Kozí mléko - maminka v porodnici

2239
17.7.12 12:22

Kozi mleko-maminka v porodnici

Ahoj,

moje kamaradka je prave v porodnici. Porod v 35tt. Jelikoz koji a spolupacientka ji prinesla kozi mleko, neni si jista, zda ho muze pit nebo ne.

Ja mleko nepiju, takze jsem to nikdy nepotrebovala resit.

Diky za odpovedi

T.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2377
17.7.12 12:28

A proc by nemohla??? Naopak je mnohem lip stravitelny nez kravsky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.7.12 12:30

Jestli je to mlíko domácí a není pasterizované, tak bych ho nepila ani kdybych nekojila. Nic proti spolubydlící, ale neví, jak s tím bylo nakládáno, jak to přežilo cestu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
17.7.12 12:38

Já teda vlastním dvě kozy, mlíko piju i nepřevařené, ale to jen kvůli tomu, že vím že kozy jsou zdravé, jsou celý den venku a mléko si v čistotě sama nadojím a ihned schladím. To u mlíka od někoho cízího, koho ani pořádně neznám nemůžu vědět, proto bych moc neměla chuť ho pít, ne kvůli kojení, ale spíše kvůli nějakým střevním potížím a tak. A vůbec, jestli dotyčná není na takové mléko zvyklá, mohlo by jí to pěkně „prohnat“. Ale jinak si myslím, že kozí mlíko je pro kojení dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
17.7.12 12:40

Já bych ho normálně vypila. Moje mamka mě kojit nemohla, byla jsem „vychovaná“ na kozím mléce, pila jsem ho ještě teplé z hliníkového hrnečku (dříve z lahvičky) od cca půl roku :lol:

Ale těžko říct co to mlíko udělá s někým, kdo na něj není zvyklý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
17.7.12 14:07

Já bych ho nepila. Ne kvůli tomu, že bych si myslela, že je špatné, ale spíš kvůli tomu, že mi to nepřijde vhodná chvíle k experimentování, co to se mnou udělá (porod, začátek kojení, nedonošené miminko…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
17.7.12 15:01

Občas beru kozí sýr od soukromé chovatelky, mléko mi sice nechutná jinak proti němu nic nemám, ale v době kojení, když je mimčo takhle malé bych si ho nedala, později už asi jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
17.7.12 15:23

Ahoj, kozí mléko je určitě dobré, ale nepila bych ho pokud nezná původ. A určitě mléko převařit i když tím ztratí některé látky.
Já jsem brala kozí mléko od paní chovatelky přímo na vesnici. Měla jsem z toho dobrý pocit, protože kozičky má venku na louce, takže se celý den pasou. Naštěstí jsem mléko vždy převařila. Moje maminka nepřevařovala a nakazila se klíšťovou encefalitidou. Což jsem netušila až když nám to řekl doktor, že takto se také přenáší encef. na lidi. Vzhledem k tomu, že zvířata celý den leží na louce a klíšťata se jim nevyhýbají tak bacha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí