3184
19.2.10 14:44

nůžky na plech to jistí :mrgreen: kámošce se nůžky na kuře rozletěly a nikdo doma nebyl tak drapla nůžky na plech co má její manža v krosně a hurá na to …no a obídek byl jedna báseň :wink: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30303
19.2.10 14:48

My děláme kuře na zelenině. Do pekáče různou zeleninu, mrkev, cuketu, kedlubnu, brambory, česnek, cibuli atd. vše nakrájet na kostky a osolit. Kuře rozdělit na čtvrtiny a osolit a posypat různými bylinkami (co je doma). Část bylinek zamíchat i do zeleniny. Podlít vodu a dál péct. Na internetu je to jako nejlepší kuře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
19.2.10 14:51

zrovna včera jsem našla recept, kdy se kuře peče v bábovkový formě, napíchne se ne to. Neznáte to někdo? Jak to nakonec vypadá? není s tím víc práce jak to upéct v pékáči?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
19.2.10 14:58
Hanule píše:
Když se tak bavíte o kuřeti, nemá někdo tip na nůžky na kuře? ty naše pamatují ještě cara klacka a nestříhají… a nechci něco co dopadne stejně, nebo se při prvním stříhání rozpadne :)

No pokud Fiskars vyrábí i nůžky na kuře, tak jdi do toho, cokoli od nich máme, tak je super a vydrží, máme od nich nože, zahradní nářadí (mmch troje různé nůžky), dětské nůžky - úžasné, stříhám s nimi všechno :mrgreen: , fakt kvalita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
19.2.10 15:08
goldenka píše:
zrovna včera jsem našla recept, kdy se kuře peče v bábovkový formě, napíchne se ne to. Neznáte to někdo? Jak to nakonec vypadá? není s tím víc práce jak to upéct v pékáči?

Myslím, že to dělala kamarádka. Celé kuře omyješ, očistíš, a budto naložíš do marinády (dle chuti), a nebo jen okořeníš (opět dle chuti) a nasadíš na prostředek bábávkové formy nastojato. Formu i s kuřetem postavíš na plech a dáš do trouby. Potírá se to tou marinádou, ve které to leželo, nebo si ji uděláš jen na potírání. Tuk dokapává do formy a kuře je vlastně dietní a moooc dobré. Pracné to zas tak moc není, ale musíš potírat, jinak je kuře suché. Já celé kuře nepeču (měli bysme ho na celý týden :lol: ) takže osobně vyzkoušené nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Budulinek898
19.2.10 15:12

Koukám, že je zde řeč o nůžkách 8-o Ženy s takovým nástrojem mohou být nebezpečné, takže se raději straním o podál, nerad bych přišel k újmě, či dokonce ztrátě čehosi duležitého :-D

• Citovat
  • Upravit
16291
19.2.10 15:17

Budulinku, jsi jak můj muž :lol: Ten než aby musel kuře střihat tak nechává ty starý nůžky a říká že jima to nejde :twisted:

Kuře na bábovkový formě neznám, ale už jsem slyšela o kuřeti na plechovkovým pivu

http://dadala.hyperlinx.cz/…urr0171.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
19.2.10 15:26

jj, plechovkové kuře je podobné, jestli ne lepší, vzhledem k tomu, že pivo pracuje uvnitř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6336
19.2.10 16:31

kureci sote :palec: moje nej jidlo

prsicka na kosticky, orestovat, pridat nakrajene zampiony (je jedno jestli cerstve nebo z plechovky), podusit do mekka, pridat nivu (dle chuti, nekdo ma rad vic, nekdo mene, ja jen aby tam byl lehky nadech) … kdyz se niva roztece, tak pridat smetanu a nechat prejit varem, postupne bude houstnout, ale bacha at se nesrazi… osolit a hotovka… s hranolkama nebo testovina (s tema bacha, je to siiiilene syte :-D ) a jeste posypat strouhanym eidamem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
19.2.10 16:45

Vcera jsem delala poprvy kure na soli. Nejjednodussi recept co existuje. Ma jedinou nevyhodu, nedela stavu, ale samo je stavnaty dost. A chce to opravdu dobry kure, zadnou rychlovku bez chuti ze supermarketu. Bylo to nejlepsi kure, co jsem jedla, ale mozna to bylo i tim, ze bylo BIO :D
Takze: pekac se vysype minimalne na 1cm soli, kure se lehce osoli vsude, kde se nebude dotykat soli na pekaci. Priklopi se a trouba se nastavi na 220. Pece se hodinu BEZ ODKRYVANI!!!! Ja ho tam pak jeste 20 minut nechala a bylo akorat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
19.2.10 16:54

eviah,na soli?To slyším poprvé..A jak moc je to ve finále slané?Normálně nebo jen pro otrlé jazýčky zvyklé na sůl?A ta sůl se všechna rozpustí v střebá do kuřete?Zkusila bych to,ale my moc nesolíme.Daváš to tak i dětem?-myslím těm starším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
19.2.10 17:03

Tak já mám strašně ráda kuřecí řízky s kostí (hlavně ty stehení).

A nebo doma děláme lupínkové kuře
lupínky smíchat s nastrouhaným sýrem a lžízi oleje a nechat trochu uložet, cca 20min a občas promíchnout. Kuř. kousky vykoštěný (je to rychlejš) nebo i s kosti okořenit např. gril. kořením a kápnout trochu cit. šťávy a nechat odležet. Do zapékací mísy nejprve dáme vrstvu lupínků na to poklademe maso a přikryjeme zbytkem lupínků a dáme zapéct. My si k tomu děláme šopák nebo jakejkoliv salát, ale může být i brambor

nebo pak ještě děláme

Kuřecí 1/4 posolit zasypat trochou papriky. Dát do zapekací mísy. Na maso na plátky česnek, zasypat strouhaným sýrem, zalít smetanou, přiklopit a dát péct do trouby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
19.2.10 17:11
Jana206 píše:
eviah,na soli?To slyším poprvé..A jak moc je to ve finále slané?Normálně nebo jen pro otrlé jazýčky zvyklé na sůl?A ta sůl se všechna rozpustí v střebá do kuřete?Zkusila bych to,ale my moc nesolíme.Daváš to tak i dětem?-myslím těm starším

Jani, to nebyl můj recept, i když jsem o tom taky slyšela, ale nemám na to odvahu. Prý to není přesolené.
Můj recept je na jablkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
19.2.10 18:02

Promiň,to psala asha :-) ,jsem se spletla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
19.2.10 18:02

Já jsem ho dělala na soli jednou, slané není, jen ta kůže, co se přímo dotýká a tu jsme nejedli. Jinak solím strašně málo, většinou zapomenu uplně. Ta sůl tam zůstane a je pak trvdá jako šutr, musela jsem nechat pekáč odmočit a pak sůl vyndat (jeden kus ve tvaru pekáče).
Bylo to dobré, ale není tam žádná šťáva, což je škoda.
My jsme jednou měli v Řecku rybu v soli, udělala se kolem ní taková kamenná krusta, tu rozbili, ryba se krásně rozpůlila podél páteře a oni jen vybrali to úúúúúúúúžasnééééé masíčko. Doma jsem to nikdy neriskla.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport