Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@srpen89 Mám vystudovaný právní management, takže třeba nějakou asistentku, účetní nebo něco ve financích
Co si první zajistit práci? a podle toho pak hledat bydlení v určité části Prahy, aby si to neměla daleko do práce.
@Sarinaa píše:
@srpen89 Mám vystudovaný právní management, takže třeba nějakou asistentku, účetní nebo něco ve financích
Tak to mi muzes verit, ze se svym vzdelanim nebudes mit problem v Praze sehnat praci.
Jinak souhladim s tim, ze pokud nemas vybraneczadne konkretni misto, kde by jsi chtela v Praze bydlet, tak si nejdriv najdi praci a podle toho bydleni. Urcite doporucuji okrajove části Prahy v blizkosti metra. A pak muzes pracovat klidne v centru a bydleni si vyberes podle toho, kterou trasu budes mit v blizkosti prace.
V Praze dnes sezenes praci velmi snadno. Ovsem najmy jsou opravdu vysoke
Já šla do Prahy z Moravy úplně na blind. Jeden den jsem si řekla, že jdu do Prahy, o týden později jsem se (s krosnou) stěhovala. Bydlení hrozné, peníze jsem měla na 3 měsíce živoření. Bylo to v době, kdy bylo velmi málo práce. Těsně předtím, než bych se musela vracet na Moravu, jsem našla práci. Dneska jsem pořád v Praze a nelituju ani trochu. Ale bylo to těžký, jedla jsem posledních 14 dní jenom mouku smíchanou s vodou
. Bydlela jsem ve spolubydlení na okraji Prahy.
@srpen89 píše:To
Tak to mi muzes verit, ze se svym vzdelanim nebudes mit problem v Praze sehnat praci.Jinak souhladim s tim, ze pokud nemas vybraneczadne konkretni misto, kde by jsi chtela v Praze bydlet, tak si nejdriv najdi praci a podle toho bydleni. Urcite doporucuji okrajove části Prahy v blizkosti metra. A pak muzes pracovat klidne v centru a bydleni si vyberes podle toho, kterou trasu budes mit v blizkosti prace.
@KimL píše:
Já šla do Prahy z Moravy úplně na blind. Jeden den jsem si řekla, že jdu do Prahy, o týden později jsem se (s krosnou) stěhovala. Bydlení hrozné, peníze jsem měla na 3 měsíce živoření. Bylo to v době, kdy bylo velmi málo práce. Těsně předtím, než bych se musela vracet na Moravu, jsem našla práci. Dneska jsem pořád v Praze a nelituju ani trochu. Ale bylo to těžký, jedla jsem posledních 14 dní jenom mouku smíchanou s vodou. Bydlela jsem ve spolubydlení na okraji Prahy.
Já jsem právě taky uvažovala, že bych se prostě sebrala a jela. Spolubydleni bych už zařízené měla, nějaké peníze do začátku taky a můžu nejprve dělat třeba pokladní, ty berou pořád a mezitím bych se rozhlížela po něčem jiném. Na druhou stranu mám docela strach, jestli to není moc riskantní.
@Sarinaa píše:
Já jsem právě taky uvažovala, že bych se prostě sebrala a jela. Spolubydleni bych už zařízené měla, nějaké peníze do začátku taky a můžu nejprve dělat třeba pokladní, ty berou pořád a mezitím bych se rozhlížela po něčem jiném. Na druhou stranu mám docela strach, jestli to není moc riskantní.
Tak na druhou stranu, proc ne…
Pokud nemas zadne zavazky, zivis jen sama a mas se kdyztak kam vrátit, tak vlastne o nic nejde.
Dnes maji mladi spoustu moznosti, tak proc to nezkusit. Praci tady sezenes na 100%,to ti zarucuji ![]()
@srpen89 píše:
Tak na druhou stranu, proc ne…Pokud nemas zadne zavazky, zivis jen sama a mas se kdyztak kam vrátit, tak vlastne o nic nejde.
Dnes maji mladi spoustu moznosti, tak proc to nezkusit. Praci tady sezenes na 100%,to ti zarucuji
Závazky žádné nemám. Jsem čerstvě po škole a nevím co dál. Proto mě napadlo že bych to mohla zkusit jinde a do Prahy jsem vždycky chtěla. Takže si myslíš že to není úplně bláznivej nápad?
Ty jsi z Prahy?
@Sarinaa píše:
Závazky žádné nemám. Jsem čerstvě po škole a nevím co dál. Proto mě napadlo že bych to mohla zkusit jinde a do Prahy jsem vždycky chtěla. Takže si myslíš že to není úplně bláznivej nápad?Ty jsi z Prahy?
Jo jo, z Prahy.
Mam kolegyne z Moravy, ktere udelaly to same, co ty. A byly tu spousty let a byly spokojene,vydelaly.Ale koreny tahnou, takze se postupne po letech vraceji zpatky domu.
Jedna po 8 letech, druha po 12 a treti po 4 letech. Chlapa si tu nenasly a tak je tu nic nedrzi. Tahne je to zpatky domu. Na druhou stranu, treba muj muz se take takhle jednoho dne sebral a z Moravy odjel do Prahy a nasel si me, takze se predpoklada, ze tu zustane do konce zivota ![]()
@Sarinaa píše:
Závazky žádné nemám. Jsem čerstvě po škole a nevím co dál. Proto mě napadlo že bych to mohla zkusit jinde a do Prahy jsem vždycky chtěla. Takže si myslíš že to není úplně bláznivej nápad?Ty jsi z Prahy?
Vůbec, pojeď
Na tvém místě bych si sehnala práci a pak bydlení na okraji Prahy nebo za Prahou, podle spojení. Nebo spolubydlení v centru, pokud nejsi náročná na soukromí, tak se taky dá. S prací je to super, pokud dneska rozešleš životopis, příští týden můžeš rovnou přijet na pohovory.