Přestěhování do Prahy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
118
26.8.18 20:08

@srpen89 Mám vystudovaný právní management, takže třeba nějakou asistentku, účetní nebo něco ve financích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
26.8.18 21:25

Co si první zajistit práci? a podle toho pak hledat bydlení v určité části Prahy, aby si to neměla daleko do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
26.8.18 21:37
@Sarinaa píše:
@srpen89 Mám vystudovaný právní management, takže třeba nějakou asistentku, účetní nebo něco ve financích

Tak to mi muzes verit, ze se svym vzdelanim nebudes mit problem v Praze sehnat praci. ;) Jinak souhladim s tim, ze pokud nemas vybraneczadne konkretni misto, kde by jsi chtela v Praze bydlet, tak si nejdriv najdi praci a podle toho bydleni. Urcite doporucuji okrajove části Prahy v blizkosti metra. A pak muzes pracovat klidne v centru a bydleni si vyberes podle toho, kterou trasu budes mit v blizkosti prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3821
26.8.18 21:49

V Praze dnes sezenes praci velmi snadno. Ovsem najmy jsou opravdu vysoke

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
26.8.18 22:52

Já šla do Prahy z Moravy úplně na blind. Jeden den jsem si řekla, že jdu do Prahy, o týden později jsem se (s krosnou) stěhovala. Bydlení hrozné, peníze jsem měla na 3 měsíce živoření. Bylo to v době, kdy bylo velmi málo práce. Těsně předtím, než bych se musela vracet na Moravu, jsem našla práci. Dneska jsem pořád v Praze a nelituju ani trochu. Ale bylo to těžký, jedla jsem posledních 14 dní jenom mouku smíchanou s vodou :poblion: . Bydlela jsem ve spolubydlení na okraji Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
27.8.18 09:38
@srpen89 píše:
Tak to mi muzes verit, ze se svym vzdelanim nebudes mit problem v Praze sehnat praci. ;) Jinak souhladim s tim, ze pokud nemas vybraneczadne konkretni misto, kde by jsi chtela v Praze bydlet, tak si nejdriv najdi praci a podle toho bydleni. Urcite doporucuji okrajove části Prahy v blizkosti metra. A pak muzes pracovat klidne v centru a bydleni si vyberes podle toho, kterou trasu budes mit v blizkosti prace.
To
@KimL píše:
Já šla do Prahy z Moravy úplně na blind. Jeden den jsem si řekla, že jdu do Prahy, o týden později jsem se (s krosnou) stěhovala. Bydlení hrozné, peníze jsem měla na 3 měsíce živoření. Bylo to v době, kdy bylo velmi málo práce. Těsně předtím, než bych se musela vracet na Moravu, jsem našla práci. Dneska jsem pořád v Praze a nelituju ani trochu. Ale bylo to těžký, jedla jsem posledních 14 dní jenom mouku smíchanou s vodou :poblion: . Bydlela jsem ve spolubydlení na okraji Prahy.

Já jsem právě taky uvažovala, že bych se prostě sebrala a jela. Spolubydleni bych už zařízené měla, nějaké peníze do začátku taky a můžu nejprve dělat třeba pokladní, ty berou pořád a mezitím bych se rozhlížela po něčem jiném. Na druhou stranu mám docela strach, jestli to není moc riskantní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
27.8.18 09:46
@Sarinaa píše:
Já jsem právě taky uvažovala, že bych se prostě sebrala a jela. Spolubydleni bych už zařízené měla, nějaké peníze do začátku taky a můžu nejprve dělat třeba pokladní, ty berou pořád a mezitím bych se rozhlížela po něčem jiném. Na druhou stranu mám docela strach, jestli to není moc riskantní.

Tak na druhou stranu, proc ne… :) Pokud nemas zadne zavazky, zivis jen sama a mas se kdyztak kam vrátit, tak vlastne o nic nejde. ;) Dnes maji mladi spoustu moznosti, tak proc to nezkusit. Praci tady sezenes na 100%,to ti zarucuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
27.8.18 09:48
@srpen89 píše:
Tak na druhou stranu, proc ne… :) Pokud nemas zadne zavazky, zivis jen sama a mas se kdyztak kam vrátit, tak vlastne o nic nejde. ;) Dnes maji mladi spoustu moznosti, tak proc to nezkusit. Praci tady sezenes na 100%,to ti zarucuji :kytka:

Závazky žádné nemám. Jsem čerstvě po škole a nevím co dál. Proto mě napadlo že bych to mohla zkusit jinde a do Prahy jsem vždycky chtěla. Takže si myslíš že to není úplně bláznivej nápad? :) Ty jsi z Prahy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
27.8.18 10:00
@Sarinaa píše:
Závazky žádné nemám. Jsem čerstvě po škole a nevím co dál. Proto mě napadlo že bych to mohla zkusit jinde a do Prahy jsem vždycky chtěla. Takže si myslíš že to není úplně bláznivej nápad? :) Ty jsi z Prahy?

Jo jo, z Prahy. ;) Mam kolegyne z Moravy, ktere udelaly to same, co ty. A byly tu spousty let a byly spokojene,vydelaly.Ale koreny tahnou, takze se postupne po letech vraceji zpatky domu. :) Jedna po 8 letech, druha po 12 a treti po 4 letech. Chlapa si tu nenasly a tak je tu nic nedrzi. Tahne je to zpatky domu. Na druhou stranu, treba muj muz se take takhle jednoho dne sebral a z Moravy odjel do Prahy a nasel si me, takze se predpoklada, ze tu zustane do konce zivota :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
29.8.18 22:29
@Sarinaa píše:

Vůbec, pojeď :-) Na tvém místě bych si sehnala práci a pak bydlení na okraji Prahy nebo za Prahou, podle spojení. Nebo spolubydlení v centru, pokud nejsi náročná na soukromí, tak se taky dá. S prací je to super, pokud dneska rozešleš životopis, příští týden můžeš rovnou přijet na pohovory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí