Jaké sladkosti dáváte dětem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jaké sladkosti dáváte dětem
Ahoj jen by mě zajímalo jaké sladkosti dáváte dětem myslím nejmenším. Já teda ještě žádne ale včera jsem byla s kamarádkami v cukrárně a jedna z nich krmila 10 měsíční holčičku dortem .Tak se ptám co se smí.?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nechápu dotaz, jak co se smí? asi uznáš sama, že dát mu např. kornoutek se zmrzlinou nebo tabulku čokolády je asi blbost, i kdyby to dělalo deset kamarádek
normálně bych použila zdravý rozum… když mu budeš chtít dát ten dort, tak mu ho pro mě za mě klidně dej, každý rodič má ty „limity“ ohledně stravování jinde, já bych to vlastnímu nedala, ale časem u mě třeba taky ty limity hodně polevily a teďve 20 měsících občas něco nevhodného dostane.
Příspěvek upraven 18.07.12 v 13:04
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bobin píše:
Ahoj jen by mě zajímalo jaké sladkosti dáváte dětem myslím nejmenším. Já teda ještě žádne ale včera jsem byla s kamarádkami v cukrárně a jedna z nich krmila 10 měsíční holčičku dortem .Tak se ptám co se smí.?
smí se to, co rodič dovolí
znám plno dětí co v půl roce dostávájí běžně čokolády, dokonce třeba i chipsy
Syn rok a půl dostal nedávno poprvé mléčný řez a to ještě nebylo na můj popud
takže za mě čím mín tím líp a pokud už, tak nějaké „zdravé“.mléčný řez klidně upeču doma a když už mám něco koupit, tak třeba skočím do bio. U nás se sladkostem „věnuji“ spíš já a manžel
než děti
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@El-Brno píše:
Nechápu dotaz, jak co se smí? asi uznáš sama, že dát mu např. kornoutek se zmrzlinou nebo tabulku čokolády je asi blbost, i kdyby to dělalo deset kamarádeknormálně bych použila zdravý rozum… když mu budeš chtít dát ten dort, tak mu ho pro mě za mě klidně dej, každý rodič má ty „limity“ ohledně stravování jinde.
myslím tím co se smí dávat v tomle věku. Já samozdřejmě žádný dortík ani čokoládu nedávám..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dítě smí to, co mu maminka povolí.
10ti měsíčnímu bych klidně dort dala, ale jen světlej korpus - bez krému/čokolády.
Děti mladší jednoho roku by ode mě dostaly piškoty, světlé sušenky bez polevy/náplně, kukuřičné křupky. Kolem roku vyjímečně Kinder čokoládu, dcerka celkem brzy i gumové medvídky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bobin
Ahoj, já dávám jen sušenky Sunarka, nebo Hipp rýžové oplatky, sladkosti žádné. Budeme mít 11 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bobin píše:
myslím tím co se smí dávat v tomle věku. Já samozdřejmě žádný dortík ani čokoládu nedávám..
Smí co chceš ty. Já třeba dětem vařím zdravé, dbám jim hodně na stravu, takže ti „doporučím“ uplně něco jiného, než třeba maminka, která jídlo prostě řeší jinak, nebo spíš teda neřeší. Sama musíš vědět, co a jak chceš praktikovat, co dovolit, co ne.Na netu máš spousty doporučení, co se „může“ a co ne. Já se nikdy radama druhým neřidíla a dělám si podle svého, i když jsem za matku trapku
co necpe děckám sladkosti a čte etikety na výrobcích
Já v roce dávala max kukuričné křupky, nebo rýžové a sem tam piškot z amarantu nebo když už nebylo zbytí
tak sunarku.
Příspěvek upraven 18.07.12 v 13:04
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malý má 18m. Ze sladkostí dostává jednou za týden domácí buchtu u babičky, kdy tam jdeme o víkendu na návštěvu. Klasické sladkosti mu nedávám. Na pojídání má moc rád okurku, mrkev, banán, jablíčko a rozinky. Sem tam má dětskou sušenku nebo piškot. Největší masakr je, když jdeme do mateřského centra. Třeba včera tam měl lipo, nedávno nějaké čokoládové medvědy, a pod. Neřeším, nevytahuji z pusy, jednou za týden ho to nezabije. Když máme někde dort, tak si vezme taky. Ale prostě to nemá denně. A nesnáším ty umělé buchty z obchodu, brumíky a spol. Malému to ani nechutná, kdežto babiččinu buchtu miluje.
V 10m mi teda dort přijde brzo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bobin píše:
Nikde není uvedeno, co je dovoleno nebo zakázáno, všude najdeš jen doporučení. Když narveš do 4měsíčního dítěte guláš nebo šlehačkovej dort, je to jen tvá věc. Můžeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kornoutek od zmrzliny v cukrárně, maximálně líznout zmrzky jsem dala
piškot, baby sušenky, jinak mě nic sladkého nenapadá, z dortu jen tu piškotovou část, nevím jak se to jmenuje ![]()
- Citovat
- Upravit
Malymu bude v srpnu rok a zatim nic sladkyho krome ovoce nemel. K rocnim narozeninam chci udelat dort s pudinkem a piskoty a to bude prvni sladke, co bude mit. Ani pak mu nic nebudu davat. Rozhodne ne cokoladu nebo gumove medvidky. (Nic proti @Ywett
). Malej mi zatim stejne nechce jist ani normalni jidlo, takze dokud nebude poradne jist maso a zeleninu, tak zadne sladkosti!
V zime mozna zkusime treba babovku nebo nejakou buchtu, pristi leto zmrzlinu. Ale jak rikam, cokoladu ani nejake gumove nesmysly zatim nee!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katka86 znám dítě, co jeden na čokoládkách a podobných sladkostech. No ještě ani neměl rok, když mu to začali dávat. Chlapeček má 2 roky a je typické obézní dítě
šílené. Ale ono celkově stravování v té rodině bude asi šílené, stačí se podívat i na rodiče.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Našim když bylo osm měsíců, tak dostávali neochucené křupky nebo kůrku chleba. Ale kdybys mermomocí chtěla dát něco sladkého, tak je hodně druhů sušenek pro děti od 6. měsíců. Já osobně bych nic jiného nedala. Ale jak už psaly holky, každá to má nastavené jinak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katka86 píše:
Smí co chceš ty. Já třeba dětem vařím zdravé, dbám jim hodně na stravu, takže ti „doporučím“ uplně něco jiného, než třeba maminka, která jídlo prostě řeší jinak, nebo spíš teda neřeší. Sama musíš vědět, co a jak chceš praktikovat, co dovolit, co ne.Na netu máš spousty doporučení, co se „může“ a co ne. Já se nikdy radama druchým neřidíla a dělám si podle svého, i když jsem za matku trapkuco necpe děckám sladkosti a čte etikety na výrobcích
Tak to jo. Já se ptám i proto jestli to třeba není nějak brzo je cpát dortama atp. Já jsem asi taky divná že moje dítko ještě nic takového neochutnalo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit