Přestoupit ze soukromé do státní školky?

143
1.3.14 23:02

Prestoupit ze soukrome do statni skolky?

Ahoj,

chci poprosit o rady, zkusenosti a nazory o prestupu ze soukrome do statni MS.
Dceru loni nevzali do statni skolky tak musela do soukrome, letos bude mit 4 roky, takze ji s nejvetsi pravdepodobnosti vezmou.
Resim dilemma ci prestoupit nebo zustat, tam kde je.
Penize jsou urcite urci minus, ale jinak pristup k detem, vzdelani atd mi na prvni pohled ve statni prisel dost hrozne ve srovnani se soukromou.
Navic dcera je povahove, tak ze si na zmenu prostredi, jinych deti a ucitelek bude blbe zvykat. Kdyz je nekde v novem prostredi, stoji, kouka, neangazuje se, hraje si sam, necha se odstrkovat. Kdyz je „ve svem“ je v pohode. Navic je docela citleve dite, tak se bojim jaka muze byt jeji reake na pro ni v tomto veku dost velkou a zasadni zmenu…

Predem dekuji za vase nazory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
668
1.3.14 23:05
@1299 píše:
Ahoj,

chci poprosit o rady, zkusenosti a nazory o prestupu ze soukrome do statni MS.
Dceru loni nevzali do statni skolky tak musela do soukrome, letos bude mit 4 roky, takze ji s nejvetsi pravdepodobnosti vezmou.
Resim dilemma ci prestoupit nebo zustat, tam kde je.
Penize jsou urcite urci minus, ale jinak pristup k detem, vzdelani atd mi na prvni pohled ve statni prisel dost hrozne ve srovnani se soukromou.
Navic dcera je povahove, tak ze si na zmenu prostredi, jinych deti a ucitelek bude blbe zvykat. Kdyz je nekde v novem prostredi, stoji, kouka, neangazuje se, hraje si sam, necha se odstrkovat. Kdyz je „ve svem“ je v pohode. Navic je docela citleve dite, tak se bojim jaka muze byt jeji reake na pro ni v tomto veku dost velkou a zasadni zmenu…

Predem dekuji za vase nazory

V rámci střídavé péče jsme měli soukromou a státní,,,rozdíl veliký,,,syn do státní vůbec nechtěl…přístup o ničem,,v podstatě jen hlídárna..
předškolácí museli chodit spát,,nakonec jsem ho měla doma,,nedalo mu to vůbec nic..
přitom ve škole ho to moc baví…
pokud to finančně utáhnete,,neměnila bych,,nač přicházet o iluze příliš brzy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
1.3.14 23:07

Okoukni to, jak to ve státní školce vypadá. Některé mohou být velice slušné, vybavené a s příjemnými učitelkami. Ale může to být i naopak. Podle mě - obhlídnout. Třeba by šlo domluvit, že by tam občas dcerka chodila ještě před nástupem, aby si zvykala tam být, pomalu se seznamovala s kamarády a s prostředím. Pokud nemusíš do práce, mohla bys tam chodit s ní, být tam pár hodin týdně… Zeptej se na to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
1.3.14 23:09

Za mě určitě státní, je to prostě život. stejně to jednou přijde. Uvidíš, jak se bude líbit a vrátit se můžete vždycky. Jinak mě to třeba hlídárna nepřijde, dcera chodí od tří let a je naprosto nadšená. Teď mají flétnu, jógu, divadlo, hrozně se jí to líbí, teď půjde do školy a trošku jí mrzí, že bude školku opouštět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kettlery
1.3.14 23:09

Pokud je dcera takova povaha, jak pises, a nezruinuje vas to, nechala bych soukromou. Musis ale byt pripravena skolu platit az do konce, protoze podle mne jsou ty prechody ve vyssim veku tezsi.

Situace u nas : syn od 1,5 roku na dva dny v soukrome skolce ( hodne drahe, pac umistit takto male dite neni jednoduche) a uplne v pohode. Od 2,5 roku na celodenni dochazku v levnejsi soukrome a opet v pohode. Od 3,5 se pokusime ho umistit do statni. Kdyz k tomu neni extra duvod, nechce se mi ty penize za to davat.

Loni jsem ani nezkousela ho dostat do statni, protoze na to nebyl pripraveny. Ted uz se sam obslouzi, rekne si, co potrebuje, takze je pripraven na " velkochov".

• Citovat
  • Upravit
2259
1.3.14 23:10
@oveckaK píše:
Okoukni to, jak to ve státní školce vypadá. Některé mohou být velice slušné, vybavené a s příjemnými učitelkami. Ale může to být i naopak. Podle mě - obhlídnout. Třeba by šlo domluvit, že by tam občas dcerka chodila ještě před nástupem, aby si zvykala tam být, pomalu se seznamovala s kamarády a s prostředím. Pokud nemusíš do práce, mohla bys tam chodit s ní, být tam pár hodin týdně… Zeptej se na to ;)
???chodit před nástupem do státní školky? tos někdy viděla a nebo dokonce, aby rodič chodil s ní do státní školky? Tak to nevím :nevim: ale o tom jsem ještě neslyšela.

Příspěvek upraven 01.03.14 v 23:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
1.3.14 23:11

@loreena V soukromých školkách se nechodí po obědě spát? 8o Jinak znám pěknou příhodu - známá dala malou do školky, ta ale není zvyklá po obědě spávat, tak si jen prohlížela ostatní spící děti. A všimla si paní učitelky, která poklimbávala. Ta malá se k ní potichoučku přikradla a FRNK! paní učitelce do nosu. Ta se pěkně lekla, ale rodičům neřekla nic. Až malá se před maminkou prokecla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
1.3.14 23:12

@andice proč se tomu tak divíš? třeba mně takovou možnost nabídli ve státní školce :nevim:

@1299 připadá mi, že sis sama odpověděla…pokud nejsou finance nepřekonatelný problé, tak s ohledem na její povahu bych neměnila

Příspěvek upraven 01.03.14 v 23:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kettlery
1.3.14 23:12

Jak pise @andice, jednou se proste s tou masovou vychovou setka. Otazka zni, kdy je pro dceru podle vas ten nejlepsi cas.

• Citovat
  • Upravit
185
1.3.14 23:13

@andice Sestřenka chodila s dcerkou do školky několik týdnů před jejím,,nástupem" :) Dcerka je strašpytýlek a takhle si pomalu zvykala už dřív. Ale nevím, jak v jiných školkách, zda to povolí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
1.3.14 23:14
@andice píše: ???chodit před nástupem do státní školky? tos někdy viděla a nebo dokonce, aby rodič chodil s ní do státní školky? Tak to nevím :nevim: ale o tom jsem ještě neslyšela.Příspěvek upraven 01.03.14 v 23:11

v soukromých běžně. ve státních obvykle ne.

Zakladatelko, řešila jsem to samé. Kvuli financím šel kluk do státní. Mladší to bude mít stejně tak. Jsem ráda, že mohli mít oba ten rozjezd v prvním roce ve velmi příjemném prostředí soukromé školky. Ale mít nebo nemít v rozpočtuu 8 tis. je pro nás moc. Další faktor jsou i vrstevníci, ty by v soukromé školce neměl, všichni přešli do státní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
1.3.14 23:16

Dcera je ve skolce nadsena, kolikrat ji nemuzu dostat domu :) koukala jsem na statni skolky u nas ve ctvrti opravdu nic moc, kousek od nas lepsi, ale tam se skrs bydliste nejspis nedostane…
A jakas Loreena, prijde mi to jen jako hlidani, nic vic
S placenim to zatim davame, jen clovek nikdy nevi co se stane a zda si to bude moct dovolit, proto vaham.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
1.3.14 23:19
@oveckaK píše:
@loreena V soukromých školkách se nechodí po obědě spát? 8o Jinak znám pěknou příhodu - známá dala malou do školky, ta ale není zvyklá po obědě spávat, tak si jen prohlížela ostatní spící děti. A všimla si paní učitelky, která poklimbávala. Ta malá se k ní potichoučku přikradla a FRNK! paní učitelce do nosu. Ta se pěkně lekla, ale rodičům neřekla nic. Až malá se před maminkou prokecla :mrgreen:

no my už byli předškoláci…takže nee
jasně že záleží na přístupu, na konkrétní školce i učitelce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
2.3.14 07:19

Nas. Zacal ve 2 letech v soukrome, paln byl, ze az bude vetsi pujde do statni. Jakmile sme poznali skolku, pristup a vse kolem vedeli sme, ze mu to nemuzeme udelat. On by byl ve statni nestastny, takze bude v soukrome az do doby nez pujde do skoly,
Je to finance narocene, ale co.,nepijeme, nekourime, platime soukromou skolku,
Urcite nejsou vsechny statni skolky spatne. Ale ty kam spadame my, tam bych dite dala az opravdu v krajni situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
2.3.14 07:21

@oveckaK
Kdyz je zvykle, jde spat. Pokud nechce nespi a ma jinou aktivitu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin