Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, plánuji školu v přírodě a zatím si marně lámu hlavu, jaké letos použít téma. Už jsme měli indiány, cestu historií, svět skřítků. Nenapadá vás nějaké atraktivní
, chytlavé?
Japonsko (mix historie a pohadky), lovci mamutů, starověké Řecko, orient (cca aladinova lampa), piráti…
Jo, to jsem zapomněla - MŠ a první stupeň ZŠ.
Předem děkuji za tipy ![]()
Kluk měli loni pohádkovou cestu, každý den plnili ukoly od jedne bytosti (vecernickove postavičky) a zakreslovali do pripravene mapky, vybarvovali, meli k tomu pisnicku, na konci pak byl poklad..letos jsem zvedava ![]()
pak byl na tabore s dinosauri tematikou..
tedka jsme byli na karnevalu na téma morsky svet, voda, morske panny, vodnici, pirati, poklad opet..
napada mne něco sportovního typu olympiada, bude MS ve fotbale coz je dost klucici..dalo by se to spojit leda se zeměpisem, staty, vlajky apod, nevim..
co frci mezi detma je asi ruzny, to netusim co je nejvic IN ![]()
@jez píše:
Kluk měli loni pohádkovou cestu, každý den plnili ukoly od jedne bytosti (vecernickove postavičky) a zakreslovali do pripravene mapky, vybarvovali, meli k tomu pisnicku, na konci pak byl poklad..letos jsem zvedava![]()
pak byl na tabore s dinosauri tematikou..
tedka jsme byli na karnevalu na téma morsky svet, voda, morske panny, vodnici, pirati, poklad opet..
napada mne něco sportovního typu olympiada, bude MS ve fotbale coz je dost klucici..dalo by se to spojit leda se zeměpisem, staty, vlajky apod, nevim..
co frci mezi detma je asi ruzny, to netusim co je nejvic IN
Mezi klukama Star wars (ale s tim počkej ještě rok na premieru dalsích pohádek, Spider man, Lego MOVIE)
Mě pro takové prcky napadá něco jako: Krtkova rodina, olympiada, mimoch.- co dnes v TV běžící Harry Potter?
Lego movie asi ne. Spíš bych radši nějakou klasiku
. Třeba nějak rozvinout ty pohádky.
S krtečkem by mě páťáci vyprali ![]()
Co něco o evrope, staty, hlavni města, co je typicke dane zemi, kultura, jidlo, jazyk apod ale to zase není moc pro male..zalezi jakou formou…ale urcite par decek nekde na dovce ci za hranici bylo a třeba by je to i zajímalo..
@pivecka -vidíš a my jsme se s krtečkem neskutečně na táboře vyblbli- děti (1.stupeň), ale nejvíc asi dospělí
. Až nás mrzelo, že z pohádek byl Krtek jen na jeden den.
Ale už je to pár let- bohužel. ![]()
@Hanulínek píše:
@pivecka -vidíš a my jsme se s krtečkem neskutečně na táboře vyblbli- děti (1.stupeň), ale nejvíc asi dospělí. Až nás mrzelo, že z pohádek byl Krtek jen na jeden den.
Ale už je to pár let- bohužel.
Fakt?? Třeba nemám odhad ![]()
@Hanulínek píše:
Mě pro takové prcky napadá něco jako: Krtkova rodina, olympiada, mimoch.- co dnes v TV běžící Harry Potter?
Phinias and Pherb
Taky mě napadla Olympiáda, třeba v nějakých netradičních disciplínách. Dopředu udělat víc družstev, vlastnoručně by si udělali vlajky, představili „svou“ zemi, nadělali medaile z nějaké hmoty…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.