Kedy príkrm u kojeného dieťaťa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1021
19.7.12 17:11

Ja taky kojila a taky zacinala v 6. mesici, ovsem malej mi prvni mesic zeleninu ukazkove plival, takze jsem v podstate plne kojila 7 mesicu. :roll: Pak nastesti zacal dlabat kasi. (Zeleninu plive doted.) Ja bydlim v USA a tady jsem ted cetla, ze nejaky 4 / 6. mesic, od toho se upousti. Ted se ma maminka pry ridit podle toho, jestli je dite na pevnou stravu pripravene. Uz si to vsechno nepamatuju, ale maji mit urcitou vahu - tusim minimalne 6 kilo, meli by projevovat zajem o jidlo, kdyz ji rodice, meli by rozumne sedet v jidelni zidlicce atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
19.7.12 18:58
@Easinka píše:
Ja taky kojila a taky zacinala v 6. mesici, ovsem malej mi prvni mesic zeleninu ukazkove plival, takze jsem v podstate plne kojila 7 mesicu. :roll: Pak nastesti zacal dlabat kasi. (Zeleninu plive doted.) Ja bydlim v USA a tady jsem ted cetla, ze nejaky 4 / 6. mesic, od toho se upousti. Ted se ma maminka pry ridit podle toho, jestli je dite na pevnou stravu pripravene. Uz si to vsechno nepamatuju, ale maji mit urcitou vahu - tusim minimalne 6 kilo, meli by projevovat zajem o jidlo, kdyz ji rodice, meli by rozumne sedet v jidelni zidlicce atp.

Tak tohle zní hodně zajímavě, a dává mi to smysl.
Pamatuju si, že staršímu byly 4 měsíce a u vánočního stolu jsem ho držela na ruce a ten měl na to jídlo takovou chuť, co vám budu povídat. Tak to jo, nic naplat, věda jde dopředu a pokud je to pro děti správné, tak se omluvím i paní doktorce, kterou jsem tu haněla. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
19.7.12 19:00
@pata308 píše:
@dada12 je ale fakt ze som nasla na viacerych miestach ze sa tie doporucenia menili :nevim: :nevim:

Pro mě je to tedy taky novinka, tak uvidíme jak na tom bude můj Davídek, pokud bude dávat najevo chuť k jídlu, dám mu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
19.7.12 20:11

Ja tedy verim, ze do toho pul roka je MM pro dite velice dulezite. Ovsem jestli treba od pateho mesice ochutna nejaky prikrm - ono toho to decko tedy vetsinou nesni tolik - i kdyby mel prikrm misto jednoho kojeni, stejne toho mlika zblajzne dost. Jak nektere maminky pisou (bohuzel to neni muj pripad :mrgreen: ), mimca se jim muzou po mrkvi utlouct, tak proc nedat?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
19.7.12 22:36

@Easinka dakujem, nieco na tom asi bude, a potom to odpoveda tomu ze uz mozem dat pretoze ako nas vidi jest na prazdno preglguje a stale sa o to zajima :-)) a aj mrkev zbastil ukazkovo dnes, skor by teda chcel viac ale ja som mu nechcela viac dat na prvy pokus, napisem sem zajtra doporucenie pana fuchsa ak si na nas najde cas ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
19.7.12 22:37

@dada12 no ta dr mi aspon nemusela hovorit ze maleho zanedbavam :roll: to prepiskla ale to si vyriesim s nasou dr ked sa vrati, je to jej ordinace, teda ona vlastni dve a tato dr ju zastupuje len :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24230
19.7.12 22:43

Pata, já začala až v 6 měsících. Dr. mi taky někdy už od 4 měsíce říkala, že můžu dát jablíčko, ale já tvrdošíjně pouze kojila a vždy jsem jí pak řekla, že stále jen kojím. Jen na 6-ti měsíční kontrole jsem jí řekla, že už budu dávat příkrm a to mrkev. Ona mi stále doporučovala ovoce. Já začala podle sebe, jak jsem si myslela co je dobré.
Pokud jsi celiatik, tak bych ti doporučila co nejdéle kojit, a začít s příkrmem až opravdu od 6 měsíce a potom popřemýšlet jak s lepkem pro mimčo. Jsou různé názory, jeden říká, že co nejdříve, druhý co nejpozději. Můj názor je až po 1 roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
20.7.12 00:09

Taky si myslim, ze doktorcina reakce byla dost prehnana. To, ze kojis, rozhodne zadne zanedbani neni, zvlast kdyz mimco pekne prospiva. Postezovala bych si tve doktorce, az se vrati. Co se tyce lepku, malej mi v sedmi mesicich vyblinkal ovesnou kasi. Nejsem si jista, jestli to mohlo byt lepkem, nebo necim jinym, ale nikdy jindy jsme problemy s blinkanim nemeli, proto jsem byla presvedcena, ze mu ta kase nesedla. Tak jsem pockala asi 14 dni a pak mu dala na zuzlani rohlik a v pohode. A ovesnou kasi micham s ryzovou a taky uz v pohode. Tak nevim, asi na ten oves jeste jeho organismus nebyl v sedmi mesicich pripravenej. Nastesti se to spravilo. Pokud rodice nejsou alergici, tak bych zas tak hrozne neresila, od kdy lepek. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
20.7.12 00:17

Mě doktorka taky furt říká ať přikrmuju, já jí to odkývám, a dál jen kojím :lol: :mrgreen: staršího jsem plně kojila 7 měsíců, a je v pohodě, dřív nic nechtěl. A malej má v necelém půlroce asi 9 a půl kilo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
20.7.12 12:19

Já bych se doktorky zeptala, z jakých zdrojů čerpá, že doteď dostávaly porodnice, nemocnice i pediatři metodické doporučení, aby maminky plně kojily do půl roku. Takže pokud proběhl nějaký nový výzkum, ať Ti dá nějaký letáček a třeba číslo na laktační poradkyně, kam si budeš moci zavolat a konzultovat přikrmování na 4 měsíci, když to třeba nepůjde tak hladce. Nakonec bych se jí zeptala, na jakém základě mi řekla z pozice lékařky jako matce pacienta, že dítě zanedbávám. Jak můžu dítě zanedbávat, když se chovám například podle brožůrek, které jsem dostala o kojení v porodnici? Tam nic o čtvrtém měsíci není, tam je plné kojení do 6 měsíce. Pokud by se Ti neomluvila a byla by drzá, možná bych to hnala k posouzení na Českou Zdravotnickou Komoru, protože obvinění ze zanedbávání není legrace. To by si holčička za rámeček nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
20.7.12 13:06

@dada12 :potlesk: Souhlas! Takovyhle jednani by ji nemelo projit jen tak. Ale na druhou stranu, byt v zakladatelcine kuzi, asi by me ta reakce tak prekvapila, ze bych se nezmohla na adekvatni reakci. Pak doma bych si nadavala, co vsechno jsem ji mela rict!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
20.7.12 13:40
@Easinka píše:
@dada12 :potlesk: Souhlas! Takovyhle jednani by ji nemelo projit jen tak. Ale na druhou stranu, byt v zakladatelcine kuzi, asi by me ta reakce tak prekvapila, ze bych se nezmohla na adekvatni reakci. Pak doma bych si nadavala, co vsechno jsem ji mela rict!

To já taky, to je jasný. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
20.7.12 13:52

Ja mela na 9.mesicni prohlidce opacny problem. Doktorka se me ptala, jak malej ji a ja ze kojim 2× denne a 2× v noci a jinak ma 3× za den prikrm. A ona uplne vyvalila oci a ze pry ma malej strasne malo toho mlika a ze bych mela davat vic. :mrgreen: 8o Jak bych do nej asi vic dostala? :roll: Ja si to samozrejme delam po svem. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
20.7.12 13:58
@Easinka píše:
Ja mela na 9.mesicni prohlidce opacny problem. Doktorka se me ptala, jak malej ji a ja ze kojim 2× denne a 2× v noci a jinak ma 3× za den prikrm. A ona uplne vyvalila oci a ze pry ma malej strasne malo toho mlika a ze bych mela davat vic. :mrgreen: 8o Jak bych do nej asi vic dostala? :roll: Ja si to samozrejme delam po svem. :mrgreen:

Pediatři mě štvou. Když jsem byla nedávno týden po propuštění z porodnice na kontrole, doktorka mi řekla, že přibral moc a že mám kojit po dvou až třech hodinách. Takovouhle nehoráznost poradí i když jsem jí řekla, že malej je spokojenej, neblinká, nepřepíjí se. Hlavně už je dokázané, že malé dítě se neumí přejíst a že se má kojit podle potřeb. Jo a že mám kojit podle hodin mi poradila v 30 stupňových vedrech. Takže brát s rezervou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
22.7.12 17:48

Tak este sem napisem zaver, prikrmy nakoniec davam dalej, volala som do ordinacie dr fuchsa, hlavne koli mojej celiakii, takze lepok urcite medzi 4- 7 mesiacom, a oni doporucuju aby pred lepkom uz mal za sebou rozne druhy zeleniny.. takze bolo jasne, davam dalej tak tretinku sklenicky aj ked sa maly vzteka ze chce viac, ale zvysok kojim ;-))
dakujem vsetkym za rady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko